Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

TÂNĂR FERMIER: SFĂTUIESC ORICE AGRICULTOR SĂ ÎNCEAPĂ UN PROIECT PE BANI EUROPENI!

Publicat: 18 decembrie 2017 - 16:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CIFRE SPECTACULOASE LA AGENȚIA DE PLĂȚI! Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) încheie anul 2017 cu cifre spectaculoase la capitolul plăți efectuate fermierilor și altor beneficiari de fonduri europene, grad de absorbție a fondurilor europene pe care le gestionează. Prin comparație cu anii 2015 și 2016, AFIR a dublat sumele la toate capitolele. AFIR a făcut un scurt film în care expune cifrele pentru anul 2017 și unde apar și fermieri extrem de mulțumiți de colaborarea cu AFIR.

Proiecte selectate. Dacă în 2015-2016 valoarea acestor proiecte a fost de 1,25 miliarde de euro, în 2017 a crescut la 1,75 miliarde de euro.
Proiecte contractate. În 2015-2016 au fost contractate proiecte în valoare de 0,79 miliarde de euro, iar în 2017 valoarea proiectelor contractate a crescut la 1,68 miliarde de euro.

BORDEA-AFIR_b

Alexandru Bordea, procesator de carne județul Timiș: Prin finalizarea celui de-al treilea proiect, capacitatea de producție a fabricii s-a dublat ajungând la 30 de tone/zi, aproximativ 700 de tone/lună. Numărul angajaților a crescut de la 140 la 350.


Plăți efectuate. În 2015-2016 valoarea plăților efectuate de AFIR a fost de 0,86 miliarde de euro, iar în 2017 această valoare a crescut la 1,71 miliarde de euro. Gradul de absorbție a fondurilor europene a crescut de la 15% în 2015-2016 la 35% în 2017.

OALA-AFIR_b

Mircea Oală, fermier județul Arad: Am ajuns să facem venit de peste 1.000 de euro la grâu, porumb, cereale și un profit de 500-600 euro/ha.

2,9 miliarde de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în explotații agricole, unități de procesare, activități nonagricole și infrastructură rurală.

AFIR-TINERI_b

9.800 de tineri fermieri susținuți pentru înființarea de ferme
93.445 ha reabilitate și modernizate pentru irigații
122 de unități nou create de procesare carne și lactate
2.481 IMM cu investiții nonagricole în mediul rural
2.737 angajați în noi locuri de muncă create la investițiile finanțate de PNDR
2.619 km de drumuri comunale modernizate

LAZAR-AFIR_b

Florin Lazăr, tânăr fermier din județul Prahova: În urma investițiilor am crescut productivitatea cu cel puțin 10% și putem scoate răsadurile cu 2-3 săptămâni mai devreme. Sfătuiesc pe orice agricultor să înceapă un proiect cu fonduri europene pentru că merită. 

AFIR-ZONA-MONTANA_b

3.183 de fermieri din zona montană sprijiniți financiar prin PNDR 2020
216.127 ha este suprafața exploatațiilor agricole finanțate prin PNDR 2020.

Vizualizat: 7532 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii