Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEF AGENȚIE DE PLĂȚI: BANII EUROPENI NU SUNT AJUTOARE SOCIALE!

Publicat: 12 iunie 2017 - 19:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ȘEFUL AFIR PUNE PUNCTUL PE I. Banii aceştia din fonduri europene nu sunt destinaţi să-i luăm şi să plecăm cu ei în Spania sau să ne cumpărăm maşină. Nu sunt bani de ajutoare sociale. Toţi fermierii trebuie să înţeleagă că nu poţi să beneficiezi de fonduri europene dacă nu te supui unor reguli, declară șeful Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR).

Prezent la o întâlnire cu fermierii din județul Olt, șeful AFIR a făcut o declarație surprinzătoare. Adrian Ionuț Chesnoiu a subliniat că fermierii trebuie să fie conștienți că banii europeni pe care-i obțin prin PNDR 2020 pentru investiții în ferme sau alte proiecte nu sunt nici ajutoare sociale și nici bani cu care să-și cumpere ei o mașină.

Oltul este unul dintre județele în care fermierii au accesat în număr mare liniile de finanțare PNDR pentru agricultură. Cu toate acestea, calitatea și oportunitatea investițiilor trebuie să primeze.

Banii aceştia din fonduri europene nu sunt destinaţi să-i luăm şi să plecăm cu ei în Spania sau să ne cumpărăm maşină. Nu sunt bani de ajutoare sociale. Toţi fermierii trebuie să înţeleagă că nu poţi să beneficiezi de fonduri europene dacă nu te supui unor reguli.

Este firesc să înţelegem că pentru a avea drepturi trebuie să îndeplinim şi anumite obligaţii, stabilite prin regulamentele care sunt făcute pentru toate ţările Uniunii Europene. Reamintesc, ori de câte ori am ocazia, că rolul AFIR este acela de a fi aproape de beneficiari, de a le oferi îndrumare și sprjin, astfel că îndemn pe toți fermierii când au probleme sau nelămuriri să ia legătura cu structurile noastre din teritoriu, fie Oficiul județean, fie Centrul regional, a declarat Adrian-Ionuț Chesnoiu, directorul general AFIR.

Fermierii și antreprenorii din județul Olt au încheiat până în acest moment 1.699 de contracte de finanțare a proiectelor de investiții, în valoarea de aproximativ 80 de milioane de euro. Plățile efectuate până în prezent sunt de peste 27,6 milioane de euro.

Șeful AFIR a participat la Conferința Regională „Fondurile Europene pentru micii și tinerii fermieri”, alături de președintele Federației AGROSTAR, Ștefan Nicolae, de deputaţii Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan, precum și de Virgil Delureanu (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt), de Florin Ciobanu (președintele Asociației Tinerilor Fermieri din județul Olt). De asemenea, au fost prezenți și Emil Marinescu (directorul Direcţiei Agricole Olt), Doru Daniel Neagu (directorul executiv adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Olt) şi reprezentanții structurilor teritoriale ale AFIR.

Evenimentul, organizat la sediul Consiliului Județean Slatina din județul Olt de către Federația AGROSTAR cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), a reunit organizații ale fermierilor din județele Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Teleorman și Vâlcea. De asemenea, au fost invitați și reprezentanți ai instituțiilor publice, autorități locale, dar și consultanți.

În cadrul conferinţei au fost dezbătute problemele cu care se confruntă micii fermieri în accesarea și implementarea proiectelor pe fonduri europene, dar și soluții pentru acestea. În plus, au fost analizate și criteriile de eligibilitate ale proiectelor aferente submăsurilor (sM) 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri și 6.3 – Dezvoltare ferme mici. Oficialii prezenți la întâlnire au răspuns punctual întrebărilor venite din partea fermierilor, dar au explicat și faptul că finanțarea cu fonduri europene se acordă în conformitate cu prevederile legale și procedurale din care decurg anumite obligații contractuale.

Reprezentanții organizațiilor de fermieri prezenți la întâlnire au remarcat că alocarea pentru sesiunea din 2017 este una mai generoasă pentru solicitanții de fonduri europene și că aceștia trebuie să valorifice oportunitatea accesării acestor finanțări pentru a dezvolta investiții în agricultură. De asemenea, deputatul Alexandru Stănescu, reprezentant al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul României, a precizat că astfel de întâlniri sunt extrem de utile fermierilor, dar și autorităților care pot astfel analiza oportunitatea adaptării legislației în domeniul agriculturii.

Sursa: AFIR

Vizualizat: 5792 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

29 septembrie 2020 - 09:49

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, în această perioadă, ajutorul de stat pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019 și distruse de secetă. Ajutorul este plătit în procent de 81%, deci nu integral. Ministerul Agriculturii le-a promis agricultorilor un ajutor și pentru culturile de primăvară afectate grav de secetă. Când vor fi plătite diferența de 19% pentru culturile de toamnă și ajutorul pentru culturile de primăvară?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

#AgrolinTCI #CalinTomescu #productieorz #orz2020 #campanie2020

Anul acesta, deşi a fost secetă, Călin Tomescu a obţinut cea mai bună producţie la cultura de orz de toamnă: a recoltat peste 8.000 kg/ha. Orzul l-a semănat în 10 octombrie, când era deficit mare de apă. Pe 16 ha - Jup, de la Caussade, iar pe alte 6 ha - orz bază de la Gherla.

Cultura premergătoare a fost grâu, ceea ce „nu e foarte indicat”, recunoaşte tânărul fermier, dar spune că „dacă orzul merge pentru furajare, nu este o problemă foarte mare”.

Seceta de anul acesta l-a determinat să se gândească serios ca de anul viitor să aplice îngrăşăminte lichide, care au o absorbţie mai bună în sol.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii