Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

START CAMPANIE SUBVENȚII APIA 2017!

Publicat: 28 februarie 2017 - 18:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ULTIMA ORĂ! Ordinul ministrului agriculturii prin care se aprobă FORMULARUL CERERII UNICE 2017 a fost publicat în Monitorul Oficial, marți, 28 februarie! Sunt câteva schimbări importante prin comparație cu campania 2016 de depunere a cererii pentru subvenții!

Formularul cererii unice pentru 2017 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 149 bis din 28 februarie 2017. Ordinul ministrului agriculturii care aprobă formularul cererii unice conține câteva noutăți pentru fermierii activi, eligibili pentru plata subvențiilor din agricultură.

cerere-interior-2017_b

AICI PUTEȚI ACCESA FORMULARUL CERERII UNICE 2017. MONITORUL OFICIAL PARTEA I 149 BIS, 28 FEBRUARIE!

Potrivit actului normativ, pentru efectuarea eficientă a controalelor administrative preliminare și pentru a veni în sprijinul solicitanților se vor furniza fermierilor implicați în cazuri de suprapunere a parcelelor agricole declarate sau de suprapunere a blocurilor fizice numele și prenumele celorlalți fermieri cu care se află în aceste situații la nivel de parcelă sau bloc fizic.

Cererea unică se depune la Centrele județene sau locale APIA, fără penalități, până la data de 15 mai 2017. Agricultorii pot opera modificări în cererea unică, fără să fie penalizați din sumele care li se cuvin, până la data de 31 mai 2017. După expirarea termenului limită de 15 mai, fermierii mai au la dispoziție 25 de zile în care să completeze cererea unică la APIA, dar cu penalități de 1% pentru fiecare zi calendaristică de întârziere.

În cazul în care producătorul agricol folosește apă pentru irigații, odată cu depunerea cererii unice de plată, până la data limită de depunere a acesteia, trebuie să prezinte documentele doveditoare ale dreptului de utilizare a apei pentru irigații, respectiv autorizația de utilizare a apei pentru irigații, eliberată de Administrația Națională Apele Române, calitate de membru al unei organizații a utilizatorilor de apă, contractul de irigații al organizației, încheiat cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) sau contractul de irigații încheiat între fermier și ANIF.

Beneficiarii măsurilor de reconversie/restructurare a plantațiilor viticole, membrii grupurilor sau organizațiilor de producători de legume-fructe, precum și beneficiarii Măsurii 221 - Prima împădurire a terenurilor agricole din PNDR 2007 - 2013 au obligația de a completa și depune cererea unică de plată, indiferent dacă solicită sau nu plăți directe.

Fermierii completează cererea în format electronic, în aplicația IPA online, pusă la dispoziție de APIA, după digitizarea parcelelor agricole declarate și după completarea în aplicație a datelor privind animalele din exploatație pentru care solicită sprijin financiar. Cererea unică de plată se tipărește la centrele  APIA și va conține numai datele declarate de fermier și schemele de plată/măsurile de dezvoltare rurală solicitate.


Vizualizat: 8495 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii