Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUNTEM EPUIZAȚI FIZIC ȘI PSIHIC! LUPTA pentru SUBVENȚIILE APIA!

Publicat: 11 mai 2017 - 09:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MUNCIM 20 DE ORE PE ZI! Suntem 10 oameni care lucrăm 18-20 de ore/zi. Suntem epuizați fizic și psihic. Programul nostru de lucru este zilnic de la 8 la 22-24, în funcție de solicitări și vom lucra până luni 15 mai cu speranța că vom elibera toate adeverințele până atunci, spune conducerea Asociației Crescătorilor de Bovine din România (ACBCR).

Adeverințele, pentru care se muncește la foc continuu, le sunt necesare fermierilor pentru obținerea sprijinului cuplat în zootehnie. Documentele demonstrează că bovinele sunt înscrise în Registrul genealogic al rasei și trebuie atașate cererii unice de plată pe care fermierii români trebuie să o depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la termenul limită de 15 mai 2017. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat, în repetate rânduri, că nu va prelungi acest termen.

Fermierii luptă ca să nu piardă sprijinul cuplat, subvenția cu cel mai mare cuantum din zootehnie. Pentru bovinele de carne, valoarea acestei subvenții este de 690,61 euro/cap de animal/an. Sunt și asociații care nu-și fac treaba bine și nu-și ajută membrii în acest război dur cu timpul, chiar dacă fermierii își plătesc cotizațiile, spune ACBCR.

Până aseară (10/05/ la ora 22) ACBCR a eliberat ADEVERINTE SCZ CARNE pentru 178 de fermieri crescători de CHAROLAISE și LIMOUSINE. Practic TOATE solicitările care au fost însoțite de documentele prevăzute de Ordinul MADR 619 au fost rezolvate și adeverințele trimise către beneficiari.

Avem în lucru documentele care au sosit ieri prin firme de curierat (11 cereri) și, din păcate, 10-12 solicitări care nu sunt însoțite de documente. Avem chiar câteva dosare care nici nu au o solicitare scrisă pentru adeverință, ci doar niste copii după pașapoarte, aruncate de-a valma într-o cutie! Din păcate, aceasta cutie a venit de la o asociatie acreditată pentru COP carne (controlul oficial al producției/performanței n.r.), unde fermierii au cotizat și acea asociație a primit și subvenție de la stat pentru "serviciile" prestate.

Singura conditie pe care noi o punem pentru eliberare este să avem documentele pe care trebuie să le verificăm, conform legii. Noi nu percepem taxă pentru eliberarea adeverintți și tratăm toți fermierii la fel, indiferent dacă sunt sau nu membrii ACBCR.
În ceea ce privește termenul limită de depunere, 15 mai, facem precizarea că și dacaăs-ar fi prelungit acest termen TOATE CONDIȚIILE DE ELIGIBILITATE trebuie îndeplinite până la 15 mai !

Deci inclusiv adeverința de la asociațiile acreditate trebuie eliberată până luni. Am făcut această precizare pentru a lămuri puțin lucrurile și în ceea ce privește solicitarea noastră de prelungire. Nu pentru ASOCIAȚIE am făcut solicitarea, ci pentru fermieri și chiar angajații APIA. Chiar dacă sș noi, cei 10 oameni care lucraă 18-20 de ore/zi suntem epuizați fizic și psihic.

Programul nostru de lucru este zilnic de la 8 la 22-24, în funcție de solicitări și vom lucra până luni 15 mai cu speranța că vom elibera toate adeverințele până atunci, anunță ACBCR, pe pagina sa de Facebook.

Vizualizat: 5034 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii