Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚII APIA 2018! CUM SĂ COMPLETEZI CEREREA UNICĂ APIA CA SĂ PRIMEȘTI MAI REPEDE SUBVENȚIILE!

Publicat: 26 februarie 2018 - 15:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREGĂTIȚI-VĂ PENTRU DEPUNEREA CERERII UNICE DE PLATĂ 2018! Puțini fermieri români știu că au șansa să fie pe primele liste la plata subvențiilor dacă știu cum trebuie să completeze cererea unică de plată. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă asigură că această modalitate de completare a cererii, în Campania 2018, vă plasează pe primele liste la plata subvențiilor deoarece se reduce timpul de verificare a cererii și de autorizare la plată.

CE ESTE IPA ONLINE?

IPA Online este un program informatic gratuit care îţi permite să completezi electronic Declaraţia de suprafaţă din cadrul cererii de sprijin pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă. Aplicaţia poate fi folosită oriunde există un computer conectat la Internet: la
domiciliu, la sediul exploataţiei, la primărie, la centrul APIA etc.

IPA Online îţi pune la dispoziţie lista parcelelor pentru care ai solicitat sprijin în anul anterior, cu suprafeţele determinate în urma controalelor realizate de specialiştii Agenţiei, precum şi schiţa parcelelor agricole.

Pentru fiecare parcelă în parte, poţi modifica, corecta sau completa datele în conformitate cu informațiile noi referitoare la suprafață și cultură, şi, de asemenea, schiţa parcelei. Programul realizează verificări ale datelor pe care le înscrii şi, dacă acestea nu sunt complete sau au necorelări evidente, va afişa o avertizare, ajutându-te astfel să completezi corect Cererea unică de plată.

De asemenea, poţi stabili datele finale pe parcursul mai multor zile, aşa încât, dacă ai nevoie de verificări, poţi să întrerupi lucrul cu aplicaţia şi apoi să îl reiei, având păstrate datele completate anterior. Astfel, te poţi deplasa pe teren sau poţi solicita sprijin pentru
identificarea corectă a parcelei şi completarea suprafeţei acesteia.

CUM POŢI FOLOSI IPA ONLINE?

Pentru a completa Cererea unică de plată folosind această aplicaţie, ai nevoie de un nume de utilizator şi o parolă pe care numai tu le cunoşti. Este recomandat ca, la prima logare în aplicație, să fie schimbată parola primită, ca să fii sigur că numai tu ai acces.

Pentru a învăţa cum să foloseşti programul, poţi folosi butonul de asistenţă „?“ din aplicaţie, unde vei găsi Manualul de utilizare. Poţi, de asemenea, să consulţi manualul pe Internet, poţi participa la sesiunile de instruire realizate de APIA sau poţi cere sprijin
specialiştilor APIA. Pentru detalii, accesează www.apia.org.ro


ZECE AVANTAJE DACĂ FOLOSEȘTI IPA ONLINE. UNUL DINTRE ELE: PRIMEȘTI MAI REPEDE SUBVENȚIILE!

1. Poţi face completarea Cererii unice de plată pe parcursul mai multor şedinţe de lucru, cu mai multă atenţie şi mai corect.
2. Nu mai este nevoie să desenezi parcelele pe hărţi de hârtie.
3. În timp ce lucrezi poţi afla:
- ce suprafaţă ai desenat pe hartă;
- dacă parcela desenată se suprapune peste cele desenate de alţi fermieri;
- dacă ai declarat o suprafaţă mai mare decât suprafaţa blocului fizic.
4. Riscul depunerii unei declaraţii de suprafaţă incorecte este mult mai mic, ca şi riscul de a primi sancţiuni din această cauză.
5. În anul următor completării electronice a Declaraţiei de suprafaţă, tot ce trebuie să faci este să verifici dacă există modificări în Cerere şi să faci numai acele modificări, realizând o importantă economie de timp.
6. Declaraţia de suprafaţă completată de tine va fi automat introdusă în Sistemul Integrat de Administrare şi Control - aplicaţie prin care APIA verifică Cererea ta de plată. Astfel, autorizarea la plată se va face într-un timp mai scurt şi vei primi sprijinul financiar mai repede.
7. Vei putea accesa rezultatele controalelor din anii precedenţi.
8. Nu vei fi nevoit să completezi Cererea unică de plată.
9. Se reduce timpul de completare a cererii la sediul APIA iar probabilitatea de a introduce date greşite este mai mică.
10. Responsabilitatea datelor declarate și digitizarea parcelelor vă aparține, de aceea trebuie să declarați corect suprafețele și culturile utilizate în anul de cerere curent.

Dacă ai completat electronic Cererea unică de plată folosind IPA Online, NU UITA că trebuie să te prezinţi la APIA pentru a semna Cererea unică de plată, în care se regăsesc datele de identificare şi cele cuprinzând Angajamentele.

Cererea unică de plată trebuie semnată şi înregistrată la APIA, în registratura electronică, pentru a fi preluată pe fluxul de lucru în vederea acordării sprijinului.

ATENȚIE! Dacă nu ai primit un număr de înregistrare, înseamnă că nu ai depus cerere de plată.

Trebuie să fii atent la mesajele de atenționare pe care le afişează programul IPA Online, pentru a evita să primeşti solicitări ulterioare de clarificare din partea APIA şi pentru a avea o Cerere completă şi cât mai corectă.

Finalizarea Cererii unice de plată se va face în prezenţa funcţionarului APIA, odată cu semnarea cererii de plată şi a angajamentelor.

Aplicaţia IPA Online este pusă la dispoziţia fermierilor, în mod gratuit, de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
şi poate fi accesată la adresa http://lpis.apia.org.ro

Puncte de Acces IPA Online aproape de tine (destinate celor care nu au acces la Internet)
- centrele judeţene şi locale APIA;
- primării.

Sursa: APIA


Vizualizat: 9466 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii