Adama
Vinasa Rompak

Străinii construiesc silozuri de cereale în Botoşani

Publicat: 16 septembrie 2011 - 15:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Societatea Agraria Nord SRL Botoşani, deţinută de omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, va investi cinci milioane de euro în construcţia unui siloz pentru cereale în judeţul Botoşani.

Potrivit spuselor directorului societăţii, Alexandru Voinea, investiţia va fi realizată în comuna Drăguşeni şi va fi finalizată în luna mai a anului viitor.

Silozul va avea o capacitate de 18.000 de tone, fiind cel mai mare din judeţul Botoşani. „Noi am văzut un potenţial agricol uriaş în judeţul Botoşani şi, ca atare, avem această investiţie în derulare. Silozul este construit la Drăguşeni, acolo unde noi avem şi o fermă”, a declarat, pentru agerpres, Voinea.

Deţinător a circa 5.000 de hectare de teren agricol, în judeţul Botoşani, dintre care 1.000 sunt proprietate, iar 4.000 de hectare sunt arendate, Gerald Schweighofer mai are în proprietate în judeţul Suceava, la Rădăuţi, şi fabrica de cherestea Egger, una dintre cele mai mari investiţii din România.

Vizualizat: 4751 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Tabără la „Ziua Porumbului”: despre canalul Siret-Bărăgan, cultura porumbului şi obiectivul final al MADR

Tabără la „Ziua Porumbului”: despre canalul Siret-Bărăgan, cultura porumbului şi obiectivul final al MADR

Prezent la „Ziua Porumbului”, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că proiectul legat de construcţia canalului Siret-Bărăgan este de o importanţă majoră, mai important decât o autostradă, acesta exprimându-şi speranţa ca investiţia să fie lansată, iar agricultorii să aibă apă la un preţ rentabil.

Francezii au îmbunătăţit perspectivele pentru recolta de grâu

Francezii au îmbunătăţit perspectivele pentru recolta de grâu

Franţa, cel mai mare producător de grâu din Uniunea Europeană, a ridicat prognoza pentru recolta din acest an, pentru a doua oară în ultimele două luni.

Fermierii argentinieni vor să-şi dubleze producţia de cereale până în 2020

Fermierii argentinieni vor să-şi dubleze producţia de cereale până în 2020

Argentina speră să ajungă la o producţie anuală de 160 milioane tone de cereale, iar valoarea exporturilor să atingă 100 miliarde dolari, până în 2020, în conformitate cu planul strategic anunţat de preşedintele Cristina Kirchner la începutul acestei săptămâni.

Recoltarea porumbului timpuriu a început

Recoltarea porumbului timpuriu a început

Culturile de porumb din unele zone ale ţării au fost afectate de seceta prelungită din acest an. Producţia la hectar ar fi putut fi totuşi bună, dacă hibrizii ar fi fost compatibili cu zona de cultură, iar tehnologia ar fi fost aplicată corespunzător, spun specialiştii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii