Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SPRIJIN DE UN MILIARD DE EURO pentru TINERII FERMIERI!

Publicat: 12 decembrie 2019 - 17:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

95% DIN SUMĂ AJUNGE LA FERMIERII DIN TREI ȚĂRI. În aprilie 2019, banca europeană de investiții (BEI) și Comisia Europeană au anunțat aproape o miliard de euro finanțare pentru sectoarele agricol și al bioeconomiei din întreaga Europă. Mai sunt disponibile 30 de milioane de euro pentru tinerii fermieri, dar Comisia Europeană intenționează să lanseze un alt program de sprijin, anunță un comunicat al Comisiei Europene, transmis astăzi, 12 decembrie, pentru AGROINFO.

Finanțarea, canalizată prin bănci intermediare, include condiții favorabile de creditare pentru finanțarea tinerilor fermieri.
Împrumutul pentru program a permis o aprobare mai rapidă a operațiunilor, deoarece a fost angajat aproape pe deplin în termen de șase luni. De la începutul lunii decembrie 2019, 95% din finanțare a fost aprobată pentru creditarea intermediată bancar în Italia (350 de milioane de euro semnate cu patru bănci), Franța (375 de milioane de euro semnate cu două bănci) și în Grecia (200 de milioane de euro aprobate pentru două bănci). O altă operațiune este în derulare, și anume un împrumut intermediar de 20 de milioane de euro în Croația.

În prezent, doar 30 de milioane de euro din pachetul general sunt încă disponibile pentru împrumut. Dar BEI intenționează să intensifice acest tip de finanțare pentru fermierii tineri, contribuind eventual cu fonduri structurale ale UE, în conformitate cu inițiativa comună „Tineri fermieri”, derulată cu Departamentul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală al Comisiei Europene.

Împrumutul pentru programul agricol al UE a fost un instrument important de finanțare pentru BEI și pentru băncile în sprijinul sectorului agricol. Se abordează lipsa de acces la finanțarea fermierilor, în special următoarea generație de fermieri, și se aplică condiții de creditare favorabile acestora. Având în vedere interesul ridicat pentru această inițiativă, avem în vedere lansarea unui alt împrumut pentru programul agricol care să funcționeze în strânsă colaborare cu Comisia Europeană ”, spune vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, responsabil pentru agricultură și bioeconomie.

Comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski a comentat:

Salut succesul programului de împrumut de 1 miliard de euro lansat de BEI pentru fermierii tineri. Din aprilie, 95% din finanțare a fost aprobată în mai multe state membre. Investiția în agricultură și susținerea investițiilor tinerilor fermieri este esențială pentru a face agricultura mai competitivă, mai inovatoare și mai ecologică. Investițiile vor fi esențiale pentru contribuția efectivă a agriculturii la Dealul Verde al UE. "

Vizualizat: 4476 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii