KWS+
Reclama header after big part 2

SUBVENȚII APIA 2017! VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE! JUDEȚELE UNDE FERMIERII NE-AU ANUNȚAT CĂ AU PRIMIT AVANSUL!

Publicat: 23 octombrie 2017 - 10:34
5 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AVANS SUBVENȚII 2017! Fermierii români așteaptă cu nerăbdare să încaseze avansul la subvențiile aferente anului 2017! Banii transferați de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au început să intre în conturile fermierilor de vineri, 20 octombrie. Pentru că mulți dintre agricultori ne întreabă ce se întâmplă cu cei care au fost în eșantioanele de control APIA, vă spunem că pe lista de plată ar trebui să figureze și aceștia. Verificările în teren s-au finalizat pe data de 1 octombrie 2017.

AGROINFO ține mereu legătura cu fermierii. Pentru noi, voi sunteți cei mai importanți și nu contează că sunteți fermieri mici sau mari, că exploatați 100 de hectare sau 10.000 de hectare. Noi încercăm mereu să venim în sprijinul tuturor. Astfel, dincolo de comunicările oficiale de la APIA, noi vă întrebăm mereu pe voi, fermierii, dacă ați primit banii care vi se cuvin pentru campania 2017. Voi sunteți cei care ne transmiteți pulsul, ne spuneți cât de mulțumiți sau nemulțumiți sunteți de ce se întâmplă în agricultură, cum sunteți tratați de autorități, care sunt opiniile voastre despre deciziile autorităților. 

Duminică, 22 octombrie, și astăzi, luni, 23 octombrie, mai mulți fermieri ne-au trimis mesaje că au primit avansul la subvenții. O să încercăm să inserăm aici mesajele lor ca să vedeți județele unde a început să intre în conturi avansul. Știm, la fel ca în anii trecuți, că primele liste de plată de la APIA includ mici fermieri, care exploatează până-n 100 ha.   

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat, săptămâna trecută, pe 20 octombrie, că suma totală autorizată la plată, reprezentând avans aferent Campaniei 2017, este de 590,24 milioane euro pentru un număr de 594.393 fermieri care au depus Cerere unică de plată.

Cei mai mulți dintre fermieri ne-au anunțat că au primit avansul de 70% din următoarele scheme de plată pe suprafață: schema unică de plată pe suprafață (SAPS), plata pe înverzire și plata redistributivă. Unii dintre fermieri ne-au spus că au primit pe hectar în jur de 400 de lei, alții susțin că au încasat peste 600 de lei pe hectar.

sume-primite_b

Județele unde am fost anunțați de fermieri că au început să intre banii sunt: Bihor, Cluj, Iași, Timiș, Gorj, Mureș, Vrancea, Buzău, Călărași, Dolj., Tulcea, Sibiu, Bistrița Năsăud, Sălaj.

bihor-timis_bdolj-calarasi_btulcea-sibiu_b

Vizualizat: 68052 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   
5.
lautaru ion
|
01. 23, 2018. Tuesday 09:32
in judetul dolj comuna apele vii pina pe data de 23-01-2018 nu sau bagat banii apia
4.
Rosu ileana
|
01. 14, 2018. Sunday 18:17
As vrea sa stiu daca o sa mai primesc si eu subvenția pe anul trecut, nu am primit nici un leu. Cică nu am trasat gardul...Dar nu eu am facut desenul, o sa fiu sancționată...asa mi sa spus de la centrul APIA .
3.
Hajdu boldizsar
|
12. 01, 2017. Friday 20:29
Puteti sa ne spuneti cand primim subventia
2.
Marcela
|
12. 01, 2017. Friday 01:40
Sunt din județul. Brașov și foarte putini au primit avansul.Aproape tot satul a fost la teledetecție și au fost doar motive ca sa nu ni se dea banii.Eu de exemplun am fost chemata la APIA ptr.ca la teledetecție nu vedea 4 ari de cartofi care nici nu erau băgați la plata,la plata intra parcelele de la 30 ari în sus.Am avut în derulare măsurat 141 pe care am terminat-o de 2 ani și am fost obligata sa trec la APIA tot pământul ce îl aveam în registrul agricol adică și parcelele mai mici de 30 de ari dar și faneata impădurită dar tot mai mici de 30 ari pt.care nu am primit subvenție .Acum am fost chemata la Apia ca nu am aia 4 ari de cartof și fânețea împădurită trebuia cosita .Am zis Cum sa mă penalizați ptr. ceva ce eu nu am luat bani voi ma-ți obligat sa bag acele parcele sa îmi bata cu registrul agricol
1.
Ioniță liliana
|
11. 16, 2017. Thursday 10:50
Dar pentru cei ce au văzut la control şi li sa zis ca au recunoscut o parte din teren în altă parcelă?Cu ei cum rămâne..??sunt eliminați de la plata subvenției??
Rezultate: [5]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii