Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Fermierii români au cerut sprijin financiar pentru 9,81 milioane hectare

Publicat: 14 iunie 2011 - 14:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii români au depus peste 1,087 milioane de cereri de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă, aferente anului 2011, în intervalul 1 martie - 10 iunie 2011, suprafaţa solicitată la plată fiind de 9,813 milioane hectare.

Potrivit datelor furnizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), din totalul cererilor, 98,5% au fost depuse prin utilizarea aplicaţiei electronice IPA Online, pentru 99% din suprafaţa solicitată la plata sprijinului financiar pe suprafaţă.

APIA a finalizat vineri, 10 iunie 2011, campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2011, după această dată nicio cerere de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Cele mai multe cereri au fost depuse în judeţele Suceava (57.598 cereri), Dolj (55.511 cereri), Olt (46.156 cereri) şi Botoşani (42.801 cereri). Totodată, cele mai mari suprafeţe solicitate la plată se regăsesc în judeţele Timiş (523.424 ha), Constanţa (483.334 ha), Dolj (425.699 ha) şi Teleorman (424.076 ha).

În acest an, fermierii români vor primi din fonduri europene 102 de euro/ha, comparativ cu 80,36 euro/ha în 2010, iar din bugetul naţional cel mult 77 de euro pe hectar, deşi suma nu a fost încă aprobată.

Pachetul financiar de sprijin pentru fermierii români în anul 2011 este estimat la 1,6 miliarde euro, din care 1,3 miliarde euro din bugetul Uniunii Europene. Această sumă este compusă din peste 900 de milioane euro provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), faţă de 700 de milioane euro în 2010, şi din plăţile pe agromediu de circa 350 de milioane euro, finanţat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat. Diferenţa este asigurată prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Sursa Agerpres.

Vizualizat: 2735 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii