Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Solicităm lucruri incredibile în noile ghiduri pentru accesarea banilor europeni!

Publicat: 08 ianuarie 2016 - 06:02
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Noile ghiduri care sunt afișate pe pagina Ministerului Agriculturii au fost criticate vehement. Avem în firea noastră o genă care ne spune că lucrurile se pot face și complicat, nu doar simplu. Solicităm lucruri incredibile, a declarat, pentru TVR 2, ministrul agriculturii.

Agroinfo a fost primul care a pus degetul pe rană și a arătat cu exemple că noile ghiduri de accesare a fondurilor europene disponibile în PNDR 2014-2020 conțin cerințe aberante pentru fermieri.

Citește aici cum definesc noile ghiduri condițiile artificiale!

Ministrul Achim Irimescu recunoaște că aceste ghiduri sunt prost croite și vor fi schimbate. Să vă dau un singur exemplu. Cineva care-și dorește să cumpere o cramă și vrea să achiziționeze barice, butoaie mari, trebuie să spună ce soiuri  de struguri a cultivat, cât vin în anii x, y. Adică, o mulțime de informații inutile pentru o Agenție de Plăți care trebuie să acorde fondurile pentru butoaiele respective, a spus ministrul agriculturii.

Nu este de mirare că multe proiecte, pentru care fermierii au cerut finanțare europeană, au fost abandonate. Nu este stimulată inițiativa privată, a adăugat șeful Agriculturii românești. Este de prisos să ne mai întrebăm de ce nu am reușit să cheltuim un miliard de euro din fostul PNDR 2007-2013.

Am reușit performanța, cu ghilimele de rigoare, să nu utilizăm un miliard de euro în perioada 2007-2013 pe fondurile de dezvoltare rurală. La acest miliard se adaugă penalizări, corecții financiare de peste 600 milioane de euro. Deci, 1,6 miliarde de euro ar fi ajutat mult agricultura și mediul rural, este convins Irimescu.

Vizualizat: 2640 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ian
|
02. 16, 2018. Friday 08:11
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii