Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Tehnologiile de fertilizare Ecofol – Viitorul în agricultură

Publicat: 09 septembrie 2020 - 10:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Durasol Bags Graphics_nEcofol este o companie cu tradiţie pe piaţa europeană a producătorilor de îngrăşăminte. Începând cu anul 2019, Ecofol propune fermierilor din România tehnologii superioare special create pentru protejarea granulelor de fosfor şi azot împotriva pierderilor prin blocare, volatilizare şi levigare care, în definitiv, vor duce la utilizarea unei cantităţi mai mici de îngrăşăminte şi implicit la mai mulţi bani în buzunarele 


PhosActive logo_nPhosActive® reprezintă noua generaţie de îngrăşăminte pentru o nutriţie eficientă, care PROTEJEAZĂ FOSFORUL ÎMPOTRIVA BLOCĂRII.

Fosforul este elementul cel mai dificil de absorbit de către plante. ştim că aciditatea solului afectează semnificativ absorbţia fosforului şi că cea mai mare disponibilitate a acestui element se situează într-un segment îngust al valorii ph-ului: între 6,2 şi 7,2. De asemenea, s-a constatat ştiinţific că elementele metalice: fier, aluminiu, calciu, mangan şi zinc blochează fosforul.

Soluţia este...
Tehnologia PhosActive® previne blocarea fosforului în compuşi care nu sunt accesibili plantelor creând o zonă de protecţie completă pentru granulele de îngrăşământ cu fosfor.
PhosActive® asigură îmbunătăţirea dezvoltării sistemului radicular.
PhosActive® garantează mai mult fosfor disponibil, aşadar o mai bună nutriţie a plantei. O nutriţie îmbunătăţită cu fosfor garantează producţii mai mari!
PhosActive® sunt produse de tipul NP sau NPK cu compoziţie diferită, dar special tratate pentru asigurarea nutriţiei maxime cu fosfor.

RECOMANDAREA ECOFOL! Aplicarea de îngrăşăminte complexe cu formulă specială care asigură un start bun culturii. Fosforul este protejat împotriva blocării în sol prin tehnologia PhosActive® care îmbunătăţeşte absorbţia fosforului de către cultură în etapele esenţiale de dezvoltare, iar portofoliul Ecofol cuprinde următoarele produse: DURASOL NPK 10-20-10 PhosActive® (10-20-10+15SO3+ PhosActive®), DURASOL NPK 14-20-6 PhosActive® (14-20-6+17SO3+PhosActive®), DURASOL NPS 14-25 PhosActive® (14-25-0+29SO3+2MgO+PhosActive®), DURASOL NP 20-20 PhosActive® (20-20-0+32SO3+PhosActive®).

Alte tehnologii menită să reducă pierderile financiare la nivel de fermă sunt tehnologiile NCode® şi ENPro®.

Ncode logo_nUrea NCode® reprezintă noua generaţie de uree cu PROTECţIE ÎMPOTRIVA VOLATILIZĂRII.

Oamenii de ştiinţă lucrează de ani de zile la rezolvarea problemelor survenite în utilizare celui mai întâlnit îngrăşământ, ureea. Pe de o parte, pierderea azotului prin volatilizare reprezintă o problemă pentru fermieri, iar pe de altă parte, eliberarea amoniacului contribuie la poluarea masivă a mediului înconjurător.

Soluţia a fost identificată!
Rentabilă pentru agricultură şi prietenoasă cu mediul înconjurător: tratarea granulelor de uree cu inhibitor de urează.
NCode® reduce volatilizarea formei amoniacale, asigurând mai mult azot disponibil pentru plante, conducând la o nutriţie mai eficientă şi fiind foarte prietenos cu mediul înconjurător.
NCode® asigură cantitatea necesară de azot folosind doze reduse la hectar, salvează timpul şi munca depuse în timpul fertilizării.
NCode® permite extinderea perioadei de aplicare făcând posibilă fertilizarea la temperaturi mai ridicate şi oferind fermierilor flexibilitate în utilizare.

RECOMANDAREA ECOFOL! Tehnologia NCode® din produsul DURASOL UREA NCode® include cel mai eficient inhibitor NBPT, inhibitor îmbunătăţit, de ultimă generaţie, care oferă protecţie avansată împotriva volatilizării azotului amoniacal. Aplicarea acestui produs are ca rezultat reducerea pierderii de azot, ceea ce înseamnă mai mult azot disponibil pentru cultură.

ENPro logo_RED_nENPro® este cea mai nouă tehnologie de protecţie a azotului FĂRĂ PIERDERI PRIN LEVIGARE şi FĂRĂ EMISII DE GAZE CU EFECT DE SERĂ.

Azotul reprezintă unul dintre cei mai importanţi nutrienţi pentru plante. El este considerat motorul dezvoltării dar s-a dovedit că, în medie, este absorbit doar jumătate din azotul aplicat plantelor.

Există o soluţie pentru a reduce această pierdere semnificativă!
Rentabilă pentru agricultură şi prietenoasă cu mediul înconjurător: tratarea fertilizanţilor pe bază de azot cu inhibitori de nitrificare.
ENPro® reduce semnificativ pierderile prin levigare ce afectează în mod direct rentabilitatea, garantând mai mult azot disponibil pentru plante şi producţii mai bune din punct de vedere cantitativ şi calitativ.
ENPro® reduce semnificativ pierderile de azot prin denitrificare dar şi apariţia gazelor cu efect de seră, unii dintre cei mai nocivi poluanţi ai atmosferei.
ENPro® permite fermierilor să planifice şi să gestioneze mai eficient calendarul de fertilizare deoarece oferă independenţă crescută faţă de condiţiile meteorologice.

RECOMANDAREA ECOFOL! Produsul DURASOL ASN+Mg ENPro® (24-0-0+25SO3+6MgO+DMPP) este un îngrăşământ NS (sulfat de amoniu) foarte eficient, cu protecţie pentru magneziu şi azot, prin tehnologia ENPro®. Produsul oferă o rată ridicată de absorbţie a azotatului de amoniu şi a nitraţilor de către cultură, cu efect de eliberare lentăde până la 90 de zile de la aplicare.

ecofol dreamstime_xxl_b

Datorită angajamentului tot mai mare al omenirii faţă de problemele de mediu, controlul gazelor eliberate în atmosferă devine din ce în ce mai strict. În multe ţări din lume au fost introduse regulamente ce restricţionează utilizarea ureei standard. În Germania, de la 1 februarie 2020, utilizarea ureei standard este interzisă. Ureea poate fi aplicată ca îngrăşământ de bază numai dacă este tratată cu inhibitor de urează (Bundesgesetzblatt Teil I Nr. 32). În Franţa, începând din sezonul 2019-2020, au fost introduse recomandări privind utilizarea îngrăşămintelor cu inhibitori (NBPT, DMPP, DCD). Este doar o chestiune de timp până la interzicerea utilizării ureei fără inhibitori şi în celelalte ţări ale Uniunii Europene. Agricultorii vor fi amendaţi şi/sau vor plăti impozite mai mari dacă emisiile nocive din ţara lor nu sunt reduse sub nivelurile impuse.

Viitorul agriculturii constă în eficientizare prin fertilizare fără pierderi. Ecofol lucrează intens pentru acest viitor! Contactaţi acum reprezentanţii Ecofol pentru mai multe informaţii şi soluţii personalizate.
Ecofol – Time for Succes!

ecofol logo mare_nEchipa Ecofol România

Vizualizat: 123 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al  culturii de cereale păioase

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de cereale păioase

18 septembrie 2020 - 11:47

Producţia de grâu din România a scăzut brusc în acest an din cauza secetei prelungite. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat de curând, pentru presa internaţională, că în 10 din 41 de judeţe administrative culturile agricole au fost deteriorate, ajungându-se la daune de până la 100%, în anumite zone. 

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

17 septembrie 2020 - 10:46

Acum trei ani, Franţa şi-a stabilit obiectivul de a interzice complet glifosatul în 2023, înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să declare că acest lucru nu este posibil.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

Creştere de 18% a suprafeţelor cultivate cu sorg în Europa

Creştere de 18% a suprafeţelor cultivate cu sorg în Europa

16 septembrie 2020 - 13:22

În pofida climatului cu totul special din această primăvară, Europa a înregistrat în 2020 o creştere substanţială a suprafeţelor cultivate cu sorg, potrivit estimărilor organizaţiei interprofesionale Sorghum ID.

FERMIERII SUNT FRAȚI ÎN NECAZ: VACA, OAIA NU TREBUIE SĂ MOARĂ DE FOAME PÂNĂ VIN AJUTOARELE PROMISE DE GUVERNANȚI!

FERMIERII SUNT FRAȚI ÎN NECAZ: VACA, OAIA NU TREBUIE SĂ MOARĂ DE FOAME PÂNĂ VIN AJUTOARELE PROMISE DE GUVERNANȚI!

16 septembrie 2020 - 11:19

LECȚIE DE SOLIDARITATE ÎNTRE CRESCĂTORII DE ANIMALE! Un crescător de animale din Maramureș demonstrează că fermierii, micii crescători de animale, sunt frați în necazuri. Se ajută unul pe altul și nu mai așteaptă ajutorul autorităților care întârzie să vină. Animalele mor de foame până când se gândesc guvernanții. Anul 2020 este unul greu, lovit de secetă și de criză. Vaca, oaia, capra trebuie să mănânce până-n iunie anul viitor când micilor crescători li se promite că vor fi ajutați cu bani.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii