KWS+
Reclama header after big part 2

TRANSFERUL CARE VĂ SALVEAZĂ DE LA DATORII CĂTRE APIA!

Publicat: 05 martie 2019 - 16:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

TRANSFER DE ANGAJAMENT! Nu o dată fermierii se plâng că au închiriat pășuni de la primărie, au făcut angajamente agro-mediu, și primăriile, înainte de expirarea perioadei de 5 ani cât e angajamentul, le-au închiriat o suprafață mai mică de pășune sau le-au atribuit pășune în altă parte. Fermierii se văd astfel în fața pericolului de a returna plățile APIA deja încasate. Soluția care-i salvează de la datorii uriașe către APIA este transferul de angajament. 

Transferul de angajament

Transferul de angajament reprezintă preluarea voluntară de către cesionar a obligaţiilor și drepturilor care decurg din angajamentele asumate de către cedent în legătură cu respectarea condițiilor de acordare a sprijinului pentru fiecare măsură /pachet/sub-pachet/variantă vizată.

Transferul de exploatație reprezintă vânzarea, arendarea, moştenirea sau orice alt transfer definitiv care are drept obiect unităţile de producție în cauză.

Beneficiarul care cedează exploataţia prin transfer unui alt fermier se numește cedent. Fermierul care preia exploatație prin transfer se numește cesionar.

Transferul angajamentelor încheiate în cadrul M.10 agro-mediu și climă se poate realiza astfel:

1. prin transfer de exploataţie pentru toate schemele/măsurile din cererea unică de plată (inclusiv pachetele 9, 10, 11), prin documentul „Cererea de transfer de exploataţie”. În cazul transferului de exploataţie, opţiunea privind preluarea sau nepreluarea de către cesionar se aplică tuturor angajamentelor existente în cererea fermierului cedent, indiferent de pachet sau de măsură,
prin transfer de angajament, prin documentele „Declaraţie privind transmiterea/ preluarea angajamentului de agro-mediu și/sau agricultură ecologică” - Anexa nr. 7 şi „Declaraţie privind transmiterea/preluarea angajamentului de agro-mediu aferent pachetului 8 - creşterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon al Măsurii 10” - Anexa nr. 5:
a. cu transfer de angajament, la nivel de total suprafață angajată, în cazul pachetelor P4, P5, P11.1,
b. cu transfer de angajament, la nivel de parcelă, în cazul P1, P2, P3, P6, P7, P9, P10, P11.2,
c. cu transfer total de angajament, la nivel de rasă angajată, în cazul P8, cu preluarea de către cesionar a întregului număr de animale din rasa respectivă.

„Cererea de transfer de exploatație” trebuie să fie semnată atât de cedent, cât și de cesionar. Se poate realiza oricând pe parcursul anului de cerere, până la emiterea primei decizii de plată. Pe parcursul unui an de cerere se poate efectua un singur transfer pentru aceeași exploatație.

Anexa nr. 5 şi Anexa nr. 7 trebuie să fie semnate atât de cedent, cât și de cesionar şi trebuie prezentate la APIA până la data limită de depunere a cererii unice de plată (cu penalizări dacă ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale de aprobare a formularului cererii unice de plată aprobat în anul 2019 prevede această posibilitate); depunerea ulterior datei limită este considerată inadmisibilă.

anexa-5-bun_banexa-7-bun_b

Dacă fermierul a notificat APIA cu privire la retragerea unui număr de animale (prin Anexa nr. 3), până la refacerea efectivului nu este acceptat transferul.

anexa-3-bun_b

Dacã întregul teren care face obiectul angajamentului sau o parte a acestuia sau întreaga exploataţie este transferat(ã) altei persoane în cursul perioadei angajamentului M.10, angajamentul sau partea din acesta aferentã terenului transferat poate fi preluat(ã) de cealaltã persoanã pentru perioada rãmasã sau poate înceta şi rambursarea nu este solicitatã în ceea ce priveşte perioada în care angajamentul a produs efecte.

Noul utilizator al suprafetei în cauzã, care a preluat angajamentul existent, este responsabil pentru eventualele neconformitãti depistate ulterior transferului şi ca urmare acestuia i se vor reţine sumele acordate necuvenit în campaniile anterioare transferului pentru suprafața respectivã.

În cazul transferului de exploatație/de angajament, cesionarul este informat de APIA prin documentul „Inştiinţare privind situaţia angajamentelor care fac obiectul transferului” asupra: stadiului implementării angajamentului de către cedent, pe suprafeţele vizate de transfer până la acel moment, conform HG nr. 226/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Acest document se semnează de ambele părți implicate în transfer – Anexa nr. 9.

anexa-9-bun_b

Transferul de angajament se notifică de către beneficiari la APIA în termen de maximum 15 zile de la data efectuării. Formularele/anexele pentru efectuarea transferului vă sunt puse la dispoziție de către APIA.

Vizualizat: 3762 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 28 Ianuarie - 03 Februarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 28 Ianuarie - 03 Februarie 2021!

27 ianuarie 2021 - 20:49

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării.

NOI SUBVENȚII MARI, NEGOCIATE ASTĂZI DE FERMIERI CU MINISTRUL AGRICULTURII!

NOI SUBVENȚII MARI, NEGOCIATE ASTĂZI DE FERMIERI CU MINISTRUL AGRICULTURII!

27 ianuarie 2021 - 18:31

SUBVENȚIE DE MII DE EURO PE HECTAR! Fermierii au discutat astăzi cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, cum vor arăta noile subvenții pe hectar pentru legume. Practic, ajutorul de minimis acordat anul trecut pentru tomate va fi extins și pentru alte legume. Cuantumul ajutorului pentru tomate a fost de 3.000 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate.

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

27 ianuarie 2021 - 17:56

COMUNICAT. În ședința Guvernului de astăzi, 27 ianuarie 2021, a fost adoptată Hotărârea referitoare la modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, aprobate prin HG nr. 707/2018. Amenzile pentru cei care nu stârpesc această buruiană sunt uriașe.

SAIVAN FĂCUT SCRUM! FOCUL A FOST PUS INTENȚIONAT!

SAIVAN FĂCUT SCRUM! FOCUL A FOST PUS INTENȚIONAT!

27 ianuarie 2021 - 15:09

INCENDIU. Pompierii militari din județul Galați lucrează de peste 18 ore la lichidarea unui incendiu izbucnit marţi seara la un saivan de animale din localitatea Fârţăneşti, informează, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Potrivit reprezentanților ISU Galați, focul a fost pus de o mână criminală.

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

26 ianuarie 2021 - 10:49

Ministerul Agriculturii din Ucraina și reprezentanții industriei au convenit asupra unui plafon privind volumul exportului de porumb, în încercarea de a reglementa exporturile de cereale şi a proteja crescătorii de animale. Această limitate este valabilă până la 30 iunie şi a fost stabiltă la 24 de milioane de tone de porumb, conform unui comunicatului oficial al guvernului, publicat luni (25.01.2021).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii