Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TERMEN DE PLATĂ SUBVENȚII APIA! FERMIERII CARE FAC EXCEPȚIE DE LA TERMENUL DE 31 MARTIE!

Publicat: 01 aprilie 2018 - 08:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TERMENUL DE PLATĂ APIA! Fermierii români care au bifat în cererea unică de plată sprijinul cuplat în sectorul vegetal și cei care au angajamente pentru Pachetul 4 - culturi verzi din Măsura 10 agro-mediu și climă din PNDR 2020 își vor primi subvențiile după data de 31 martie 2018, termen limită de plată anunțat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Termenul limită pentru achitarea subvențiilor aferente anului trecut a fost asumat de APIA pentru data de 31 martie 2018. Cu toate acestea, sunt fermieri care fac excepție de la acest termen și care își vor primi subvențiile pentru 2017 în perioada următoare. Este vorba despre agricultorii care au de încasat sprijinul cuplat în sectorul vegetal pentru lista de culturi agricole eligibile pentru această plată și de fermierii care au angajamente pentru Pachetul 4 culturi verzi din Măsura 10 agro-mediu și climă, PNDR 2020.

Agenția de Plăți nu a anunțat încă oficial cuantumul pe hectar pentru sprijinul cuplat vegetal. Pentru Pachetul 4 culturi verzi M10, valoarea pe hectar pe care trebuie să o încaseze fermierii cu angajamente încheiate pe o perioadă de 5 ani este de 128 euro/ha - 580,992 lei/ha.

Conducerea APIA a anunțat oficial vineri, 30 martie 2018, că au intrat deja în conturile fermierilor 2,488 miliarde euro, reprezentând avans și plată regulară, pentru un număr de 860.390 beneficiari, care au depus cerere de plată în cadrul Campaniei 2017, reprezentând 98,12 % din numărul de fermieri eligibili.

ALTE TERMENE STABILITE DE APIA!

30.04.2018—termen de depunere cereri în cadrul Programului de Incurajare a consumului de produse în școli;
01.03.2018—15 mai 2018—desfășurarea campaniei de primire a cererilor unice de plată 2018 ;
01 martie—31 august 2018—perioada de vizare a carnetelor de rentier agricol pentru anul 2017.

Sursa: APIA

Vizualizat: 3465 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii