Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SUBVENȚIA pentru FERMIERI CARE SE ACHITĂ ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

Publicat: 12 iunie 2018 - 15:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Primii 2.500 de fermieri au încasat deja cei 3.000 de euro, ajutorul de minimis pentru tomate cultivate în spații protejate. Alți 4.000 de fermieri urmează să încaseze această subvenție, în această săptămână. În Programul de ajutor de minimis s-au înscris 13.787 de producători de tomate.

Fermierii au început să primească cei 3.000 de euro, "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate", pentru anul 2018. Startul a fost dat de olteni.

Primii 1.000 de beneficiari din judeţul Olt care au avut încredere în Programul Tomata au primit banii de vineri, 8 iunie. paunel-ion_bE un lucru benefic! Mulţumim domnului ministru că ne-a ascultat doleanţele şi a prelungit perioada de vânzare a tomatelor până pe 15 iunie pentru că am avut destule probleme în primăvară. Cultivatorii care au reuşit să comercializeze primii pe piaţă roşiile sunt cei care au avut centrale pentru încălzirea spaţilor de cultură. Următoarea serie la plată va fi mult mai mare pentru că legumicultorii acuma recoltează în plin şi ies cu marfa pe piaţă, ne-a declarat Ion Păunel (în foto), preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, formaţiune care numără peste 1.000 de membri, din care 600 activi, cu plata cotizaţiei la zi.

Potrivit acestuia, în judeţul Olt s-au înscris la programul de tomate puţin peste 4.000 de beneficiari.

Conform aprecierii mele, aproximativ 600 vor realiza programul în perioada de toamnă Pentru ciclul al doilea sunt aşteptaţi să se înscrie încă vreo 500 legumicultori care vor planta în curând răsadurile de roşii în solarii, susține Păunel. 

Jumătate din producătorii olteni s-au înscris în Program

Judeţul Olt este recunoscut în ţară pentru cultura de tomate. Faţă de anul trecut s-a dublat numărul legumicultorilor care s-au înscris în programul de tomate, dar şi al celor care realizează condiţiile de eligibilitate încă din primul ciclu. Majoritatea celor peste 4000 de solarişti au în medie mai mult de 2.000 mp cultivaţi cu tomate, unii având şi 5.000 şi chiar 7.000 mp.

Potrivit liderului Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, circa jumătate din cei peste 10 mii de legumicultori olteni au căpătat încredere în Programul Tomata şi chiar şi-au mărit suprafeţele de cultură.

Au apărut informaţii în piaţă potrivit cărora s-au terminat banii schemei de ajutor de minimis. În tot programul sunt înscrişi mai mult de 13 mii de beneficiari. S-a anunţat oficial că vor fi bani pentru 13.300, dar dacă acest număr va fi depăşit, se vor suplimenta fondurile prin rectificare bugetară. E bine să ştie lumea, a garantat ministrul Agriculturii, a ţinut să precizeze Ion Păunel.

FERMIERII CER AJUTOR DE MINIMIS ȘI LA ARDEI ȘI CASTRAVEȚI

Liderul de sindicat al agricultorilor olteni a apreciat faptul că după 27 de ani s-a mai gândit cineva şi la legumicultura românească. În opinia lui ar fi fost bine ca ajutorul de minimis să fie extins şi pentru susţinerea şi altor specii de legume, cum ar fi ardeiul sau castravetele pentru „a diversifica gama de produse şi a nu crea un blocaj pe piaţă”.

La această dată, sunt foarte multe tomate în piaţă şi a scăzut preţul drastic la producător. Diferenţele sunt mari, la fermă un kilogram costă 1,30 – 1,50 lei, iar la piaţă între 4-6 lei/kg şi s-ar putea să mai scadă până la 15 iunie pentru că foarte mulţi grădinari mai au cantităţi însemnate ori acuma încep să recolteze, susține Ion Păunel. 

Din păcate, vremea rea de la sfârşitul săptămânii trecute a făcut ravagii prin solariile legumicultorilor din judeţul Olt. Sâmbătă 9 iunie, a plouat torenţial timp de două ore, vântul a bătut cu putere sfâşiind foliile şi distrugând cultura din solarii în zona de nord - Pleşoiu, Grădinari, Strejeşti. Pagubele vor fi estimate în zilele următoare, dar ele sunt însemnate.  

Fermierii să fie în alertă că se anunţă în continuare zile de vară capricioasă cu călduri excesive, vijelii, ploi torenţiale, căderi de grindină.

Ministerul Agriculturii a început plățile pentru 13.787 de legumicultori

Ministerul Agriculturii a început să facă plăţile pentru Programul Tomata – 3.000 de euro/beneficiar – pe măsură ce se primesc documentaţiile din teritoriu.  Aşa cum rezultă din situaţia operativă pusă la dispoziţia noastră de Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, au fost plătiți până luni, 11 iunie, 2.486 de legumicultori şi vor urma la plată peste 4.000 cultivatori de tomate care au trimis deconturile.

De banii alocaţi pentru schema de ajutor de minimis pentru tomate au beneficiat legumicultori din  Arad, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Teleorman, Ilfov, urmând ca în aceste zile să primească în cont alţi producători din Arad, Buzău, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Cei mai mulţi fermieri care au încasat plata sunt din Galaţi, bazinul legumicol Matca, 1.270, Giurgiu 500, Teleorman 282.

La nivel de ţară, în Programul Tomata au cerut să se înscrie 13.787 de producători de tomate. Dacă mai sunt şi alţi legumicultori care vor să se înscrie pentru ciclul doi, nu va fi niciun bai pentru că se vor găsi bani să fie plătiţi.

 

Vizualizat: 3327 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

04 decembrie 2020 - 18:04

START PLATĂ SUBVENȚIE APIA! Guvernul a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, în ședință, o hotărâre prin care a alocat 176 de milioane de lei pentru plata restanțelor la subvenția APIA pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

04 decembrie 2020 - 17:29

TERMEN APIA 14 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 03 decembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 205/20220 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

04 decembrie 2020 - 17:08

OFICIAL! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat evaluarea tuturor cererilor tinerilor fermieri pentru finanțarea exploatațiilor agricole, depuse în sesiunea derulată la nivel național și, pentru prima oară, în diaspora la nivelul întregii Uniuni Europene, în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2020, anunță AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

04 decembrie 2020 - 08:29

CONCLUZII ALARMANTE. „Agricultura UE nu este pe direcția bună pentru a atinge țintele de mediu și climă” conform unui studiu comandat chiar de Comisia Europeană. Rezultatele studiului nu sunt deloc îmbucurătoare pentru fermierii europeni și, implicit, pentru fermierii din România.

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

04 decembrie 2020 - 08:02

ÎN VIGOARE! Schema de ajutor de stat în valoare de 500 de euro pe hectar acordată producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19 a fost publicată joi, 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial. Este în vigoare, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate demara primirea cererilor. Important! Solicitanții vor avea doar 7 zile la dispoziție pentru depunerea actelor. Subvenția de 500 de euro/ha este plătită până la limita de 200 de hectare.

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

04 decembrie 2020 - 07:39

BANII CARE VOR AJUNGE ÎN CONTURILE FERMIERILOR PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 31 decembrie 2020 pentru achitarea unor subvenții cuvenite fermierilor pentru anul 2020. AGROINFO vă spune ce bani trebuie să ajungă în conturile dumneavoastră până-n ultima zi din acest an.

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

03 decembrie 2020 - 16:02

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 02 decembrie 2020, a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020. APIA anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a transferat astăzi peste 94 de milioane de euro în conturile fermierilor.

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

03 decembrie 2020 - 15:32

DECIZIE. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat peste 800 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent anului de cerere 2020. Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică pe site-ul oficial al MADR.

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

03 decembrie 2020 - 14:51

NOTIFICARE DE LA UE! Astăzi, 3 decembrie, Comisia a decis să trimită avize motivate Irlandei și României din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal, anunță un comunicat al Reprezentanței în România a Comisiei Europene, transmis pentru AGROINFO.

STÂNELE ȘI EFECTIVUL DE OVINE DIN MUNȚII ROMÂNIEI S-AU ÎNJUMĂTĂȚIT!

STÂNELE ȘI EFECTIVUL DE OVINE DIN MUNȚII ROMÂNIEI S-AU ÎNJUMĂTĂȚIT!

03 decembrie 2020 - 09:38

PĂȘUNILE DIN MUNȚI, PUSTII. Crescătorii de oi nu mai urcă la munte cu turmele. Pajiștile montane nu mai sunt ocupate de animale ca altădată. Paradoxal, crescătorii se plâng că nu au pășuni, dar în munți numărul animalelor și al stânelor s-a înjumătățit. Munții sunt părăsiți pentru că fermierii nu sunt ajutați.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii