Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEF APIA: NICIODATĂ NU S-A ÎNTÂMPLAT AȘA CU SUBVENȚIILE!

Publicat: 07 septembrie 2017 - 11:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VESTE EXCELENTĂ! Este primul an în care Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) va finaliza verificările în teren a suprafețelor solicitate la subvenționare până la data de 30 septembrie. Toți fermierii, inclusiv cei incluși în eșantionul de control, vor beneficia de un avans la subvențiile care li se cuvin pentru 2017.

Controalele pe teren se fac până pe 30 septembrie. Niciodată nu s-a întâmplat așa la APIA! Pentru a putea să facem controlul administrativ și să pregătim plata anticipată pentru 15 octombrie. Plătim anticipat pentru anul agricol 2017-2018. Le dăm fermierilor 70% din total sumă (din schemele de plată finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă, FEGA). Până la sfârșitul lunii noiembrie trebuie să se finalizeze plata anticipată, declară Florea Stoian, șeful APIA Ialomița, pentru TV Știrea.

În acest moment, APIA Ialomița este în grafic cu verificările în teren în vederea pregătirii dosarelor de subvenții pentru plata anticipată.

Suntem în campania de controale pe teren, să vedem dacă fermierul a declarat corect. Vedem cultura, o măsurăm, etc. Trebuie să se înțeleagă că nu controlăm tot, doar eșantionul situat între 5% și 7% din total fermieri și din total suprafață. Facem analiza random și analiza de risc. La cea din urmă sunt luat la puricat fermierii care au avut probleme și care au încercat să mintă, spune Stoian.

Ialomița este județul în care din 372.000 ha solicitate la plata subvențiilor, 321.000 ha sunt exploatate, gestionate de un număr foarte mic de fermieri, 752. Sunt 85.000 de parcele și subparcele digitizate în IPA Online, iar digitizarea acestor parcele pentru 80% din fermierii de aici este făcută de lucrătorii APIA. Este procentul de fermieri mici care se descurcă greu cu completarea cererii unice de plată.

Dacă în 2007, aveam 14.000 de fermieri care solicitau subvenția pe suprafață, în 2017, 10 ani mai târziu, avem  9.704 fermieri care au depus cererea unică de plată. Restrângerea numărului de fermieri este datorată comasărilor de terenuri agricole, benefice vizavi de producțiile agricole realizate. În acest moment, în Ialomița nu mai există palmă de pământ nelucrată Anual, APIA Ialomița le plătește fermierilor subvenții de peste 100 de milioane de euro. Marii fermieri din județ au crescut de la an la an și datorită fondurilor europene și fondurilor structurale, accesate pentru diferite proiecte. Gama de mașini și utilaje agricole deținută de aceștia este identică cu cea a Occidentului, adaugă șeful APIA Ialomița.

Din subvențiile transferate anual în conturile fermierilor, doar 19 euro/ha provine de la bugetul de stat, restul sumelor sunt venite de la Uniunea Europeană, spune șeful APIA Ialomița.

Producțiile agricole realizate aici ar fi mai mari, spune reprezentantul APIA, dacă suprafața ar fi integral irigată. Din 260.000 ha irigate altădată, la ora asta mai avem în jur de 50.000 ha irigate.

Potrivit sursei citate, cel mai mare fermier din Ialomița este Intercereal SA, deținut de Ioan Niculae, care administrează 25.000 ha. În campania 2016, Ioan Niculae a încasat de la APIA, din subvenții, 7,6 milioane de euro, adică peste 38 de milioane de lei.

Vizualizat: 12974 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oficial APIA! Banii care au ajuns în conturile fermierilor până la data de 10 mai 2021

Oficial APIA! Banii care au ajuns în conturile fermierilor până la data de 10 mai 2021

13 mai 2021 - 10:29

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat miercuri suma care a ajuns în conturile fermierilor români, crescătorilor de animale, beneficiari de subvenții europene și ajutoare de stat, începând din data de 16 octombrie 2020 până la data de 10 mai 2021.

Șeful APIA: Suma autorizată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii până la data de 12 mai 2021!

Șeful APIA: Suma autorizată pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii până la data de 12 mai 2021!

13 mai 2021 - 09:58

Plata subvențiilor APIA 2020! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat miercuri, 12 mai 2021, suma care este transferată către conturile fermierilor, crescătorilor de animale care au solicitat anul trecut ajutoarele naționale tranzitorii, subvenție plătită de la bugetul de stat.

Planul Comisiei Europene pentru fermieri!

Planul Comisiei Europene pentru fermieri!

13 mai 2021 - 08:55

Comisia Europeană a adoptat pe 12 mai 2021 Planul de acțiune al UE „Către reducerea la zero a poluării aerului, apei și solului” un rezultat esențial al Pactului verde european și principalul subiect al Săptămânii verzi a UE din acest an, anunță comunicatul transmis de Comisia Europeană către Agroinfo.

Disperare mare în rândul fermierilor români!

Disperare mare în rândul fermierilor români!

13 mai 2021 - 08:35

Fermierii români îl somează, într-o scrisoare deschisă, pe ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să găsească 2,6 miliarde de euro pentru implementarea strategiei privind managementul apei, care tocmai a fost exclusă din Programul Național de Redresare și Reziliență Economică (PNRR) după negocierile cu Bruxelles-ul. Scrisoarea Alianței pentru Cooperare și Agricultură:

Ministrul Oros: Lista sumelor care vor fi transferate anul acesta fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul Oros: Lista sumelor care vor fi transferate anul acesta fermierilor, crescătorilor de animale!

13 mai 2021 - 07:41

Suma alocată pentru plata subvențiilor agricole pentru anii de tranziție, 2021-2022, este de 3 miliarde de euro, la care se adaugă bani de la bugetul național pentru plata ajutoarele din agricultură care sunt finanțate de stat. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a prezentat miercuri, lista subvențiilor APIA și a ajutoarelor de stat de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale și sumele care vor ajunge în conturile acestora.

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

12 mai 2021 - 14:32

Federația Națională PRO AGRO avertizează că străinii vor deține, până-n 2030, 7 milioane de hectare din cele 9,4 milioane de hectare de teren arabil pe care le are România. Apelul fermierilor către parlamentari a fost transmis astăzi de PRO AGRO către Agroinfo.

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

12 mai 2021 - 13:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data de 17 mai 2021, reprezintă ultima zi de primire, fără penalități, a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2021.

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

12 mai 2021 - 07:44

Bugetul PNDR destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde Euro și anume: fonduri FEADR 2021-2027 CFM (Cadrul Financiar Multianual) - 2.569,10 mil. euro și fonduri EURI (Instrumentrul de Relansare al Uniunii Europene) - 692,09 mil. euro.

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

11 mai 2021 - 08:12

Culturile agricole arată bine la ora actuală chiar dacă unele lucrări au fost întârziate din cauza ploilor abundente şi a frigului, iar estimările sunt foarte bune, a declarat, luni, ministrul agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe susținută la sediul MADR. Șeful MADR a adăugat, referitor la creșterea prețurilor, că-și dorește ca fermierii să câștige.

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

11 mai 2021 - 07:48

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică din România, Tudorel Andrei, estimează că România ar putea avea 3,2 milioane de exploataţii agricole după efectuarea Recensământului General Agricol. La ultimul recensământ au fost înregistrate 3,6 milioane de exploataţii agricole.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii