Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

TRANSFERUL CARE VĂ SALVEAZĂ DE LA DATORII CĂTRE APIA!

Publicat: 05 martie 2019 - 16:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

TRANSFER DE ANGAJAMENT! Nu o dată fermierii se plâng că au închiriat pășuni de la primărie, au făcut angajamente agro-mediu, și primăriile, înainte de expirarea perioadei de 5 ani cât e angajamentul, le-au închiriat o suprafață mai mică de pășune sau le-au atribuit pășune în altă parte. Fermierii se văd astfel în fața pericolului de a returna plățile APIA deja încasate. Soluția care-i salvează de la datorii uriașe către APIA este transferul de angajament. 

Transferul de angajament

Transferul de angajament reprezintă preluarea voluntară de către cesionar a obligaţiilor și drepturilor care decurg din angajamentele asumate de către cedent în legătură cu respectarea condițiilor de acordare a sprijinului pentru fiecare măsură /pachet/sub-pachet/variantă vizată.

Transferul de exploatație reprezintă vânzarea, arendarea, moştenirea sau orice alt transfer definitiv care are drept obiect unităţile de producție în cauză.

Beneficiarul care cedează exploataţia prin transfer unui alt fermier se numește cedent. Fermierul care preia exploatație prin transfer se numește cesionar.

Transferul angajamentelor încheiate în cadrul M.10 agro-mediu și climă se poate realiza astfel:

1. prin transfer de exploataţie pentru toate schemele/măsurile din cererea unică de plată (inclusiv pachetele 9, 10, 11), prin documentul „Cererea de transfer de exploataţie”. În cazul transferului de exploataţie, opţiunea privind preluarea sau nepreluarea de către cesionar se aplică tuturor angajamentelor existente în cererea fermierului cedent, indiferent de pachet sau de măsură,
prin transfer de angajament, prin documentele „Declaraţie privind transmiterea/ preluarea angajamentului de agro-mediu și/sau agricultură ecologică” - Anexa nr. 7 şi „Declaraţie privind transmiterea/preluarea angajamentului de agro-mediu aferent pachetului 8 - creşterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon al Măsurii 10” - Anexa nr. 5:
a. cu transfer de angajament, la nivel de total suprafață angajată, în cazul pachetelor P4, P5, P11.1,
b. cu transfer de angajament, la nivel de parcelă, în cazul P1, P2, P3, P6, P7, P9, P10, P11.2,
c. cu transfer total de angajament, la nivel de rasă angajată, în cazul P8, cu preluarea de către cesionar a întregului număr de animale din rasa respectivă.

„Cererea de transfer de exploatație” trebuie să fie semnată atât de cedent, cât și de cesionar. Se poate realiza oricând pe parcursul anului de cerere, până la emiterea primei decizii de plată. Pe parcursul unui an de cerere se poate efectua un singur transfer pentru aceeași exploatație.

Anexa nr. 5 şi Anexa nr. 7 trebuie să fie semnate atât de cedent, cât și de cesionar şi trebuie prezentate la APIA până la data limită de depunere a cererii unice de plată (cu penalizări dacă ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale de aprobare a formularului cererii unice de plată aprobat în anul 2019 prevede această posibilitate); depunerea ulterior datei limită este considerată inadmisibilă.

anexa-5-bun_banexa-7-bun_b

Dacă fermierul a notificat APIA cu privire la retragerea unui număr de animale (prin Anexa nr. 3), până la refacerea efectivului nu este acceptat transferul.

anexa-3-bun_b

Dacã întregul teren care face obiectul angajamentului sau o parte a acestuia sau întreaga exploataţie este transferat(ã) altei persoane în cursul perioadei angajamentului M.10, angajamentul sau partea din acesta aferentã terenului transferat poate fi preluat(ã) de cealaltã persoanã pentru perioada rãmasã sau poate înceta şi rambursarea nu este solicitatã în ceea ce priveşte perioada în care angajamentul a produs efecte.

Noul utilizator al suprafetei în cauzã, care a preluat angajamentul existent, este responsabil pentru eventualele neconformitãti depistate ulterior transferului şi ca urmare acestuia i se vor reţine sumele acordate necuvenit în campaniile anterioare transferului pentru suprafața respectivã.

În cazul transferului de exploatație/de angajament, cesionarul este informat de APIA prin documentul „Inştiinţare privind situaţia angajamentelor care fac obiectul transferului” asupra: stadiului implementării angajamentului de către cedent, pe suprafeţele vizate de transfer până la acel moment, conform HG nr. 226/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Acest document se semnează de ambele părți implicate în transfer – Anexa nr. 9.

anexa-9-bun_b

Transferul de angajament se notifică de către beneficiari la APIA în termen de maximum 15 zile de la data efectuării. Formularele/anexele pentru efectuarea transferului vă sunt puse la dispoziție de către APIA.

Vizualizat: 3584 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

OBLIGATORIU PENTRU CEA MAI MARE SUBVENȚIE APIA din ZOOTEHNIE!

OBLIGATORIU PENTRU CEA MAI MARE SUBVENȚIE APIA din ZOOTEHNIE!

14 iulie 2020 - 19:06

SCHIMBARE RADICALĂ. Ministrul agriculturii Adrian Oros a declarat că sprijinul cuplat trebuie obligatoriu legat de producție. Sprijinul cuplat este subvenția europeană cu cel mai mare cuantum din zootehnie și cu o valoare importantă pe hectar, în sectorul vegetal fiind acordată pentru anumite culturi agricole. Sprijinul cuplat din vegetal este legat și acum de obținerea unor producții, în schimb, în zootehnie, plata sprijinului cuplat nu a fost condiționată de producție.

OFICIAL APIA! SITUAȚIA LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020 din FIECARE JUDEȚ!

OFICIAL APIA! SITUAȚIA LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2020 din FIECARE JUDEȚ!

14 iulie 2020 - 15:06

STOP CERERI PENTRU SUBVENȚII APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi că nicio cerere unică de plată depusă de fermieri după data de 10 iulie 2020 nu este admisă la plata subvențiilor. Pentru acest an, vor încasa subvenții agricole un număr de 830.898 de fermieri, pentru o suprafață declarată la plată de 9.879.977,25 hectare.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CÂȚI FERMIERI SUNT PENALIZAȚI DIN SUBVENȚII!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CÂȚI FERMIERI SUNT PENALIZAȚI DIN SUBVENȚII!

14 iulie 2020 - 14:00

OFICIAL APIA! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat în data de 10 iulie 2020, Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020, în cadrul căreia au fost înregistrate un număr de de 830.898 cereri, pentru o suprafață declarată la plată de 9.879.977,25 hectare.

ANUNȚ MADR: BANI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ANUNȚ MADR: BANI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 iulie 2020 - 09:00

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern care stabilește suma alocată pentru acest an pentru plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură.

ȘEFUL AFIR, MESAJ de ASTĂZI pentru TINERII FERMIERI!

ȘEFUL AFIR, MESAJ de ASTĂZI pentru TINERII FERMIERI!

13 iulie 2020 - 21:25

PE ÎNȚELESUL FERMIERULUI. Pentru submăsura 6.1, am solicitat colegilor conceperea unui material construit special pentru a înlesni asimilarea facilă a informațiilor privind accesarea submăsurii. Materialul conține, în mod clar și concis, informațiile de bază, și anume: cuantumul fondurilor care pot fi accesate, beneficiarii eligibili, criteriile de selecție sau condițiile de accesare, îi anunță directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Mihai Liviu Moraru, pe tinerii fermieri.

TÂNĂR OIER: TRUDIM ZI ȘI NOAPTE, HOȚII NE FURĂ, BĂIEȚII DEȘTEPȚI NE IAU SUBVENȚIILE!

TÂNĂR OIER: TRUDIM ZI ȘI NOAPTE, HOȚII NE FURĂ, BĂIEȚII DEȘTEPȚI NE IAU SUBVENȚIILE!

13 iulie 2020 - 14:37

NECAZURI. Trudim zi și noapte, hoții ne fură munca, băieții deștepți ne iau subvențiile, ajutoarele europene și terenurile de la ADS, statul român nu ne sprijină, ne-a scris cu amărăciune un tânăr crescător de ovine din localitatea Bârsa, județul Arad.

MINISTRUL OROS: ROMÂNIA, SINGURA ȚARĂ UE CU DIRECȚII AGRICOLE! PESTE TOT SUNT CAMERE AGRICOLE!

MINISTRUL OROS: ROMÂNIA, SINGURA ȚARĂ UE CU DIRECȚII AGRICOLE! PESTE TOT SUNT CAMERE AGRICOLE!

13 iulie 2020 - 11:47

DECLARAȚIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică seara, pentru Realitatea TV, că România este singura țară din Europa unde există direcții agricole județene, instituții de stat care gestionează agricultura. Peste tot în Europa există Camerele agricole care sunt entități private de gestionare a agriculturii.

AJUTOR DE 2.500 DE LEI pentru CEI CARE ANGAJEAZĂ ROMÂNI ÎNTORȘI DIN STRĂINĂTATE, TINERI ȘI PERSOANE PESTE 50 DE ANI!

AJUTOR DE 2.500 DE LEI pentru CEI CARE ANGAJEAZĂ ROMÂNI ÎNTORȘI DIN STRĂINĂTATE, TINERI ȘI PERSOANE PESTE 50 DE ANI!

13 iulie 2020 - 11:06

AJUTOR ANGAJARE. Ajutor de maxim 2.500 de lei/angajat pentru cei care angajează români întorși din străinătate, tineri și persoane cu vârsta de peste 50 de ani, este una dintre măsurile prevăzute la capitolul Măsuri active de ocupare a forței de muncă și de protecție socială din Planul național de investiții și relansare economică asumat de Guvernul Orban.

CADASTRAREA TERENURILOR: 1,2 MILIARDE DE EURO pentru 15,5 MILIOANE HA!

CADASTRAREA TERENURILOR: 1,2 MILIARDE DE EURO pentru 15,5 MILIOANE HA!

13 iulie 2020 - 10:01

GUVERN. Programul național de investiții și relansare economică, publicat în iulie 2020, de Guvernul României alocă 1,2 miliarde de euro, pentru perioada 2021-2027, pentru realizarea cadastrului sistematic a 15,5 milioane de ha de teren, dintr-o suprafață totală de 21,8 milioane de ha încă necadastrată.

SCHEMĂ DE AJUTOR DE 1,5 MILIARDE DE LEI pentru CUMPĂRAREA DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE ÎN LEASING!

SCHEMĂ DE AJUTOR DE 1,5 MILIARDE DE LEI pentru CUMPĂRAREA DE ECHIPAMENTE ȘI UTILAJE ÎN LEASING!

13 iulie 2020 - 09:42

RELANSARE ECONOMICĂ. Guvernul României anunță un program de garantare a achizițiilor de echipamente și utilaje în leasing, o schemă de ajutor cu un buget de 1,5 miliarde de lei. Perioada de desfășurare a schemei va fi de un an, iar finanțarea acordată unui beneficiar va fi până la limita maximă de 5 milioane de lei. Agricultura, silvicultura și pescuitul sunt domenii eigibile pentru această schemă pentru perioada 2021-2027.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii