Adama
Vinasa Rompak

Se întâmplă în ROMÂNIA! SALARIUL NET de 9.500 de lei/lună pe care nu-l VREA NIMENI!

Publicat: 20 iulie 2016 - 12:14
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BANII NU ADUC LINIȘTEA. Ce spuneți de un salariu de 9.573 de lei? ATENȚIE! Vorbim despre net sau altfel spus cu cât rămâi curat în mână pe lună după ce s-au scăzut dările către stat. Un sac de bani și o funcție de director general, de șef mare, pe care nu le mai vrea nimeni! Se întâmplă în România, într-o instituție subordonată Ministerului Agriculturii!

De unde știm cât ia un director general din Ministerul Agriculturii? Salariile sunt la vedere, cum s-ar spune, sunt afișate pe pagina oficială a Ministerului. Iată-le pe cele de director și director general! Lista cu salariile este din mai 2016.

salarii-apia_b

Câștigul uriaș, apropiat de 10.000 de lei, adică o sută de milioane în lei vechi, și funcția de mare șef, de director general peste o instituție subordonată Ministerului Agriculturii, au ajuns să fie ocolite de toți ca o piază rea! Nimeni nu mai râvnește nici la bani și nici la funcție. Este vorba despre instituția care arde în focul unei tensiuni teribile: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 7 luni, trei directori schimbați, iar actualul director general ar sta aproape forțat pe această funcție care-i aduce un venit considerabil. Nicolae Horumbă a fost numit la conducerea centrală după plecarea intempestivă a predecesorului său, Florin Faur.

Fostul director general ne-a mărturisit că motive familiale și personale l-au obligat să renunțe la delegarea pe această funcție și să se întoarcă în județul Timiș, unde ocupă, tot la APIA, funcția de director general. Banii, cu ceva mai puțini, sporurile mai puține, dar mai multă liniște, nu-l înjură nimeni și este alături de familie, mai ales că mezinul familiei Faur abia a împlinit 4 luni de viață. Firește, nu putem să nu ne întrebăm dacă aceste motive familiale și personale nu le-a pus în balanță Florin Faur în momentul în care ministrul agriculturii i-a propus avansarea la București? Pe surse am aflat că fostul șef APIA ar fi spus că oricât s-a fi străduit să-i mulțumească pe fermieri ar fi primit în schimb doar critici și înjurături din pricina întârzierii uriașe la plata subvențiilor agricole. Sigur, amânarea plăților nu i se poate reproșa fostului șef APIA.

Mai mult forțat, Nicolae Horumbă a acceptat să-i ia locul lui Florin Faur. Actualului director general i s-ar fi spus ceva de genul: voi ați început campania pentru plata subvențiilor agricole pe 2015, voi trebuie să o finalizați!  Sursele noastre din Ministerul Agriculturii susțin că demisia lui Nicolae Horumbă ar fi și în acest moment, în așteptare, pe masa ministrului agriculturii, Achim Irimescu. Actualul director general APIA le-ar fi spus colegilor că vrea să se întoarcă la APIA Teleorman, unde ocupă funcția de director, imediat ce se atinge procentul de 99% de fermieri români plătiți.

Adică, după ce 99% din fermierii români își primesc subvențiile, șeful APIA ar vrea să se întoarcă acasă. La București nu ar avea niciun soi de satisfacție profesională, în plus fermierii îl înjură, îl critică aspru și cu vehemență și-l arată cu degetul ca fiind principalul vinovat de întârzierea subvențiilor. S-ar fi săturat să părăsească zi de zi clădirea APIA la miezul nopții, după ore de muncă sub o presiune fantastică.

Pentru că, dacă nu știați, tot pe surse am aflat că aproape la trei zile se mai modifică ceva la sistemul informatic, se mai implementează câte un modul care trebuie testat, erorile mai curg nestăvilite și sunt încă destui fermieri blocați la plată. Parte din fermierii mari din eșantioanele de control își așteaptă și acum subvențiile. Nu au luat nici până la această oră niciun cent din subvenția pe suprafață deși plata acesteia a fost demarată pe 8 aprilie 2016. 

Marea problemă este că, după tot zbuciumul și scandalurile iscate cu plata întârziată a subvențiilor, tevatura uriașă iscată și amenințările fermierilor în prag de falimet, nimeni nu ar mai fi doritor să ocupe această funcție de șef atât de bine retribuită. Majoritatea șefilor de centre județene APIA din teritoriu s-ar feri ca de blestem de avansarea la București.

Nici funcționarii  simpli, fără funcții de conducere, din APIA nu ar duce-o mai bine. Au bani, dar nu au deloc timp liber! Soarta lor ar putea fi ușor comparată cu a unor sclavi. Mulți dintre ei își iau concedii condiționate. Adică, ar fi consemnați la domiciliu și cu telefonul la picior. În caz de ceva să fie chemați urgent la birou. Cei care sunt forțați să rămână pe baricade nu au mai văzut o sămbătă și o duminică libere demult.

Deja mulți dintre angajații APIA ar vocifera nemulțumiți că au dreptul ca orice angajat la zile libere și ar amenința cu legea 188 a funcționarului public. Dar ce să-i faci când vineri după-amiaza vine ordinul de la București: modul nou implementat în sistemul informatic, verificați-l! Verificarea trebuie făcută imediat așa că la APIA s-ar sta noaptea, sâmbăta, duminica și s-ar face verificările.

Paradoxal, angajații APIA își duc viața de câteva luni într-o tensiune teribilă ca să autorizeze la plată cât mai mulți fermieri și, totuși, mulți dintre fermierii români nu au văzut nici la aceasta oră o para chioară din subvenții.

Vizualizat: 8671 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Anatol popescu
|
07. 20, 2016. Wednesday 21:33

Salsriu mai mare decât directorul general au managerii publici din apia si răspunderea lor este infimă. Se comporta însă că și când ar fi șefi, dau ordine, solicita materiale de la direcții, servicii, le compilează si gata.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii