Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SUBVENȚIA pentru FERMIERI CARE SE ACHITĂ ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

Publicat: 12 iunie 2018 - 15:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Primii 2.500 de fermieri au încasat deja cei 3.000 de euro, ajutorul de minimis pentru tomate cultivate în spații protejate. Alți 4.000 de fermieri urmează să încaseze această subvenție, în această săptămână. În Programul de ajutor de minimis s-au înscris 13.787 de producători de tomate.

Fermierii au început să primească cei 3.000 de euro, "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate", pentru anul 2018. Startul a fost dat de olteni.

Primii 1.000 de beneficiari din judeţul Olt care au avut încredere în Programul Tomata au primit banii de vineri, 8 iunie. paunel-ion_bE un lucru benefic! Mulţumim domnului ministru că ne-a ascultat doleanţele şi a prelungit perioada de vânzare a tomatelor până pe 15 iunie pentru că am avut destule probleme în primăvară. Cultivatorii care au reuşit să comercializeze primii pe piaţă roşiile sunt cei care au avut centrale pentru încălzirea spaţilor de cultură. Următoarea serie la plată va fi mult mai mare pentru că legumicultorii acuma recoltează în plin şi ies cu marfa pe piaţă, ne-a declarat Ion Păunel (în foto), preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, formaţiune care numără peste 1.000 de membri, din care 600 activi, cu plata cotizaţiei la zi.

Potrivit acestuia, în judeţul Olt s-au înscris la programul de tomate puţin peste 4.000 de beneficiari.

Conform aprecierii mele, aproximativ 600 vor realiza programul în perioada de toamnă Pentru ciclul al doilea sunt aşteptaţi să se înscrie încă vreo 500 legumicultori care vor planta în curând răsadurile de roşii în solarii, susține Păunel. 

Jumătate din producătorii olteni s-au înscris în Program

Judeţul Olt este recunoscut în ţară pentru cultura de tomate. Faţă de anul trecut s-a dublat numărul legumicultorilor care s-au înscris în programul de tomate, dar şi al celor care realizează condiţiile de eligibilitate încă din primul ciclu. Majoritatea celor peste 4000 de solarişti au în medie mai mult de 2.000 mp cultivaţi cu tomate, unii având şi 5.000 şi chiar 7.000 mp.

Potrivit liderului Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, circa jumătate din cei peste 10 mii de legumicultori olteni au căpătat încredere în Programul Tomata şi chiar şi-au mărit suprafeţele de cultură.

Au apărut informaţii în piaţă potrivit cărora s-au terminat banii schemei de ajutor de minimis. În tot programul sunt înscrişi mai mult de 13 mii de beneficiari. S-a anunţat oficial că vor fi bani pentru 13.300, dar dacă acest număr va fi depăşit, se vor suplimenta fondurile prin rectificare bugetară. E bine să ştie lumea, a garantat ministrul Agriculturii, a ţinut să precizeze Ion Păunel.

FERMIERII CER AJUTOR DE MINIMIS ȘI LA ARDEI ȘI CASTRAVEȚI

Liderul de sindicat al agricultorilor olteni a apreciat faptul că după 27 de ani s-a mai gândit cineva şi la legumicultura românească. În opinia lui ar fi fost bine ca ajutorul de minimis să fie extins şi pentru susţinerea şi altor specii de legume, cum ar fi ardeiul sau castravetele pentru „a diversifica gama de produse şi a nu crea un blocaj pe piaţă”.

La această dată, sunt foarte multe tomate în piaţă şi a scăzut preţul drastic la producător. Diferenţele sunt mari, la fermă un kilogram costă 1,30 – 1,50 lei, iar la piaţă între 4-6 lei/kg şi s-ar putea să mai scadă până la 15 iunie pentru că foarte mulţi grădinari mai au cantităţi însemnate ori acuma încep să recolteze, susține Ion Păunel. 

Din păcate, vremea rea de la sfârşitul săptămânii trecute a făcut ravagii prin solariile legumicultorilor din judeţul Olt. Sâmbătă 9 iunie, a plouat torenţial timp de două ore, vântul a bătut cu putere sfâşiind foliile şi distrugând cultura din solarii în zona de nord - Pleşoiu, Grădinari, Strejeşti. Pagubele vor fi estimate în zilele următoare, dar ele sunt însemnate.  

Fermierii să fie în alertă că se anunţă în continuare zile de vară capricioasă cu călduri excesive, vijelii, ploi torenţiale, căderi de grindină.

Ministerul Agriculturii a început plățile pentru 13.787 de legumicultori

Ministerul Agriculturii a început să facă plăţile pentru Programul Tomata – 3.000 de euro/beneficiar – pe măsură ce se primesc documentaţiile din teritoriu.  Aşa cum rezultă din situaţia operativă pusă la dispoziţia noastră de Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, au fost plătiți până luni, 11 iunie, 2.486 de legumicultori şi vor urma la plată peste 4.000 cultivatori de tomate care au trimis deconturile.

De banii alocaţi pentru schema de ajutor de minimis pentru tomate au beneficiat legumicultori din  Arad, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Teleorman, Ilfov, urmând ca în aceste zile să primească în cont alţi producători din Arad, Buzău, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Cei mai mulţi fermieri care au încasat plata sunt din Galaţi, bazinul legumicol Matca, 1.270, Giurgiu 500, Teleorman 282.

La nivel de ţară, în Programul Tomata au cerut să se înscrie 13.787 de producători de tomate. Dacă mai sunt şi alţi legumicultori care vor să se înscrie pentru ciclul doi, nu va fi niciun bai pentru că se vor găsi bani să fie plătiţi.

 

Vizualizat: 3204 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

03 iunie 2020 - 17:31

DECIZIE! Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde EUR (4 miliarde EUR pentru Fondul european de garantare agricolă și 5 miliarde EUR pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală), iar Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) va fi majorat cu 500 milioane EUR, anunță astăzi Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

03 iunie 2020 - 17:06

SUBVENȚII APIA 2020! Aproape tot eșantionul de control, selectat anul acesta de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) dintre fermierii care solicită subvenții agricole, va fi verificat prin teledetecție, anunță Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv APIA Mureș.

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

03 iunie 2020 - 16:47

SUBVENȚIA APIA PĂȘUNE, MAI MARE! Subvenția APIA pentru pășuni și fânațe crește, în acest an, cu maxim 310 euro pe hectar dacă fermierii încheie angajamente de agro-mediu și climă, Măsura 10 PNDR 2020, anunță directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

03 iunie 2020 - 12:08

CE SUMĂ TREBUIE SĂ RETURNEZE ROMÂNIA LA UE! Plățile făcute către fermieri pentru exercițiul financiar 2019 de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost verificate, în luna mai 2020, printr-un audit al Comisiei Europene. Potrivit Deciziei de punere în aplicare (UE) 2020/715 a Comisiei Europene, România va trebui să returneze circa 6 milioane de euro din suma alocată pentru plata subvențiilor agricole.

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

02 iunie 2020 - 17:24

FERMIERI, CEREȚI-VĂ DREPTURILE! Un europarlamentar român, membru în Comisia AGRI din Parlamentul European, îndeamnă fermierii români să facă front comun și să-și ceară drepturile. Fermierii au dreptul la un ajutor de criză de 7.000 de euro/fermă. Fermierilor li se spune că au dreptul, dar Ministerul Agriculturii nu le-a comunicat nici până astăzi ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de ajutorul de criză.

PARLAMENTARII UITĂ CĂ ȚĂRANUL ROMÂN NU E PROST!

PARLAMENTARII UITĂ CĂ ȚĂRANUL ROMÂN NU E PROST!

02 iunie 2020 - 16:16

APEL! Uniunea Salvăm Țăranul Român cere modificarea de urgență a legii care a înmulțit taxele pentru țăranii români, cei care produc legume, carne, lapte, etc. și avantajează marile magazine, marii retaileri. Inserăm integral scrisoarea deschisă adresată parlamentarilor români, Ministerului Agriculturii, prin care țăranii, micii fermieri, solicită modificarea de urgență a legii.

MESAJ URGENT APIA pentru TOȚI FERMIERII!

MESAJ URGENT APIA pentru TOȚI FERMIERII!

02 iunie 2020 - 10:04

NU RATA SUBVENȚIA APIA! Depune online cererea la APIA, nu rata subvenția! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data limită de depunere, fără penalități, a cererilor unice de plată aferente Campanie 2020 este 15 iunie 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FORMULARELE CU CARE MODIFICAȚI ANUL ACESTA CEREREA APIA pentru SUBVENȚII!

FORMULARELE CU CARE MODIFICAȚI ANUL ACESTA CEREREA APIA pentru SUBVENȚII!

02 iunie 2020 - 09:51

SUBVENȚII APIA 2020. TERMEN LIMITĂ MODIFICARE CERERE. Fermierii care solicită anul acesta subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pot să-și modifice cererea unică de plată până la data de 30 iunie 2020, fără penalități și până la data de 10 iulie 2020, cu penalități de 1% din subvențiile cuvenite pentru fiecare zi de întârziere. Ce puteți modifica în cererea unică APIA, care sunt formularele?

CINE BENEFICIAZĂ DE UN SUPLIMENT DE MAXIM 97 EURO PE HECTAR LA SUBVENȚIA APIA pe SUPRAFAȚĂ!

CINE BENEFICIAZĂ DE UN SUPLIMENT DE MAXIM 97 EURO PE HECTAR LA SUBVENȚIA APIA pe SUPRAFAȚĂ!

02 iunie 2020 - 08:20

SUBVENȚII APIA 2020! Plata suplimentară de maxim 97 de euro pe hectar poate fi solicitat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) doar de către fermierii care fac cerere pentru schema de plată unică pe suprafață (SAPS). Concret, acest supliment pe hectar se adaugă la subvenția APIA pe suprafață. Vă spunem care sunt condițiile pentru a beneficia de un supliment de plată la hectar.

Admitere 2020: Fii student la Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din Timișoara!

Admitere 2020: Fii student la Facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din Timișoara!

01 iunie 2020 - 16:09

ADMITERE. Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" din Timișoara își așteaptă viitorii studenți la prima sesiune de admitere începând cu data de 7 iulie 2020. Preînscrierile online încep în 2 iunie.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Într-o frizerie

Într-o frizerie
Frizerul, tăindu-l pe client de vreo două ori, încearcă să discute cu el: Detalii