Adama
Vinasa Rompak

SUBVENȚIA amenințată cu DISPARIȚIA! FERMIERII ROMÂNI ATACĂ!

Publicat: 02 februarie 2017 - 11:04
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIA PE MUCHIE DE CUȚIT! Fermierii români atacă Ministerul Agriculturii! Agricultorii  dezvăluie ce s-a întâmplat în culisele întâlnirii pe care au avut-o miercuri cu ministrul agriculturii, Petre Daea. Fermierii se tem că vor rămâne fără o subvenție uriașă, sprijinul cuplat, dacă autoritățile din România vor adopta, din nou, poziția ghiocelului în negocierile cu Comisia Europeană, planificate pentru data de 8 februarie 2017 la Bruxelles.

Fermierul Paul Cristescu din Caraș Severin este unul dintre cei care au făcut greva foamei, în vara anului trecut, în fața Ministerului Agriculturii și a Guvernului. Fermierul a stat mereu alături de Costel Caraș, inițiatorul protestului declanșat ca urmare a întârzierilor uriașe acumulate la plata subvențiilor cuvenite agricultorilor.

Paul Cristescu a participat la întâlnirea fermierilor cu ministrul agriculturii, Petre Daea, desfășurată ieri, 1 februarie 2017. Discuțiile au fost concentrate pe sprijinul cuplat, subvenție de care fermierii români s-ar putea să nu mai beneficieze. Este subvenția cu un cuantum uriaș, amenințată cu dispariția.

Imediat după întâlnire, fermierul a dezvăluit ce s-a întâmplat la Ministerul Agriculturii. Paul Cristescu a postat acest text pe pagina sa de Facebook.  

postare-cristescu_b


Am fost astăzi la MADR pentru ,,consultarea,,vis-a-vis de răspunsul ce trebuie dat la Bruxelles. Concluzii de la întâlnirea de astăzi :
 1.SCZ-ul este în mare pericol, există posibilitatea ca pe anul 2016 să nu-l primim.
 2. Ministru este total depășit, am auzit niste replici  ........... ,, eu îi știu pe amândoi, amândoi mă cunosc pe mine și noi ne cunoaștem în acelaăi timp ,, deci cam asta a vorbit ministru acolo.
 3. Unii din liderii asociatiilor, din păcate, fac obicei  în a pupa dosuri, prea puține voci ferme, dacă încurajăm prostia și stăm să-i ascultăm aberațiile fără logică, fără să-l întrerupem doar din faptul că este ministru.................
 4. Departamentul juridic al MADR, total depășit, părerea mea că răspunsul către Bruxelles, trebuia dat de ei, sunt chestiuni juridice, argumente avem o grămadă că segmentul pentru care solicităm SCZ-ul este în declin.
 5. Problema este destul de acută din moment ce au cerut să meargă și o parte din liderii fermierilor la Bruxelles.

Sprijinul cuplat este subvenția cu cea mai mare valoare încasată vreodată de fermierii români. Vă dăm două exemple: peste 900 euro/cap de vacă de lapte/an, peste 1.200 de euro/cap de vită de carne/an.  Sunt cuantumurile subvențiilor încasate deja de fermierii români pentru campania 2015. Comisia Europeană ar avea de gând să-l vitregească pe agricultorul român de acești bani.

Reacțiile la mesajul lui Paul Cristescu au venit rapid! Un alt agricultor, Ștefan Muscă, participant și el la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii, a completat informațiile cu dezvăluiri din culisele discuțiilor.  Ministrul agriculturii, Petre Daea, le-a cerut fermierilor să meargă alături de reprezentanții MADR la Bruxelles și să-și susțină subvențiile. Așa ceva nu s-ar mai fi întâmplat până acum! A spus-o pentru AGROINFO și Emil Dumitru, liderul Federației Pro Agro.

comentarii-musca_b

Eu am pus întrebarea de două ori dacă SCZ 2016 este în pericol. Și nu am primit un răspuns pozitiv.  Este în pericol. Un răspuns clar îl vom avea după 8 februarie. Eu nu mai merg în ferme la COP (controlul oficial al producțiilor/performanțelor n.r.) până nu vom avea un răspuns clar.

Fermele care s-au înscris la COP, s-au înscris pentru SCZ 2016 și SCZ 2017. Ei plătesc prestarea de serviciu. Dacă nu-și vor primi banii, nu ne mai primesc în fermă și reproducerea și ameliorarea se duc pe apa sâmbetei. În 2016 am avut 55.000 de vaci în control, iar în 2017, 77.000 de vaci. Când vor vedea că nu-și primesc banii, la revedere cu performanța în România.

De ce s-a ajuns până acum cu discuțiile la Comisie când notificarea a fost transmisă în luna august? Cum își face datoria funcționarul Ministerului față de fermierul din România? De 27 de ani, de la 7 milioane de bovine la un milion. Se vede cum s-au făcut politicile pentru fermierul român. Suntem dezamăgiți de tot ce ni se întâmplă. Dar cei mai vinovați suntem noi, fermierii, care nu dorim să ne unim și ușor vom deveni sclavi pe pământurile românești. Ne merităm soarta, a comentat Ștefan Muscă la postarea lui Paul Cristescu.

Fermierul Ștefan Muscă este din Giurgiu, lucrează aproximativ 600 ha de teren și are 100 de vaci de lapte din rasa Bălțată Românească.

postare-musca-stefan_b

                                                                     A  postat fermierul și pe pagina sa de Facebook.

Dacă ar fi să discutăm franc, eu cred că ar trebui, totuși, să avem o poziție, nu poziția ghiocelului, care este de foarte mult timp adoptată de cei care merg să negocieze la Bruxelles. Și, mai degrabă, o poziție demnă în care să explicăm că România are 6% din efectivul de bovine care are ca producție de lapte 0,6%. Că România nu și-a atins niciodată cota de lapte și, cu toate astea, am eliminat cota de lapte.

Că România nu este de acord cu reducerea voluntară a producției, atâta timp cât vine lapte din comerțul intracomunitar care face concurență neloială din punct de vedere al parametrilor de calitate cu laptele românesc. Și nu există încă o etichetare care să explice consumatorului de unde vine materia primă, că așa mi se pare corect. ( ...)

O ultimă cifră care-mi vine acum este legată de evoluția efectivului de bovine pentru abatorizare. Dacă în 2013 discutam de un efectiv de bovine de 130.000 de capete, în 2016 discutăm de 450.000 de capete de bovine abatorizate. Ceea ce înseamnă că sectorul este într-un declin, a declarat Emil Dumitru, președintele Federației Pro Agro, pentru AGROINFO.

 

Vizualizat: 16044 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Ordin MADR! Condiție obligatorie la plata subvenției APIA pe hectar!

Ordin MADR! Condiție obligatorie la plata subvenției APIA pe hectar!

09 decembrie 2024 - 07:16

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere pe site-ul oficial, modifică norma de condiționalitate GAEC 6, obligatoriu de respectat pentru toți fermierii care vor să beneficieze și-n anul 2025 de subvențiile APIA pe hectar.

Bruxelles: Consiliul Agricultură și Pescuit, 9-10 decembrie 2024

Bruxelles: Consiliul Agricultură și Pescuit, 9-10 decembrie 2024

08 decembrie 2024 - 08:16

O politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri. Consiliul va informa noul comisar pentru agricultură și sectorul alimentar cu privire la rezultatul discuțiilor care au avut loc în octombrie cu privire la o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri și la concluziile aferente ale președinției.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
vio
|
02. 02, 2017. Thursday 19:05
Ce facem domnilor fermieri ? Ii lasam sa ne inchida acest guvern portile fermelor? NU se poate, Trebuie schimbat acest guvern !!! SA INCEPEM PROTESTELE!!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii