Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SUBVENȚII APIA 2018! CREȘTE PLATA pentru TINERII FERMIERI!

Publicat: 17 decembrie 2017 - 10:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! O schimbare majoră în plățile directe acordate fermierilor din Europa, inclusiv fermierilor români, vizează creșterea cuantumului pentru  schema de plată pentru tinerii fermieri. Această nouă regulă este prevăzută în regulamentul Omnibus, capitolul pentru agricultură, și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, informează Comisia Europeană. Cu cât crește suma plătită ca subvenție tinerilor fermieri?

În ceea ce privește tinerii agricultori, plata se acordă întotdeauna agricultorilor pe o perioadă de 5 ani, atât timp cât tânărul agricultor solicită plata în termenul de cinci ani de la înființarea acestuia. Adică, de la instalarea sa într-o exploatație ca tânăr fermier.

Până acum, în vechea regulă, plata se acorda fiecărui fermier pentru o perioada de 5 ani din care se scădea numărul de ani care au trecut de la instalarea sa la conducerea exploataţiei şi până la prima depunere a cererii de plată pentru tinerii fermieri.

Deci, dacă tânărul fermier s-a instalat șef al exploatației  agricole și solicită plata pentru tineri fermieri, să spunem după trei ani de la instalarea sa, nu i se mai scad de la plată anii care s-au scurs de la instalarea ca șef de exploatație. El va primi plata pentru tinerii fermieri pentru o perioadă de 5 ani.

În plus, statele membre UE vor avea posibilitatea de a mări procentul aplicat pentru calcularea sumei plăților pentru tinerii fermieri în intervalul de la 25% la 50%, anunță oficial Rezumatul principalelor modificări introduse în cele patru regulamente de bază ale Politicii Agricole Comune (PAC) prin regulamentul Omnibus, Comisia Europeană.

Trebuie să vă spunem cum se calculează plata pentru tinerii fermieri români, ca să înțelegeți ce e cu acest procent. În România, cuantumul plății pentru tinerii fermieri reprezintă 25% din cuantumul schemei de plată unică pe suprafață (SAPS).

Statele membre care aplică articolul 36 (România aplică acest articol care se referă la acordarea schemei de plată unică pe suprafață pentru fermieri n.r.) calculează în fiecare an cuantumul plății pentru tinerii fermieri, înmulțind o cifră care corespunde proporției de 25 % din plata unică pe suprafață, calculată în conformitate cu articolul 36, cu numărul de hectare eligibile pe care fermierul respectiv le-a declarat. Articolul 50, Regulamentul UE 1307/2013.

De exemplu, pentru campania 2017, valoarea SAPS este de 97,2452 euro/ha. 25% din această sumă reprezintă schema de plată pentru tinerii fermieri. Facem un calcul și 25% din valoarea SAPS pentru anul 2017 este 24,3113 euro/ha.  Cuantum anunțat oficial de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru anul 2017. Un tânăr fermier, eligibil pentru schema de plată tineri fermieri, primește în plus pe hectar față de alți agricultori, și această sumă de 24,3113 euro, care reprezintă schema de plată tineri fermieri. Adică, la valorile SAPS, înverzire, plata redistributivă se adaugă pe hectar și plata pentru tinerii fermieri, în valoare de 24,3113 euro/ha. Această plată, tânărul fermier o încasează până la limita de 60 ha.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor modificări prevăzute de regulamentul Omnibus, adică de la 1 ianuarie 2018, plata pentru tinerii fermieri va reprezenta un procent mai mare de 25% din valoarea SAPS, procent care poate să ajungă la 50% din valoarea SAPS. Practic, tinerii fermieri pot încasa, în plus pe hectar,  încă o jumătate din valoarea SAPS.  

VEZI AICI CRITERIILE DE ELIGIBILITATE PENTRU TINERII FERMIERI!

 

Vizualizat: 22286 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU ORDIN MINISTRUL DE INTERNE: ÎNREGISTRAREA TRACTOARELOR!

NOU ORDIN MINISTRUL DE INTERNE: ÎNREGISTRAREA TRACTOARELOR!

13 august 2020 - 18:28

MODIFICĂRI LEGISLAȚIE. Ordinul MAI nr. 120 din 6 august 2020 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului administrației și internelor nr. 1.501/2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor a fost publicat în Monitorul Oficial pe data de 11 august 2020 și este în vigoare. Care sunt modificările în ceea ce privește înregistrarea tractoarelor agricole și forestiere.

STATUL NU ARE BANI SĂ AJUTE FERMIERII CARE AU PROTESTAT! LE-A DESCHIS UN CONT pentru DONAȚII!

STATUL NU ARE BANI SĂ AJUTE FERMIERII CARE AU PROTESTAT! LE-A DESCHIS UN CONT pentru DONAȚII!

13 august 2020 - 17:46

EFECT PROTEST CU TRACTOARELE. Ce au obținut fermierii din Republica Moldova care au ieșit în stradă cu tractoarele în 10 raioane pentru a protesta că nu primesc suficiente despăgubiri pentru culturile arse de secetă? Un cont bancar în care să li se facă donații. Președintele Moldovei le-a transmis agricultorilor că statul nu mai are bani.

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

MESAJ URGENT APIA pentru FERMIERI!

13 august 2020 - 17:11

OFICIAL. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că termenul limită până la care rentierii agricoli ori împuternicitul/mandatarul/curatorul, pot transmite documentele specifice privind acordarea rentei viagere agricolă este data de 31 august 2020.

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

13 august 2020 - 13:13

COMUNICAT. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță modificarea Ghidului bazei de date cu prețuri de referință ce va fi utilizat pentru achizițiile necesare proiectelor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Modificarea documentului s-a făcut prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 221 din 5 august 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La închisoare

La închisoare
Nevasta unui deţinut merge în audienţă la directorul închisorii. Detalii