Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ȘEFUL APIA LE RĂSPUNDE FERMIERILOR CARE NU ȘI-AU PRIMIT SUBVENȚIILE!

Publicat: 15 aprilie 2019 - 19:31
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO! De ce nu am încasat niciun leu subvenție de la APIA? Care este data când voi lua subvențiile de la APIA? Sunt întrebările pe care AGROINFO le primește în fiecare zi de la fermierii care nu și-au primit nici până acum subvențiile aferente Campaniei 2018. Noi i-am solicitat directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, să le răspundă fermierilor. Care sunt motivele pentru care o parte a fermierilor nu și-a primit subvențiile cuvenite?

Autorizarea dosarelor pentru Campania 2018 se realizează cu respectarea art.74 din Regulamentul (UE) nr.1306/2013, care termen-plata-15-aprilie_bprevede: “În conformitate cu articolul 59, statele membre desfăşoară, prin intermediul agenţiilor de plăţi sau al organismelor pe care le-au autorizat să acţioneze în numele acestora, controale administrative privind cererile de ajutor pentru a verifica îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate pentru acordarea ajutorului.”

Dintre fermierii care nu sunt pe listele de plată, o parte au fost selectați la controlul clasic sau prin teledetecție. Întocmirea rapoartelor, interpretarea datelor obținute prin controlul prin teledetecție durează ceva mai mult prin comparație cu datele obținute la controlul clasic în teren.  Parte din dosarele neautorizate încă la plată, o reprezintă dosarele cu solicitări de sprijin cuplat în sectorul vegetal, pentru care se cunoaște că data limită de depunere a documentelor specifice sprijinului cuplat vegetal este 15 mai 2019.  Cu toate acestea, pentru aceste dosare, APIA a realizat plățile pentru restul schemelor solicitate.

TERMENUL LIMITĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2018!

În conformitate cu prevederile art.75 alin.(1) din Regulamentul (UE) nr.1306/2013 din 17 decembrie 2013 al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr.352/78 (CE) nr. 165/94, (CE) nr.2799/98, (CE) nr.814/2000, (CE) nr.1290/2005 şi (CE) nr. 845/2008  ale Consiliului, termenul limită pentru plata subvențiilor APIA aferente anului 2018 este 30 iunie 2019, ne-a comunicat directorul general APIA, Adrian Pintea.

Conducerea APIA ne-a transmis acest răspuns astăzi, 15 aprilie 2019. Unul dintre motivele pentru care o parte a fermierilor nu și-a încasat subvențiile este teledetecția. Conducerea APIA ne spune astăzi că o parte din fermierii fără bani în cont sunt din eșantionul de teledetecție, iar altă parte e ținută pe loc de autorizarea la plată a sprijinului cuplat vegetal. Aceeași conducere APIA însă ne-a transmis un comunicat pe data de 12 februarie 2019 în care anunța fermierii că a demarat autorizarea la plată a celor care au fost incluși în eșantionul de control prin teledetecție.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 12.02.2019, a demarat plata pentru fermierii selectați la controlul prin teledetecție - Campania anului de cerere 2018, pentru care s-au finalizat toate activitățile procedurale.

Astfel, în sistemul informatic al Agenției au fost introduse rezultatele finale ale unui număr de 51.123 fermieri din eșantionul de 51.537 fermieri selectați pentru acest tip de control.

Plățile aferente acestor fermieri se vor realiza în următoarele 10 zile, după finalizarea tuturor controalelor administrative.
Precizăm că diferența de 414 fermieri din acest moment, prezintă erori care sunt în curs de soluționare.

În răspunsul transmis nouă astăzi, APIA nu precizează câți fermieri români nu sunt, la acest moment, pe nicio listă de plată APIA. Pentru că avem semnale de la câțiva dintre fermierii care au fost la teledetecție că și-au încasat deja subvențiile, presupunem că au rămas doar cei 414 fermieri în afara listei, despre care APIA ne-a spus pe 12 februarie că au fost la teledetecție și că au erori în dosarele de subvenții.  Acestor fermieri cu erori și probleme de interpretare a rapoartelor de teledetecție li se adaugă, spune șeful APIA, cei care au solicitat sprijin cuplat vegetal pentru 2018, dosarele lor urmând să fie autorizate la plată după data de 15 mai 2019. Cuantumul pe hectar al sprijinului cuplat vegetal urmează să fie comunicat tot după această dată.


Vizualizat: 4991 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

OIERUL IONICĂ STERP: SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE PLĂTITĂ PE UNITATE VITĂ MARE, NU PE HECTAR!

OIERUL IONICĂ STERP: SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE PLĂTITĂ PE UNITATE VITĂ MARE, NU PE HECTAR!

05 iunie 2020 - 07:16

SCHIMBĂRI LA LEGEA PĂȘUNILOR. Crescătorul de ovine Ionică Sterp din județul Bihor, membru fondator al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC), i-a anunțat ieri pe oierii români, într-un live pe Facebook, că APC a solicitat ministrului agriculturii schimbarea legii pășunilor și că sunt prevăzute modificări din toamnă. Crescătorii de animale sunt întrebați dacă vor ca subvenția APIA pentru pășune să nu se mai plătească pe hectar, să fie plătită pe unitate vită mare (UVM) la hectar.

APEL MINISTRUL AGRICULTURII: PRIMARII SĂ NE AJUTE, NU SĂ NE ÎNCURCE!

APEL MINISTRUL AGRICULTURII: PRIMARII SĂ NE AJUTE, NU SĂ NE ÎNCURCE!

04 iunie 2020 - 21:04

SUBVENȚII APIA 2020! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a făcut astăzi un apel către primarii din România care trebuie să transmită la APIA adeverințele de la registrul agricol pentru fermierii care solicită anul acesta subvențiile agricole. Fac un apel către autoritățile locale, către primari, să ne ajute, să nu ne încurce în această perioadă, a spus șeful MADR.

MINISTRUL OROS: SCHEMA PENTRU AJUTORUL DE CRIZĂ pentru FERMIERI, SCRISĂ ȘI TRIMISĂ PARLAMENTULUI!

MINISTRUL OROS: SCHEMA PENTRU AJUTORUL DE CRIZĂ pentru FERMIERI, SCRISĂ ȘI TRIMISĂ PARLAMENTULUI!

04 iunie 2020 - 16:21

EXCLUSIV! AGROINFO l-a întrebat, în conferința de presă de astăzi, pe ministrul agriculturii, Adrian Oros, dacă au fost stabilite condițiile de acordare a ajutorului de criză pentru fermieri, 7.000 de euro/fermă. În conferință, ministrul agriculturii ne-a spus că așteaptă sugestiile Parlamentului European. La finalul conferinței, AGROINFO a insistat pentru a primi lămuriri. Ce ne-a declarat, în exclusivitate, ministrul agriculturii?

CINE ARE PRIORITATE LA CUMPĂRAREA TERENURILOR AGRICOLE!

CINE ARE PRIORITATE LA CUMPĂRAREA TERENURILOR AGRICOLE!

04 iunie 2020 - 06:43

LEGE VOTATĂ! Camera Deputaților a votat ieri, 3 iunie 2020, legea care reglementează vânzarea terenurilor agricole. AGROINFO v-a informat deja că terenurile agricole nu mai pot fi vândute cetățenilor străini și nici în scopul speculei. Vă spunem cine are prioritate la cumpărarea terenurilor agricole, lista preemptorilor. De asemenea, se înființează Registrul unic național privind circulația și destinația terenurilor agricole.

LEGE VOTATĂ ASTĂZI! INTERZISĂ VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE CETĂȚENILOR STRĂINI!

LEGE VOTATĂ ASTĂZI! INTERZISĂ VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE CETĂȚENILOR STRĂINI!

03 iunie 2020 - 20:42

VOTATĂ! Camera Deputaților a votat astăzi legea prin care terenurile agricole nu mai pot fi vândute cetățenilor străini. Proiectul a fost adoptat cu 205 voturi pentru, 96 împotrivă și 8 abțineri. Camera Deputaților este for decizional, iar legea va fi trimisă președintelui României pentru promulgare.

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

OFICIAL! VESTE EXCELENTĂ pentru FERMIERI! CREȘTE BUGETUL PENTRU SUBVENȚII!

03 iunie 2020 - 17:31

DECIZIE! Comisia Europeană va majora bugetele din cadrul politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde EUR (4 miliarde EUR pentru Fondul european de garantare agricolă și 5 miliarde EUR pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală), iar Fondul european pentru pescuit și afaceri maritime (FEPAM) va fi majorat cu 500 milioane EUR, anunță astăzi Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

UN DIRECTOR APIA ANUNȚĂ CALENDARUL CONTROALELOR APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR!

03 iunie 2020 - 17:06

SUBVENȚII APIA 2020! Aproape tot eșantionul de control, selectat anul acesta de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) dintre fermierii care solicită subvenții agricole, va fi verificat prin teledetecție, anunță Ovidiu Săvâșcă, directorul executiv APIA Mureș.

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

PLATĂ SUPLIMENTARĂ DE MAXIM 310 EURO/HA LA SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

03 iunie 2020 - 16:47

SUBVENȚIA APIA PĂȘUNE, MAI MARE! Subvenția APIA pentru pășuni și fânațe crește, în acest an, cu maxim 310 euro pe hectar dacă fermierii încheie angajamente de agro-mediu și climă, Măsura 10 PNDR 2020, anunță directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

APIA VERIFICATĂ! DECIZIA COMISIEI EUROPENE!

03 iunie 2020 - 12:08

CE SUMĂ TREBUIE SĂ RETURNEZE ROMÂNIA LA UE! Plățile făcute către fermieri pentru exercițiul financiar 2019 de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost verificate, în luna mai 2020, printr-un audit al Comisiei Europene. Potrivit Deciziei de punere în aplicare (UE) 2020/715 a Comisiei Europene, România va trebui să returneze circa 6 milioane de euro din suma alocată pentru plata subvențiilor agricole.

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

FERMIERI, AVEȚI DREPTUL LA UN AJUTOR DE 7.000 DE EURO! CEREȚI-VĂ DREPTURILE!

02 iunie 2020 - 17:24

FERMIERI, CEREȚI-VĂ DREPTURILE! Un europarlamentar român, membru în Comisia AGRI din Parlamentul European, îndeamnă fermierii români să facă front comun și să-și ceară drepturile. Fermierii au dreptul la un ajutor de criză de 7.000 de euro/fermă. Fermierilor li se spune că au dreptul, dar Ministerul Agriculturii nu le-a comunicat nici până astăzi ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de ajutorul de criză.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Itu Roxana
|
04. 16, 2019. Tuesday 12:05
Pentru colegii din țară,sunt primari care refuză eliberarea adeverinței deoarece nu toți proprietarii cu contracte de arendă nu și-au plătit impozitul pe teren.In Constanța,da!
2.
Itu Roxana
|
04. 16, 2019. Tuesday 12:02
Suntem pe blacklist,nu avem probleme dar nu nu se da ok din București.Asteptam ,dar până când?!?
1.
Dumitru Viorel
|
04. 16, 2019. Tuesday 06:49
Ce nu inteleg este neconcordanta intre ce spune Ministrul Deea si seful APIA. Unul spune ca se vor da subventiile pana la 31.04.2019 celalalt 31.06.2019. Chiar nu se pot pune de acord? Cand este vorba de depus cererile nu se admite 1 zi intarziere cand este vorba de plata nu se stie niciodata !
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La pescuit

La pescuit
- De două zile tot pescuiesc şi nu am prins nimic. Detalii