BANI EUROPENI PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ținta ministrului agriculturii, Petre Daea, este să atragă de la UE, până la sfârșitul anului 2017, 1,6 miliarde de euro pentru plățile compensatorii ale fermierilor și pentru proiecte de investiții derulate prin PNDR 2020. Petre Daea și-a propus să aibă, în fiecare lună, ședințe de lucru cu angajații Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), în care să apese accelerația pentru a aduce banii în țară.
Potrivit unui comunicat transmis AGROINFO de către MADR, șeful de la Agricultură a avut, joi, o şedinţă de lucru cu personalul de conducere al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) de la nivel central, regional şi judeţean. Alături de ministrul Daea s-au aflat secretarul de stat Alexandru Potor, directorul general AFIR, Adrian Chesnoiu, precum şi directorul general al Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală - AM PNDR, Florentina Tudor.
Scopul întâlnirii a fost analizarea stadiului în care se află Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 şi identificarea problemelor care apar în procesul de accesare a fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală.
Totodată, s-a evaluat punctual cu fiecare oficiu judeţean şi centru regional al AFIR modalitatea de accelerare a absorbţiei fondurilor europene, astfel încât la finalul anului 2017 să fie atinsă ţinta de 1,6 miliarde euro fonduri europene rambursate de către Comisia Europeană pentru proiectele de investiţii şi măsurile compensatorii finanţate prin PNDR.
Această şedinţă de lucru ne permite să dialogăm în profunzime cu fiecare judeţ în parte şi să găsim împreună soluţiile necesare pentru a aduce cât mai repede banii în ţară pentru agricultură şi pentru dezvoltarea satului românesc. Vă asigur de tot sprijinul şi toată disponibilitatea mea pentru rezolvarea problemelor care pun piedici în atingerea obiectivului pe care ni l-am stabilit ca ţintă de absorbţie pentru acest an, a declarat Daea.
De asemenea, s-a stabilit ca în perioada următoare să aibă loc întâlniri lunare pentru analizarea stadiului implementării Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 şi pentru a găsi soluţii concrete la problemele semnalate de către fiecare structură teritorială în parte.
Sursa: MADR