Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TERMENE PRELUNGITE pentru BANI!

Publicat: 29 noiembrie 2017 - 19:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AFIR OFICIAL! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță prelungirea, până la 29 decembrie 2017, ora 16.00, a sesiunii de primire a cererilor pentru schema de ajutor de stat GBER aferentă submăsurii 4.2 și până la 31 ianuarie 2018 a sesiunii de primire a cererilor pentru submăsurile 16.4 (pentru sectorul agricol) și sM 16.4a (pentru sectorul pomicol) din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Decizia de prelungire a fost luată de către Autoritatea de Management pentru a permite celor care, din motive obiective, nu au reușit până la această dată să obțină toate acordurile, avizele sau autorizațiile necesare pentru depunerea cererilor de finanțare. Subliniez faptul că aceste submăsuri reprezintă un element de noutate pentru România și întelegerea oportunităților acestor linii de finanțare necesită un proces firesc mai îndelungat, a declarat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

TERMEN 29 DECEMBRIE 2017!

Sesiunea de primire a solicitărilor de finanțare pentru proiectele de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole prin intermediul schemei de ajutor de stat GBER aferentă submăsurii 4.2 din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) se prelungește până la 29 decembrie, ora 16.00.

Alocarea financiară stabilită în sesiunea din acest an pentru schema GBER aferentă sM 4.2 „Sprijin pentru investiții în prelucrarea, comercializarea și dezvoltarea de produse agricole” este de 70 de milioane de euro. AFIR a primit on-line, până în prezent, 58 de cereri de finanțare în valoare de 42,3 milioane de euro.

Pragul de calitate lunar stabilit pentru perioada de depunere 1 – 29 decembrie 2017 este de 15 puncte.
Toți cei interesați să depună proiecte, prin intermediul schemei GBER aferentă sM 4.2, pot consulta pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info) Ghidul solicitantului, disponibil la secțiunea Investiții PNDR, în pagina submăsurii sM 4.2.

TERMEN 31 IANUARIE 2018!

Sesiunea de primire a cererilor de finanțare a proiectelor pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol, dar și cel pomicol prin intermediul submăsurii 16.4 (pentru sectorul agricol) și sM 16.4a (pentru sectorul pomicol) din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) se prelungește până la 31 ianuarie 2018.

Alocarea financiară stabilită pentru sesiunea din acest an aferentă submăsurii (sM) 16.4 „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol” este de 1,9 milioane de euro, iar pentru sM 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul pomicol”, de 2 milioane de euro.

Obiectivul acestor submăsuri este acela de a promova cooperarea între actorii locali, în scopul comercializării produselor agroalimentare prin intermediul lanțurilor scurte de aprovizionare. Ambele submăsuri susțin atât cooperarea dintre fermieri, procesatori, comercianți alimentari cu amănuntul, restaurante, hoteluri sau alte forme de cazare în mediul rural, cât şi realizarea de parteneriate cu organizații neguvernamentale şi autorități publice.

Toți cei interesați să depună proiecte prin intermediul celor două submăsuri ce vizează cooperarea pot consulta Ghidul Solicitantului pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info – Investiții PNDR – sM 16.4 și sM 16.4a).

 

Vizualizat: 3474 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!