Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEFUL APIA LE RĂSPUNDE FERMIERILOR CARE NU ȘI-AU PRIMIT SUBVENȚIILE!

Publicat: 15 aprilie 2019 - 19:31
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV AGROINFO! De ce nu am încasat niciun leu subvenție de la APIA? Care este data când voi lua subvențiile de la APIA? Sunt întrebările pe care AGROINFO le primește în fiecare zi de la fermierii care nu și-au primit nici până acum subvențiile aferente Campaniei 2018. Noi i-am solicitat directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, să le răspundă fermierilor. Care sunt motivele pentru care o parte a fermierilor nu și-a primit subvențiile cuvenite?

Autorizarea dosarelor pentru Campania 2018 se realizează cu respectarea art.74 din Regulamentul (UE) nr.1306/2013, care termen-plata-15-aprilie_bprevede: “În conformitate cu articolul 59, statele membre desfăşoară, prin intermediul agenţiilor de plăţi sau al organismelor pe care le-au autorizat să acţioneze în numele acestora, controale administrative privind cererile de ajutor pentru a verifica îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate pentru acordarea ajutorului.”

Dintre fermierii care nu sunt pe listele de plată, o parte au fost selectați la controlul clasic sau prin teledetecție. Întocmirea rapoartelor, interpretarea datelor obținute prin controlul prin teledetecție durează ceva mai mult prin comparație cu datele obținute la controlul clasic în teren.  Parte din dosarele neautorizate încă la plată, o reprezintă dosarele cu solicitări de sprijin cuplat în sectorul vegetal, pentru care se cunoaște că data limită de depunere a documentelor specifice sprijinului cuplat vegetal este 15 mai 2019.  Cu toate acestea, pentru aceste dosare, APIA a realizat plățile pentru restul schemelor solicitate.

TERMENUL LIMITĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2018!

În conformitate cu prevederile art.75 alin.(1) din Regulamentul (UE) nr.1306/2013 din 17 decembrie 2013 al Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr.352/78 (CE) nr. 165/94, (CE) nr.2799/98, (CE) nr.814/2000, (CE) nr.1290/2005 şi (CE) nr. 845/2008  ale Consiliului, termenul limită pentru plata subvențiilor APIA aferente anului 2018 este 30 iunie 2019, ne-a comunicat directorul general APIA, Adrian Pintea.

Conducerea APIA ne-a transmis acest răspuns astăzi, 15 aprilie 2019. Unul dintre motivele pentru care o parte a fermierilor nu și-a încasat subvențiile este teledetecția. Conducerea APIA ne spune astăzi că o parte din fermierii fără bani în cont sunt din eșantionul de teledetecție, iar altă parte e ținută pe loc de autorizarea la plată a sprijinului cuplat vegetal. Aceeași conducere APIA însă ne-a transmis un comunicat pe data de 12 februarie 2019 în care anunța fermierii că a demarat autorizarea la plată a celor care au fost incluși în eșantionul de control prin teledetecție.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 12.02.2019, a demarat plata pentru fermierii selectați la controlul prin teledetecție - Campania anului de cerere 2018, pentru care s-au finalizat toate activitățile procedurale.

Astfel, în sistemul informatic al Agenției au fost introduse rezultatele finale ale unui număr de 51.123 fermieri din eșantionul de 51.537 fermieri selectați pentru acest tip de control.

Plățile aferente acestor fermieri se vor realiza în următoarele 10 zile, după finalizarea tuturor controalelor administrative.
Precizăm că diferența de 414 fermieri din acest moment, prezintă erori care sunt în curs de soluționare.

În răspunsul transmis nouă astăzi, APIA nu precizează câți fermieri români nu sunt, la acest moment, pe nicio listă de plată APIA. Pentru că avem semnale de la câțiva dintre fermierii care au fost la teledetecție că și-au încasat deja subvențiile, presupunem că au rămas doar cei 414 fermieri în afara listei, despre care APIA ne-a spus pe 12 februarie că au fost la teledetecție și că au erori în dosarele de subvenții.  Acestor fermieri cu erori și probleme de interpretare a rapoartelor de teledetecție li se adaugă, spune șeful APIA, cei care au solicitat sprijin cuplat vegetal pentru 2018, dosarele lor urmând să fie autorizate la plată după data de 15 mai 2019. Cuantumul pe hectar al sprijinului cuplat vegetal urmează să fie comunicat tot după această dată.


Vizualizat: 4820 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Itu Roxana
|
04. 16, 2019. Tuesday 12:05
Pentru colegii din țară,sunt primari care refuză eliberarea adeverinței deoarece nu toți proprietarii cu contracte de arendă nu și-au plătit impozitul pe teren.In Constanța,da!
2.
Itu Roxana
|
04. 16, 2019. Tuesday 12:02
Suntem pe blacklist,nu avem probleme dar nu nu se da ok din București.Asteptam ,dar până când?!?
1.
Dumitru Viorel
|
04. 16, 2019. Tuesday 06:49
Ce nu inteleg este neconcordanta intre ce spune Ministrul Deea si seful APIA. Unul spune ca se vor da subventiile pana la 31.04.2019 celalalt 31.06.2019. Chiar nu se pot pune de acord? Cand este vorba de depus cererile nu se admite 1 zi intarziere cand este vorba de plata nu se stie niciodata !
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii