Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEFUL APIA: SUBVENȚIE PE SUPRAFAȚĂ PENTRU FERMIERII care NU AU CADASTRATE TERENURILE!

Publicat: 28 iunie 2017 - 19:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOM CERE DEROGARE LA BRUXELLES! Președintele României, Klaus Iohannis, a avertizat fermierii, la începutul lunii mai, că vor rămâne fără subvenția pe suprafață din 2018-2019 cei care nu au terenurile agricole cadastrate. Adrian Pintea, șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le dă o speranță agricultorilor care nu au reușit să-și cadastreze terenurile.

98% din fermierii din România ar putea fi excluși de la plata subvenției pe suprafață pentru că nu au cadastrate terenurile agricole. Șeful APIA a declarat miercuri, 28 iunie, că mai există o șansă pentru agricultorii cu terenurile necadastrate să-și încaseze subvențiile.

În legislația actuală, până-n anul 2019, fermierii ar trebui să aibă terenurile cadastrate. Într-adevăr sunt anumite zone unde s-au cadastrat deja terenurile, dar, cu siguranță, probabil, vom obține o derogare. Dar este un lucru (cadastrarea n.r.) care categoric va trebui să fie făcut. De ce? Pentru că o dată sunt situațiile foarte clare și pentru că va fi mult mai ușor și pentru noi în ceea ce privește gestionarea plăților și va ușura munca funcționarilor de la toate centrele locale și județene, a declarat șeful APIA.

România va trebui să obțină această derogare de la Comisia Europeană. Șeful APIA spune că se încearcă prioritizarea cadastrării terenurilor agricole.

Noi am început o colaborare și cu cei de la ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară), începând cu anul 2017 avem o interfață și pe site-ul APIA, avem un link pe care fermierii îl pot accesa pentru a intra în legătură cu cei de la ANCPI. S-au început colaborări, cum am spus cu ANCPI, și cu anumite unități administrativ teritoriale (primării), dar într-o măsură destul de mică, a adăugat Adrian Pintea.

La începutul lunii mai, președintele României a avertizat că  fermierii vor rămâne fără subvențiile pe suprafață dacă nu au terenurile cadastrate.

Dacă nu se rezolvă problema cadastrului până în 2018, nu veţi mai primi subvenţii, pur şi simplu. Acolo unde nu există cadastru, nu se va mai putea subvenţiona agricultura. Este păcat! Păcat că s-a ajuns în acest punct, a subliniat președintele Iohannis, în mai 2017.

Şeful statului a susţinut că niciun guvern cu care a lucrat nu a făcut nimic pentru a intabula terenurile agricole.

Am discutat această chestiune cu guvernele pe care le-am întâlnit. Toţi au promis că se rezolvă, toţi au făcut zero. Acum mai avem foarte puţin timp şi sper să se fi înţeles urgenţa acestei chestiuni, a mai spus preşedintele.

CITEȘTE ȘI: IOHANNIS ÎI AVERTIZEAZĂ PE FERMIERII ROMÂNI: NU VEȚI MAI PRIMI SUBVENȚII!

Vizualizat: 15966 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii