Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ȘEFUL AFIR, ÎNTÂLNIRE CU BENEFICIARII BANILOR EUROPENI pentru IRIGAȚII!

Publicat: 16 ianuarie 2019 - 19:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit marți, 15 ianuarie 2019, cu reprezentanții Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigat din județul Brăila pentru a discuta stadiul implementării proiectelor aferente submăsurii 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea  sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructură de irigații, anunță un comunicat AFIR transmis pentru AGROINFO.

Șeful AFIR a discutat cu fiecare reprezentant al OUAI-urilor prezente despre stadiul și problemele întâmpinate pe parcursul implementării proiectelor, despre modul de comunicare pe care beneficiarii îl au cu reprezentanții firmelor de consultanță, proiectare și construcție, dar și cu personalul instituției.

Infrastructura de irigații este o componentă vitală pentru o agricultură modernă și competitivă. Discuțiile pe care le-am avut atât cu beneficiarii, cât și cu colegii noștri din teritoriu, ne oferă ocazia de a identifica problemele întâmpinate în implementarea proiectelor pe care le finanțăm și ne ajută să optimizăm toate procesele care necesită ajustări. Deja lucrăm la identificarea unor soluții concrete pentru finalizarea acestor proiecte esențiale pentru agricultura românească  în termenele stabilite de contractele de finanțare, pentru a preîntâmpina eventualele  prelungiri ale acestora care ar implica și penalizări. Vă asigur că voi analiza toate situațiile prezentate și le vom clarifica înainte de deschiderea unei noi sesiuni de finanțare, ” a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.          

Prin componenta de infrastructură de irigații a sM 4.3 sunt eligibile investițiile în modernizarea infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare, de punere sub presiune și de racordare la utilități, inclusiv construcția și modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat. Noua sesiune de depunere a proiectelor care va debuta în data de 28 ianuarie 2019 aduce și o noutate, solicitată de foarte mult timp de beneficiarii noștri, aceea că echipamentele de irigat pot fi achiziționate în limita a 30% din valoarea proiectului.

Toate informațiile necesare depunerii proiectelor se regăsesc în versiunea finală a Ghidului solicitantului aferent submăsurii 4.3 – componenta infrastructură de irigații, care poate fi descărcat de pe pagina web a Agenției, www.afir.info.

Vizualizat: 492 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii