Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUBVENȚII APIA 2018! CUM CALCULEAZĂ APIA SANCȚIUNILE!

Publicat: 05 martie 2018 - 20:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SANCȚIUNI APIA! Fermierii români beneficiază de plăți compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală din PNDR 2020. AGROINFO vă spune cum calculează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sancțiunile pentru supradeclararea terenurilor și pentru declararea animalelor pentru pachetele din Măsura 10 agro-mediu și climă.

Sancțiuni administrative pentru supradeclararea suprafețelor – pentru pachetele 1 - 7 din Măsura 10 agro-mediu și climă

a) Dacă diferența dintre suprafața declarată pentru plată și suprafața determinată la nivelul unei grupe de culturi este mai mică sau egală cu 0,1 ha, suprafața determinată va fi considerată egală cu suprafața declarată. Acest paragraf nu se aplică în cazul în care diferența reprezintă mai mult de 20% din suprafața totală declarată pentru plată.

b) Dacă în ceea ce privește o grupă de culturi, suprafața declarată pentru plată depășește suprafața determinată cu un procent mai mare de 3% din suprafața determinată sau 2 ha, dar mai mică sau egală cu 20% din suprafața determinată, plata se calculează pe baza suprafeței determinate, din care se scade dublul diferenței constatate.

c) Dacă suprafața declarată pentru plată depășește suprafața determinată cu un procent mai mare de 20% din suprafața determinată, pentru anul în cauză nu se acordă nicio plată pentru grupa de culturi în cauză.

d) Dacă suprafața declarată pentru plată depășește suprafața determinată cu un procent mai mare de 50% din suprafața determinată, fermierul este exclus de la plată pentru grupa de culturi în cauză și, în plus, acesta este sancționat cu valoarea cuantumului ajutorului sau sprijinului care corespunde diferenței dintre suprafața declarată și suprafața determinată.

M.10 are ca scop încurajarea fermierilor să adopte, pe baze voluntare, practici agricole care să asigure menținerea valorii de mediu a zonelor rurale, menținerea habitatelor specifice terenurilor agricole importante pentru speciile sălbatice, precum și utilizarea durabilă a resurselor naturale și păstrarea peisajelor tradiționale. LISTA CU VALOAREA PE HECTAR A PLĂȚILOR COMPENSATORII PENTRU FIECARE PACHET O GĂSEȘTI AICI!

Sancțiuni administrative în ceea ce privește animalele declarate - pentru pachetul 8

Sancțiunile administrative în ceea ce privește animalele declarate pentru măsurile de sprijin legate de animale se calculează pe baza efectivului de animale declarat în cererea unică de plată și a efectivului de animale determinat, pentru fiecare specie de animal. Dacă efectivul de animale declarat în cererea de sprijin depășește efectivul de animale determinat, sprijinul se calculează în baza efectivului de animale determinat.

a) În cazul în care neconformitățile vizează maximum 3 animale, iar efectivul de animale declarat în cererea unică de plată depășește efectivul de animale determinat, cuantumul sprijinului acordat se reduce cu un procentaj stabilit ca raport dintre de efectivul de animale declarat în cererea de sprijin pentru care s-au constatat neconformități și efectivul de animale determinat pentru respectiva măsură de sprijin, numit în continuare "procentaj stabilit".

b) În cazul în care neconformitățile se referă la mai mult de 3 animale, cuantumul sprijinului la care are dreptul beneficiarul în cadrul măsurii de sprijin se va reduce cu "procentajul stabilit" dacă acest procentaj nu depășește 10%.

c) În cazul în care neconformitățile se referă la mai mult de 3 animale, cuantumul sprijinului la care are dreptul beneficiarul în cadrul măsurii de sprijin se va reduce cu de două ori "procentajul stabilit" dacă acest procentaj este mai mare de 10%, dar maximum 20%.

d) Dacă "procentajul stabilit" depășește 20% nu se acordă sprijin pentru respectiva măsură de sprijin pentru anul în cauză.

e) Dacă "procentajul stabilit" depășește 50% nu se acordă sprijin pentru respectiva măsură de sprijin pentru anul în cauză. Mai mult, beneficiarul este supus unei sancțiuni suplimentare în cuantum egal cu cel care corespunde diferenței dintre numărul animalelor declarate și numărul animalelor determinate.

Valoarea plății compensatorii pentru rasele de animale pentru care se acordă acest sprijin o găsiți aici: RASELE de ANIMALE cu care FERMIERII ROMÂNI CÂȘTIGĂ de TREI ORI la SUBVENȚIILE APIA!

(Ordinul pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.68/2017 privind aprobarea sistemelor de sancțiuni pentru măsurile 10 „Agro - mediu și climă”, 11 „Agricultura ecologică” și 13 „Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice” prevăzute în PNDR 2014-2020 și pentru măsura 214 „Plăți de agro - mediu” prevăzută în PNDR 2007-2013, aferente cererilor de plată depuse începând cu anul 2017)

Vizualizat: 4591 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Ion şi Marin

Ion şi Marin
Ion şi Marin discută. Detalii