Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ȘEFUL ANCPI ANUNȚĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ CU CADASTRAREA GRATUITĂ a TERENURILOR AGRICOLE!

Publicat: 09 aprilie 2017 - 11:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CADASTRU OBLIGATORIU PENTRU SUBVENȚIE! Terenurile agricole sunt cadastratate gratuit cu prioritate! România trebuie să se încadreze în termenul impus de Uniunea Europeană pentru trecerea la un nou sistem de acordare a subvenției. Concret, subvențiile agricole vor fi alocate pe exploatație agricolă și nu pe hetar cum se întâmplă acum. Ileana Spiroiu, directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), dezvăluie ce se întâmplă cu cadastrarea acestor terenuri!

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară are deja un protocol de colaborare cu Agenția de Plăți și Intrevenții în Agricultură, cu APIA, și încercăm ca această problemă, care frământă oamenii, să putem, prin eforturi conjugate, să o rezolvăm până-n anul 2020 când Europa ne permite să trecem pe o altă modalitate de finanțare, pe aceea de fermă (nu va mai fi plătită subvenția pe hectar, va fi plătită pe fermă n.r.).

Și atunci, tocmai pentru ca Uniunea Europeană să fie convinsă că datele pentru care cerem subvenție sunt ferme, am început această activitate de cadastru sistematic și am dezvoltat-o, iar de anul trecut accelerăm acest proces.

Accelerarea procesului constă în aceea că fiecare unitate teritorială administrativă din România a primit din partea agenției, din fondurile pe care noi le avem din veniturii proprii, 130.000 de lei, bani pentru a începe activitatea de cadastrare la nivel de sector. Am trimis banii către primării, anul trecut, la un număr de 900.000 de unități administrativ-teritoriale. Repetăm, noi am dat plafonul acesta oficiilor teritoriale de cadastru care au încheiat contracte cu primăriile, iar primăriile au încheiat contracte de execuție cu prestatorii pe banii noștri, a declarat Ileana Spiroiu, director general adjunct ANCPI.

Anul trecut, mai spune sursa citată, au fost înscrise peste 60.000 de imobile (terenuri agricole) din extravilanul localităților. Va fi gata cadastrarea terenurilor agricole până la termenul impus de UE? Mai ales că de acest lucru atârnă subvențiile pe care le primesc agricultorii români.

La momentul acesta suntem optimiști și spunem că din cele 40 de milioane de imobile pe care România le are, este o cifră estimativă, partea care reprezintă extravilanul va fi gata până-n 2020. Avem această certitudine pentru că totul ține de modul în care noi și primăriile ne vom mobiliza, a mai spus șefa ANCPI.

Bugetul alocat cadastrării gratuite a tuturor imobilelor, aici ne referim și la terenuri agricole, este, în acest moment, insuficient. Împreună cu Ministerul Dezvoltării am hotărât să depunem documentație la Comisia Europeană și să ne înscriem în Programul Operațional Regional, să luăm fonduri pentru aproape 740 de primării din acest program, este convinsă Ileana Spiroiu. 

ATENȚIE! CE TREBUIE SĂ FACEȚI CA SĂ CORECTAȚI GRATUIT ERORILE DIN CARTEA FUNCIARĂ!

Dacă rectificarea se face în procesul de colectare a informațiilor, după ce s-a lansat activitatea de cadastru sistematic, acestea se fac gratuit. Deci, dacă la înregistrarea sporadică au existat anumite inadvertențe între ceea ce a măsurat persoana autorizată sau actul care a fost prezentat registratorului la prima înscriere, dacă activitatea de cadastru sistematic are loc în imediata perioadă a acestei rectificări, atunci ea se face gratuit deoarece toate imobilele cartografiate inițial vor fi corectate sau repoziționate, dacă se simte nevoia, de către prestator, în această campanie de înscriere a tuturor imobilelor în cartea funciară.

Dacă nu am avut această oportunitate ca persoana care a observat, proprietarul care a observat că are o problemă vizată de forma sau de geometria imobilului sau chestiuni care țin de partea de drept, acestea pot fi corectate printr-o cerere pe care proprietarul o face biroului de carte funciară pe raza căreia se află imobilul și corectarea se face prin așa numita operație de rectificare sau de actualizare a acelor limite. Această rectificare este, într-adevăr, tarifată și tariful pe care-l plătește proprietarul este în funcție de ceea ce solicită, a explicat Ileana Spiroiu, director general adjunct Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Sursa: TVR, Viața Satului

Vizualizat: 7760 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farm Tech la Indagra 2019

Farm Tech la Indagra 2019

La 15 ani de la înfiinţare şi după tot atâtea prezenţe la Indagra, Farm Tech SRL oferă acum soluţii complete pentru fermele zootehnice şi pentru manipulare cereale şi alte materiale. Alături de încărcătoarele frontale Schäffer, Farm Tech mai reprezintă branduri: Schäffer, Strautmann, Teagle, Göweil, Garant Kotte, Chioda Daniele, SIP, Tehnos şi Montefiori. Una dintre noutăţile de anul acesta a fost încărcător frontal electric Schäffer 23e, de 45CP:

Interviu cu Diya Shoucair, administrator Farm Tech.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii