Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SUBVENȚIE DE DOUĂ ORI MAI MARE pentru MICII FERMIERI: 2.500 DE EURO!

Publicat: 23 ianuarie 2019 - 13:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROPUNERE ÎN NOUL REGULAMENT EUROPEAN! AGROINFO a publicat marți, 22 ianuarie, mai multe propuneri pentru subvențiile fermierilor, care vor fi dezbătute la Bruxelles, în ședința din 29 ianuarie 2019 a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. În funcție de adoptarea lor, noile propuneri vor face parte din noul regulament european în baza căruia vor fi acordate viitoarele subvenții agricole.

Noua Politică Agricolă Comună va pune accentul pe fermele mici și pe sprijinirea acestora.

Fermele mici rămân un element esențial al agriculturii Uniunii, deoarece au un rol vital în sprijinirea ocupării forței de muncă în mediul rural și contribuie la dezvoltarea teritorială. Pentru a se promova o distribuire mai echilibrată a sprijinului și pentru a se reduce sarcina administrativă pentru cei care beneficiază de sume mici, statele membre ar trebui să aibă opțiunea de a le oferi micilor fermieri posibilitatea înlocuirii tuturor plăților directe cu acordarea unei plăți cu sumă fixă.

Cu toate acestea, pentru a reduce într-o mai mare măsură sarcina administrativă, statele membre ar trebui să aibă competența de a include pentru început în mod automat anumiți fermieri în sistemul simplificat, oferindu-le posibilitatea de a se retrage din acesta într-o perioadă de timp determinată. Pentru a respecta principiul proporționalității, ar trebui să se acorde statelor membre posibilitatea de a exclude micii fermieri incluși în sistemul simplificat de la controalele privind condiționalitatea, se arată într-unul din documentele, transmise nouă de Parlamentul European.

În această idee, europarlamentarii au venit cu propuneri, sub forma amendamentelor, la articolul din noul regulament european, după care vor fi acordate subvențiile fermierilor, care vizează schema simplificată pentru micii fermieri. În acest moment, micii fermieri beneficiază de schema simplificată, a cărei valoare maximă este de 1.250 de euro/beneficiar. Unii dintre membrii Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European au propus menținerea acestei sume, alții au marșat pe scăderea ei la 1.000 de euro, iar alții propun dublarea sumei acordată micilor fermieri, 2.500 de euro/beneficiar.

Statele membre vor crea un regim simplificat pentru micii fermieri care să înlocuiască plățile directe prevăzute în prezenta secțiune și în secțiunea 3 din prezentul capitol și care nu pot avea un cuantum mai mic de 2 500 EUR pentru fiecare beneficiar. Statele membre concep intervenția corespunzătoare în planul strategic PAC ca fiind opțională pentru fermieri, scrie în documentul Comisiei pentru Agricultură.

mici-fermieri-2019_b

Document primit de AGROINFO de la Parlamentul European, Comisia pentru Agricultură

Alte propuneri pentru micii fermieri sunt:

Statele membre pot acorda micilor fermieri definiți de statele membre plăți sub forma unei sume fixe care să înlocuiască plățile directe. Cuantumul acestei sume forfetare nu depășește valoarea medie anuală națională a garanției multiplicată cu hectarele deținute. Statele membre stabilesc criterii pentru identificarea micilor fermieri care produc pentru piață, pentru a le garanta un nivel suficient care să asigure durabilitatea pe termen lung a respectivelor ferme. Statele membre stabilesc criterii pentru identificarea micilor fermieri din zonele dezavantajate, pentru a le garanta un nivel suficient care să asigure durabilitatea pe termen lung a respectivelor ferme. Statele membre concep intervenția corespunzătoare în planul strategic PAC ca fiind opțională pentru fermieri.

Statele membre pot introduce un sistem simplificat pentru micii fermieri care solicită sprijin în valoare de cel mult 1 250 EUR pentru o suprafață limitată la 10 hectare. Acest sistem poate consta într-o sumă fixă, care să înlocuiască plățile directe  sau într-o plată per hectar care poate fi diferențiată pe teritorii.

statele membre indică în planul strategic PAC că intervenția corespunzătoare este voluntară pentru fermieri. Suprafața totală aferentă plăților sumelor fixe pentru micii fermieri nu depășește 15 % din suprafața totală a unui stat membru.

Statele membre acordă micilor fermieri definiți de statele membre plăți sub forma unei sume fixe care să înlocuiască plățile directe, stabilită la un nivel suficient și fix pentru a asigura viabilitatea pe termen lung a acestor ferme. În niciun caz, suma nu trebuie să fie mai mică decât pragul de sărăcie sau decât valoarea venitului de bază universal al statului membru. Statele membre concep intervenția corespunzătoare în planul strategic PAC ca fiind opțională pentru fermieri.

Exploatațiile declarate de fermierii incluși în acest sistem pot fi excluse de la controalele privind condiționalitatea, dacă statul membru decide astfel. Beneficiarii schemei pentru micii fermieri ar trebui să fie scutiți de normele privind condiționalitatea, întrucât sunt scutiți în prezent de normele privind ecocondiționalitatea și înverzirea.

Plata destinată micilor fermieri depinde de existența unui contract de exploatare la nivel teritorial, în care să se indice obiectivele, indicatorii și acțiunile pentru care se solicită sprijinul. 

Fermierii care doresc să participe la sistemul simplificat depun o cerere cel târziu la o dată pe care o va stabili statul membru, fără a aduce atingere faptului că acesta poate include din oficiu, în mod automat, anumiți fermieri, oferindu-le posibilitatea de a se retrage într-un anumit termen.

Statele membre se asigură că fermierilor nu li se acordă niciun avantaj dacă se stabilește că au creat în mod artificial, după 1 iunie 2018, condițiile care le permit să beneficieze de plățile destinate micilor fermieri.

Statele membre pot stabili norme și servicii pentru reducerea costurilor administrative, sprijinind micii fermieri să coopereze.

Sunt amendamentele depuse de europarlamentari la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune (planurile strategice PAC) și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013 ale Parlamentului European și ale Consiliului. În funcție de varianta care se va adopta pentru schema simplificată pentru micii fermieri, se vor stabili criterii de eligibilitate, cuantum, etc. în planurile naționale strategice ale țărilor UE.

AGROINFO se străduiește să vă pună la dispoziție tot ceea ce se discută în Parlamentul European, în Comisia pentru Agricultură, despre plățile directe și sprijinul pentru dezvoltare rurală de care beneficiați sau alte propuneri și decizii pentru agricultură.

Vizualizat: 12353 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

ANUNȚ AFIR DE ASTĂZI: UN SINGUR GHID CU PREȚURI DE REFERINȚĂ!

13 august 2020 - 13:13

COMUNICAT. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță modificarea Ghidului bazei de date cu prețuri de referință ce va fi utilizat pentru achizițiile necesare proiectelor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020). Modificarea documentului s-a făcut prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 221 din 5 august 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii