Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ȘEF APIA: FACEM PLATA TUTUROR SUBVENȚIILOR PÂNĂ LA DATA DE 30 MARTIE 2019!

Publicat: 11 noiembrie 2018 - 06:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIE OFICIALĂ! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit peste 600 de milioane de euro din avansurile pe suprafaţă pentru un număr de peste 500.000 de fermieri, a declarat Paul Eduard Kmen, director general adjunct la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

"În anul 2018, începând cu 16 octombrie, APIA este în plină campanie de plată a avansului pentru cererile depuse în acest an, iar până la această dată am plătit peste 500.000 de fermieri cu aproximativ 600 de milioane de euro. Continuăm această plată până pe 30 noiembrie, iar după data de 1 decembrie vom începe plata regulară, adică plata finală care este datorată fermierilor pentru cererile depuse. Încercăm să plătim cât mai mulţi fermieri, în cât mai scurt timp pentru că ei au nevoie de bani. Ne vom ţine de acel calendar prin care am stabilit să facem plata tuturor subvenţiilor până la data de 30 martie (2019 n.r.)", a spus Kmen, în cadrul evenimentului "Romanian Food & Agribusiness Conference", organizat vineri, în București, citat de Agerpres.

Deci, până la această dată, avansul la subvențiile aferente anului 2018 a ajuns la fermierii mici, care exploatează până-n 10 hectare. Potrivit directorului general APIA, Adrian Pintea, sunt circa 450.000 de fermieri mici care au depus cererea unică de plată în anul 2018, iar plata avansului la subvenții a început cu fermierii mici.

Am început în data de 16 octombrie cu fermierii mici. Ce înseamnă fermieri mici? Până-n 10 hectare și undeva la 450.000 de fermieri care sunt programați, în această perioadă, pentru a le face această plată, a declarat Pintea, în urmă cu o săptămână și jumătate pentru postul de radio RFI.

Paul Kmen a mai spus că, pentru anul 2017, agenţia a plătit fermierilor peste 2,8 miliarde de euro, din care aproape 200 de milioane de euro au fost măsuri de piaţă.

"Până pe data de 15 octombrie, când se termină anul financiar, APIA a plătit pentru campania din 2017, peste 2,8 miliarde de euro, din care aproape 200 de milioane de euro au fost măsuri de piaţă. APIA plăteşte aceste sume din trei fonduri: din FEGA, plăţile directe şi sprijinul cuplat pentru sectorul zootehnic şi vegetal, măsuri de piaţă şi promovarea produselor agricole pe terţe pieţe, din FEADR plătim măsuri delegate din PNDR pe agromediu, împăduriri şi silvo-mediu şi măsuri de creşterea bunăstării animalelor, iar din bugetul naţional, plăţile tranzitorii şi alte forme de sprijin", a spus directorul general adjunct APIA.

În campania de depunere a cererilor de plată pentru anul 2018, desfășurată între 1 martie și 15 mai, la APIA au cerut subvenții agricole  867.067 de fermieri.

Vă reamintim că plata avansului la subvențiile aferente lui 2018 este de 70% din plățile directe pe suprafață și sprijinul cuplat la ovine și caprine și 85% din plățile compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală.

 

Vizualizat: 17171 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii