Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SUBVENȚIA pentru FERMIERI CARE SE ACHITĂ ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

Publicat: 12 iunie 2018 - 15:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Primii 2.500 de fermieri au încasat deja cei 3.000 de euro, ajutorul de minimis pentru tomate cultivate în spații protejate. Alți 4.000 de fermieri urmează să încaseze această subvenție, în această săptămână. În Programul de ajutor de minimis s-au înscris 13.787 de producători de tomate.

Fermierii au început să primească cei 3.000 de euro, "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate", pentru anul 2018. Startul a fost dat de olteni.

Primii 1.000 de beneficiari din judeţul Olt care au avut încredere în Programul Tomata au primit banii de vineri, 8 iunie. paunel-ion_bE un lucru benefic! Mulţumim domnului ministru că ne-a ascultat doleanţele şi a prelungit perioada de vânzare a tomatelor până pe 15 iunie pentru că am avut destule probleme în primăvară. Cultivatorii care au reuşit să comercializeze primii pe piaţă roşiile sunt cei care au avut centrale pentru încălzirea spaţilor de cultură. Următoarea serie la plată va fi mult mai mare pentru că legumicultorii acuma recoltează în plin şi ies cu marfa pe piaţă, ne-a declarat Ion Păunel (în foto), preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, formaţiune care numără peste 1.000 de membri, din care 600 activi, cu plata cotizaţiei la zi.

Potrivit acestuia, în judeţul Olt s-au înscris la programul de tomate puţin peste 4.000 de beneficiari.

Conform aprecierii mele, aproximativ 600 vor realiza programul în perioada de toamnă Pentru ciclul al doilea sunt aşteptaţi să se înscrie încă vreo 500 legumicultori care vor planta în curând răsadurile de roşii în solarii, susține Păunel. 

Jumătate din producătorii olteni s-au înscris în Program

Judeţul Olt este recunoscut în ţară pentru cultura de tomate. Faţă de anul trecut s-a dublat numărul legumicultorilor care s-au înscris în programul de tomate, dar şi al celor care realizează condiţiile de eligibilitate încă din primul ciclu. Majoritatea celor peste 4000 de solarişti au în medie mai mult de 2.000 mp cultivaţi cu tomate, unii având şi 5.000 şi chiar 7.000 mp.

Potrivit liderului Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, circa jumătate din cei peste 10 mii de legumicultori olteni au căpătat încredere în Programul Tomata şi chiar şi-au mărit suprafeţele de cultură.

Au apărut informaţii în piaţă potrivit cărora s-au terminat banii schemei de ajutor de minimis. În tot programul sunt înscrişi mai mult de 13 mii de beneficiari. S-a anunţat oficial că vor fi bani pentru 13.300, dar dacă acest număr va fi depăşit, se vor suplimenta fondurile prin rectificare bugetară. E bine să ştie lumea, a garantat ministrul Agriculturii, a ţinut să precizeze Ion Păunel.

FERMIERII CER AJUTOR DE MINIMIS ȘI LA ARDEI ȘI CASTRAVEȚI

Liderul de sindicat al agricultorilor olteni a apreciat faptul că după 27 de ani s-a mai gândit cineva şi la legumicultura românească. În opinia lui ar fi fost bine ca ajutorul de minimis să fie extins şi pentru susţinerea şi altor specii de legume, cum ar fi ardeiul sau castravetele pentru „a diversifica gama de produse şi a nu crea un blocaj pe piaţă”.

La această dată, sunt foarte multe tomate în piaţă şi a scăzut preţul drastic la producător. Diferenţele sunt mari, la fermă un kilogram costă 1,30 – 1,50 lei, iar la piaţă între 4-6 lei/kg şi s-ar putea să mai scadă până la 15 iunie pentru că foarte mulţi grădinari mai au cantităţi însemnate ori acuma încep să recolteze, susține Ion Păunel. 

Din păcate, vremea rea de la sfârşitul săptămânii trecute a făcut ravagii prin solariile legumicultorilor din judeţul Olt. Sâmbătă 9 iunie, a plouat torenţial timp de două ore, vântul a bătut cu putere sfâşiind foliile şi distrugând cultura din solarii în zona de nord - Pleşoiu, Grădinari, Strejeşti. Pagubele vor fi estimate în zilele următoare, dar ele sunt însemnate.  

Fermierii să fie în alertă că se anunţă în continuare zile de vară capricioasă cu călduri excesive, vijelii, ploi torenţiale, căderi de grindină.

Ministerul Agriculturii a început plățile pentru 13.787 de legumicultori

Ministerul Agriculturii a început să facă plăţile pentru Programul Tomata – 3.000 de euro/beneficiar – pe măsură ce se primesc documentaţiile din teritoriu.  Aşa cum rezultă din situaţia operativă pusă la dispoziţia noastră de Floricel Maricel Dima, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii, au fost plătiți până luni, 11 iunie, 2.486 de legumicultori şi vor urma la plată peste 4.000 cultivatori de tomate care au trimis deconturile.

De banii alocaţi pentru schema de ajutor de minimis pentru tomate au beneficiat legumicultori din  Arad, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Teleorman, Ilfov, urmând ca în aceste zile să primească în cont alţi producători din Arad, Buzău, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Cei mai mulţi fermieri care au încasat plata sunt din Galaţi, bazinul legumicol Matca, 1.270, Giurgiu 500, Teleorman 282.

La nivel de ţară, în Programul Tomata au cerut să se înscrie 13.787 de producători de tomate. Dacă mai sunt şi alţi legumicultori care vor să se înscrie pentru ciclul doi, nu va fi niciun bai pentru că se vor găsi bani să fie plătiţi.

 

Vizualizat: 3386 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

15 aprilie 2021 - 19:29

Guvernul a aprobat astăzi, 15 aprilie 2021, o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

15 aprilie 2021 - 13:37

ANUNȚ. Beneficiarii PNDR 2020 au prioritate la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

14 aprilie 2021 - 14:52

AMÂNATE! Astăzi la ora 13:00 trebuia să aibă loc ședința săptămânală a Executivului, unde urmau să fie discutate mai multe proiecte de acte normative, printre care și trei proiecte de hotărâri de Guvern care privesc subvenții din agricultură.

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii