Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

STRIGĂTUL FERMIERILOR la Președinție: ROMÂNIA, TREZEȘTE-TE!

Publicat: 31 mai 2016 - 13:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROTESTUL FERMIERILOR, PALATUL COTROCENI. Subvențiile nu se dau! Fermierul e strâns cu ușa de bănci și de Fisc! Ministrul Achim Irimescu nu e ferm și nu are strategie. E bun de dat declarații de stă mâțul în coadă! România, trezește-te!

Fanfara fermierilor din Covasna i-a cântat marți, 31 mai 2016, președintelui României, Klaus Iohannis chiar sub ferestre. Acordurile funebre, de îngropat agricultura alternau cu iuțeala jocului popular. Când tăcea fanfara, din boxele instalate într-o mașină izbucnea impulsul social al BUG Mafia, România, trezește-te!

protest-presedinte-7_b

Pe trotuarul de lângă statuia Leu s-au vărsat vreo trei litri de lapte și a rămas o balta neuscată de soare. 200 de fermieri au suportat timp de câteva ore soarele arzător din fața Palatului Cotroceni. Jandarmii au stat relaxați pentru că pichetul nu amenința să reverse niciun fel de violențe. Fluierele au sunat stridente printre acordurile de fanfară. Fermierii au venit din Harghita, Covasna, Vrancea, Buzău. Mulți dintre ei nu au primit nici acum în conturile bancare subvenția pe suprafață. Situația în agricultură este dramatică.

dumitru-costin_b

Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical

Ministrul agriculturii nu se ține de promisiuni! În afară de declarații din alea de stă mâțul în coadă, altceva nu a făcut! Ministerul ăla nu e în stare nici măcar să pună la punct sistemele informatice, au căzut. Subvențiile nu se dau! E o nebunie întreagă, generalizată, acuză Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, pentru Agroinfo.

horea-morutan_b

Horea Moruțan, vicepreședintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine

Durerea cea mai mare cu subvenția este că înțelegerea cu Ministerul Agriculturii a fost ca plata impozitelor la Fisc, primării să se facă după primirea acestei subvenții. Acest lucru nu s-a întâmplat! Ba mai mult, sunt fermieri care au fost nevoiți să ia credite de la bănci în baza adeverințelor punte eliberate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și acum băncile îi încalecă. Sunt pe ei, spune Horea Moruțan, vicepreședintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine din România.

stefan-nicolae_b

Ștefan Nicolae, președintele Federației AGROSTAR

Aceste subvenții nevenind la timp este normal că le dă peste cap fermierilor tot procesul de înființare a culturilor și campania agricolă de primăvară. Știți bine că au fost probleme legate de softul APIA. Am fost întrebat dacă-i reproșez ceva ministrului agriculturii, Achim Irimescu. Îi reproșez lipsa de fermitate ministrului Irimescu. Ministrul Achim Irimescu a preluat un sector cu foarte multe probleme. Ministrul trebuia să aibă o strategie pe termen scurt și să fie foarte ferm în aceste decizii. Or, știți bine, că am tot bâjbâit-o. Ba am schimbat la APIA trei-patru directori. Am schimbat secretari de stat, am schimbat la AFIR încă doi directori. Lucrurile astea dau instabilitate în instituție, acuză și liderul Federației Sindicale AGROSTAR, Ștefan Nicolae.

protest-presedinte3_b

Liderii sindicali au așteptat un semn de la președintele Klaus Iohannis, să le asculte cineva necazurile, să-i bage cineva în seamă.

Am sunat la cancelarie, am trimis comunicare scrisă, am dat și anunțuri de presă. Normal, ar fi ca pe fiecare zi de protest pe care-l anunțasem deja să fi avut deja un program stabilit de întâlniri și discuții cu reprezentanți ai instituției prezidențiale care să pregătească un raport către președinte. În funcție de ce concluzii trage președintele, vedem ce se întâmplă pe mai departe. Ne întâlnim cu domnia sa sau ne continuăm protestele, depinde de reacția președintelui sau de lipsa de reacție a președintelui. Până una-alta, vedem că există un dispreț suveran la toate instituțiile statului, declară Dumitru Costin, președintele BNS, pentru Agroinfo.

Vizualizat: 7804 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii