Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚIA pentru FERMIERI CARE SE ACHITĂ ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

Publicat: 12 iunie 2018 - 15:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Primii 2.500 de fermieri au încasat deja cei 3.000 de euro, ajutorul de minimis pentru tomate cultivate în spații protejate. Alți 4.000 de fermieri urmează să încaseze această subvenție, în această săptămână. În Programul de ajutor de minimis s-au înscris 13.787 de producători de tomate.

Fermierii au început să primească cei 3.000 de euro, "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate", pentru anul 2018. Startul a fost dat de olteni.

Primii 1.000 de beneficiari din judeţul Olt care au avut încredere în Programul Tomata au primit banii de vineri, 8 iunie. paunel-ion_bE un lucru benefic! Mulţumim domnului ministru că ne-a ascultat doleanţele şi a prelungit perioada de vânzare a tomatelor până pe 15 iunie pentru că am avut destule probleme în primăvară. Cultivatorii care au reuşit să comercializeze primii pe piaţă roşiile sunt cei care au avut centrale pentru încălzirea spaţilor de cultură. Următoarea serie la plată va fi mult mai mare pentru că legumicultorii acuma recoltează în plin şi ies cu marfa pe piaţă, ne-a declarat Ion Păunel (în foto), preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, formaţiune care numără peste 1.000 de membri, din care 600 activi, cu plata cotizaţiei la zi.

Potrivit acestuia, în judeţul Olt s-au înscris la programul de tomate puţin peste 4.000 de beneficiari.

Conform aprecierii mele, aproximativ 600 vor realiza programul în perioada de toamnă Pentru ciclul al doilea sunt aşteptaţi să se înscrie încă vreo 500 legumicultori care vor planta în curând răsadurile de roşii în solarii, susține Păunel. 

Jumătate din producătorii olteni s-au înscris în Program

Judeţul Olt este recunoscut în ţară pentru cultura de tomate. Faţă de anul trecut s-a dublat numărul legumicultorilor care s-au înscris în programul de tomate, dar şi al celor care realizează condiţiile de eligibilitate încă din primul ciclu. Majoritatea celor peste 4000 de solarişti au în medie mai mult de 2.000 mp cultivaţi cu tomate, unii având şi 5.000 şi chiar 7.000 mp.

Potrivit liderului Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, circa jumătate din cei peste 10 mii de legumicultori olteni au căpătat încredere în Programul Tomata şi chiar şi-au mărit suprafeţele de cultură.

Au apărut informaţii în piaţă potrivit cărora s-au terminat banii schemei de ajutor de minimis. În tot programul sunt înscrişi mai mult de 13 mii de beneficiari. S-a anunţat oficial că vor fi bani pentru 13.300, dar dacă acest număr va fi depăşit, se vor suplimenta fondurile prin rectificare bugetară. E bine să ştie lumea, a garantat ministrul Agriculturii, a ţinut să precizeze Ion Păunel.

FERMIERII CER AJUTOR DE MINIMIS ȘI LA ARDEI ȘI CASTRAVEȚI

Liderul de sindicat al agricultorilor olteni a apreciat faptul că după 27 de ani s-a mai gândit cineva şi la legumicultura românească. În opinia lui ar fi fost bine ca ajutorul de minimis să fie extins şi pentru susţinerea şi altor specii de legume, cum ar fi ardeiul sau castravetele pentru „a diversifica gama de produse şi a nu crea un blocaj pe piaţă”.

La această dată, sunt foarte multe tomate în piaţă şi a scăzut preţul drastic la producător. Diferenţele sunt mari, la fermă un kilogram costă 1,30 – 1,50 lei, iar la piaţă între 4-6 lei/kg şi s-ar putea să mai scadă până la 15 iunie pentru că foarte mulţi grădinari mai au cantităţi însemnate ori acuma încep să recolteze, susține Ion Păunel. 

Din păcate, vremea rea de la sfârşitul săptămânii trecute a făcut ravagii prin solariile legumicultorilor din judeţul Olt. Sâmbătă 9 iunie, a plouat torenţial timp de două ore, vântul a bătut cu putere sfâşiind foliile şi distrugând cultura din solarii în zona de nord - Pleşoiu, Grădinari, Strejeşti. Pagubele vor fi estimate în zilele următoare, dar ele sunt însemnate.  

Fermierii să fie în alertă că se anunţă în continuare zile de vară capricioasă cu călduri excesive, vijelii, ploi torenţiale, căderi de grindină.

Ministerul Agriculturii a început plățile pentru 13.787 de legumicultori

Ministerul Agriculturii a început să facă plăţile pentru Programul Tomata – 3.000 de euro/beneficiar – pe măsură ce se primesc documentaţiile din teritoriu.  Aşa cum rezultă din situaţia operativă pusă la dispoziţia noastră de Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, au fost plătiți până luni, 11 iunie, 2.486 de legumicultori şi vor urma la plată peste 4.000 cultivatori de tomate care au trimis deconturile.

De banii alocaţi pentru schema de ajutor de minimis pentru tomate au beneficiat legumicultori din  Arad, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Teleorman, Ilfov, urmând ca în aceste zile să primească în cont alţi producători din Arad, Buzău, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Cei mai mulţi fermieri care au încasat plata sunt din Galaţi, bazinul legumicol Matca, 1.270, Giurgiu 500, Teleorman 282.

La nivel de ţară, în Programul Tomata au cerut să se înscrie 13.787 de producători de tomate. Dacă mai sunt şi alţi legumicultori care vor să se înscrie pentru ciclul doi, nu va fi niciun bai pentru că se vor găsi bani să fie plătiţi.

 

Vizualizat: 3303 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al  culturii de cereale păioase

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de cereale păioase

18 septembrie 2020 - 11:47

Producţia de grâu din România a scăzut brusc în acest an din cauza secetei prelungite. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat de curând, pentru presa internaţională, că în 10 din 41 de judeţe administrative culturile agricole au fost deteriorate, ajungându-se la daune de până la 100%, în anumite zone. 

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

17 septembrie 2020 - 10:46

Acum trei ani, Franţa şi-a stabilit obiectivul de a interzice complet glifosatul în 2023, înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să declare că acest lucru nu este posibil.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

Creştere de 18% a suprafeţelor cultivate cu sorg în Europa

Creştere de 18% a suprafeţelor cultivate cu sorg în Europa

16 septembrie 2020 - 13:22

În pofida climatului cu totul special din această primăvară, Europa a înregistrat în 2020 o creştere substanţială a suprafeţelor cultivate cu sorg, potrivit estimărilor organizaţiei interprofesionale Sorghum ID.

FERMIERII SUNT FRAȚI ÎN NECAZ: VACA, OAIA NU TREBUIE SĂ MOARĂ DE FOAME PÂNĂ VIN AJUTOARELE PROMISE DE GUVERNANȚI!

FERMIERII SUNT FRAȚI ÎN NECAZ: VACA, OAIA NU TREBUIE SĂ MOARĂ DE FOAME PÂNĂ VIN AJUTOARELE PROMISE DE GUVERNANȚI!

16 septembrie 2020 - 11:19

LECȚIE DE SOLIDARITATE ÎNTRE CRESCĂTORII DE ANIMALE! Un crescător de animale din Maramureș demonstrează că fermierii, micii crescători de animale, sunt frați în necazuri. Se ajută unul pe altul și nu mai așteaptă ajutorul autorităților care întârzie să vină. Animalele mor de foame până când se gândesc guvernanții. Anul 2020 este unul greu, lovit de secetă și de criză. Vaca, oaia, capra trebuie să mănânce până-n iunie anul viitor când micilor crescători li se promite că vor fi ajutați cu bani.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii