Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Viitorul PNDR: Proiecte tip, punctaj suplimentar pentru integrarea producţiei şi facilitarea achiziţiilor publice

Publicat: 28 februarie 2014 - 14:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Principalele direcţii ale Programului Naţional de Dezvoltare (PNDR) sunt orientate către sprijinirea fermierilor mici şi mijlocii, asocierea fermierilor pentru integrarea producţiei agricole şi facilitarea achiziţiilor publice. 

„Unul dintre principiile noului Program este acela că pentru toate măsurile pentru fermierii mici şi mijlocii o să avem proiecte tip. Institutul de Economie Agrară are deja comanda de la Ministerul Agriculturii să elaboreze pentru zootehnie şi pentru producţia vegetală, dar şi pentru sectorul legumicol, să întocmească în perioada imediat următoare proiecte tip, special pentru fermierii mici şi mijlocii. Cei mari vor rămâne în continuare pe sistemul de consultanţă”, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin, la Alexandria, în cadrul conferinţei „Satul românesc are viitor”.

Bani mai mulţi pentru integrarea producţiei
Potrivit ministrului, viitorul PNDR va pune accent şi pe integrarea producţiei agricole în lanţul de procesare, pentru a putea valorifica la export produse cu valoare adăugată.
„Un al doilea principiu nou este acela al integrării producţiei în ceea ce înseamnă lanţul de procesare. În viitorul program cine se asociază sau se dezvoltă în vederea integrării producţiei va beneficia şi de o alocare financiară mai mare, dar şi de un punctaj suplimentar la proiect. Putem să ajungem şi la 1,5 milioane de euro/proiect pentru cei care integrează producţia, pentru a aduce valoare adăugată”, a menţionat Daniel Constantin.

Preţul de referinţă, un nou concept în achiziţiile publice
Viitorul PNDR aduce încă un element de noutate, de acaestă dată cu privire la achiziţiile publice. „În viitorul PNDR introducem conceptul de preţ de referinţă. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că dumneavoastră dacă vreţi să cumpăraţi utilaje pentru ferma proprie, dacă vă încadraţi în preţul de referinţă, nu mai trebuie făcuţi mulţi paşi, ci pur şi simplu se face procedura de achiziţie directă simplificată astfel încât să nu mai întâlnim birocraţia”, a explicat ministrul agriculturii.

Conferinţa regională „Satul românesc are viitor” a avut loc vineri la Universitatea Valahia din municipiul Alexandria. Evenimentul se înscrie într-un larg proces de consultare şi informare, în contextul pregătirii Programului Naţional de Dezvoltarea Rurală (PNDR) 2014-2020. Săptămâna viitoare, conferinţa PNDR va avea loc la Timişoara.

Vizualizat: 3319 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii