Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SURSE APIA: PRIMELE SUME ESTIMATE PE HECTAR pentru SPRIJINUL CUPLAT, 1.000 DE EURO/HA și 1.700 EURO/HA!

Publicat: 28 mai 2019 - 14:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CUANTUM PE HECTAR ESTIMAT! La insistențele fermierilor care vor să afle cât vor încasa pe hectar la sprijinul cuplat vegetal, aferent anului 2018, AGROINFO a obținut pe surse primele sume estimate pe hectar la două dintre culturile agricole care beneficiază de sprijinul cuplat vegetal. Le publicăm sub rezerva că aceste sume ar putea suferi mici modificări până la stabilirea finală a cuantumului pe hectar pentru toate culturile agricole care beneficiază de sprijin cuplat.

AGROINFO, publicație echilibrată, axată strict pe informațiile din agricultură și politică agricolă, nu ține la sertar nicio informație de interes pentru fermieri, chiar dacă această informație a fost obținută pe surse. Știm că fermierii sunt nerăbdători să afle valorile pe hectar pentru fiecare cultură agricolă pentru care APIA urmează să achite sprijinul cuplat vegetal aferent anului 2018. Dovadă sunt numeroasele mesaje primite de noi zilnic de la agricultori. Astăzi, 28 mai 2019, sursele noastre din APIA Aparat Central ne-au spus sumele estimate pe hectar pentru două dintre culturile agricole de pe listă. Concret, suma pe hectar estimată de APIA, la această oră, pentru sprijinul cuplat la cultura de cartof timpuriu pentru industrializare ar fi de 1.000 de euro/ha, iar suma pentru sprijinul cuplat pentru sămânța de cartof ar fi de 1.700 euro/ha.

Potrivit surselor noastre, din bugetul inițial stabilit pentru plata sprijinului cuplat la cartoful timpuriu pentru industrializare s-au transferat bani către sprijinul cuplat pentru tomatele pentru consum în stare proaspătă, cultivate în sere și solarii. Dealtfel, Ministerul Agriculturii a anunțat oficial că a transferat bani de la un sprijin cuplat vegetal la altul. Dacă de la cartoful timpuriu pentru industrializare s-au luat bani, în schimb la sămânța de cartof a crescut, prin transfer, bugetul alocat pentru plata subvenției.

Potrivit proiectului de hotărâre de Guvern, publicat de Ministerul Agriculturii, pe site-ul său oficial, plafonul maxim pentru plata sprijinului cuplat vegetal, aferent anului 2018, este de 82.334.250 de euro.

Bugetul stabilit, în urma transferului făcut de Ministerul Agriculturii, pentru plata sprijinului cuplat la cartoful timpuriu pentru industrializare este de 2.679.650 de euro, iar plafonul alocat pentru plata sprijinului cuplat la sămânța de cartof este de 939.100 de euro. TOATE SUMELE ALOCATE PENTRU SPRIJIN CUPLAT LA TOATE CULTURILE LE AVEȚI AICI: VINE PLATA APIA! CUANTUM STABILIT pentru SPRIJINUL CUPLAT VEGETAL!

Vizualizat: 10598 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii