Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! ȘEFUL APIA recunoaște că NU s-a ȚINUT de CUVÂNT!

Publicat: 22 august 2016 - 13:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONFERINȚĂ SEDIUL APIA, BUCUREȘTI. În acest moment, Nicolae Horumbă, director general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, susține o conferință de presă la sediul din București. Șeful APIA recunoaște că  nu și-a respectat promisiunea făcută fermierilor greviști!

Conferința de presă a început cu 15 minute mai târziu decât ora programată, ora 12, pentru că fermierii greviști au fost invitați la discuții la Guvern, iar șeful APIA voia să aștepte rezultatul acestor discuții.

Întrebat de AGROINFO dacă și-a respectat promisiunea făcută fermierilor greviști, după primul protest declanșat pe 1 august 2016, șeful APIA a răspuns scurt: NU!

Întrebarea AGROINFO:Domnule director, concis, fără să ne pierdem în cifre, v-ați respectat promisiunea făcută fermierilor greviști, la primul protest? Concret, ați promis că veți plăti subvențiile pentru 95%din fermieri până la data de 15 august.

Răspunsul șefului APIA: NU! Nu ne-am respectat promisiunea.

Șeful APIA argumentează că a fost împiedicat să-și respecte promisiunea pentru că sunt o multitudine de erori în cererile unice de plată. Fermierii sunt notificați la centrele județene APIA din teritoriu și nu se prezintă să-și clarifice erorile, să aducă documentele doveditoare. În același timp, șeful APIA susține că fermierii greviști știau și despre termenele de plată de 24 august pentru fermierii aflați la control și 27 august pentru cei care au erori și neclarități în cererile de plată.

Mesajul meu este următorul: în cazul în care fermierii sunt convocați la APIA să se prezinte cât mai repede astfel încât cererile lor să fie prelucrate cât mai urgent, altfel vor fi prelucrate cu 10 zile întârziere. Cererile nu sunt complete și corecte. Având în vedere erorile, a trebuit dezvoltat suplimentar sistemul informatic cu un formular de rezolvare erori de operare. Dintre erori sunt:  lipsa înregistrării datei de ieșire, fermierii și-au schimbat forma de organizare și nu au anunțat, nu au prezentat document notarial pentru moștenire, existența de crotalii solicitate la plată în mai multe cereri unice, etc. Toate aceste erori prelungesc termenele la care fermierii și-ar putea primi banii,spune Nicolae Horumbă.

Întrebarea AGROINFO: Le-ați spus fermierilor greviști, în momentul în care au încheiat prima grevă a foamei, că veți face dumneavoastră greva foamei în fața SIVECO, dezvoltatorul sistemului informatic APIA, dacă nu sunt plătiți 95% din fermieri până pe data de 15 august?

Răspunsul șefului APIA: DA. Pentru că și noi avem momente de deznădejde.

Suntem puțin derutați, deși îi înțelegem pe fermieri, de această manifestare pe care o au dânșii de grevă a foamei. Nu vă spun că sunt derutat și datorită faptului că, în nicio țară europeană, fermierii, chiar dacă înregistrează întârzieri la plăți, nu fac greva foamei. Din punctul meu de vedere, nu este o măsură pe care o poate lua un om, mai ales când îi poate afecta sănătatea, spune șeful APIA.


 

 

Vizualizat: 2747 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

VIITOR PENTRU SATE - VRANCEA

Echipa VIITOR PENTRU SATE se mută în Vrancea pentru o săptămână! Într-o zonă încărcată cu istorie, tradiţii, agricultură vom lua la pas satele a patru comune vrâncene pentru a descoperi şi promova locuri, fapte, oameni şi tot ceea ce se întâmplă frumos în satul românesc.
Urmăriţi-ne din 14 până în 18 iunie. Revista FERMA va transmite din #VRANCEA!
#Răcoasa #Soveja #Străoane #Năruja #ViitorPentruSate
PS. Imaginile sunt filmate la sfârşitul lunii noiembrie 2018, când ne-am deplasat în zonă pentru a discuta cu edilii celor patru comune cuprinse în proiect

Reporteri: Nicoleta Dragomir, Marian Musat, Leonard Stafie
Video: Claudiu Borobei

Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu Chrono - asteptarea a luat sfârsit!

Bancul zilei

Răzbunare...

Răzbunare...
Soţul: De câte ori ne certăm tu eşti foarte calmă. Cum reuşeşti? Detalii