Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Se înregistrează zbor intens al fluturilor de Helicoverpa armigera la porumb!

Publicat: 21 iulie 2022 - 13:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Se înregistrează zbor intens al fluturilor de Helicoverpa armigera la porumb în zonele: Banat, Crișana, Dobrogea, Muntenia, Moldova și OlteniaÎn aceste condiții, vă recomandăm aplicarea unui tratament cu insecticidele CORAGEN® sau AVAUNT® în următoarele 3-5 zile. 

AVERTIZARE iulie 2022! Zbor Helicoverpa armigera la porumb_bÎn urma activității de monitorizare a dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din cultura de porumb desfășurată în cadrul programului Arc™ farm intelligence, vă informăm că în ultimele 5-8 zile s-a înregistrat zbor intens al fluturilor de Helicoverpa armigera din generația a II-a în majoritatea zonelor de monitorizare și există presiune mare de atac a dăunătorilor și risc ridicat de producere a pagubelor 

Capturi medii zilnice - iulie 2022 Helicoverpa armigera la porumb (1)_b

ÎNAINTE DE A APLICA TRATAMENTUL, VIZITAȚI FIECARE SOLĂ DE PORUMB ȘI IDENTIFICAȚI STADIUL DE DEZVOLTARE AL DĂUNĂTORILOR ȘI GRADUL DE ATAC! 

  • La emiterea prezentei avertizări s-a ținut cont de cele trei criterii: biologic, fenologic și ecologic.
  • Numărul de capturi este în creștere în această perioadă, fiind atacați hibrizii cu perioadă lungă (semi-tardivi și tardivi), care sunt încă la mătăsit și/sau ale căror boabe sunt în faza de lapte-ceară. 
  • În acest moment în câmp s-au observat atât larve în stadiu avansat de dezvoltare, cât și ouă și larve neonate din generația a II-a a dăunătorului Helicoverpa armigera.
  • Aplicați produse selective pentru entomofauna utilă și asigurați-vă că protejați prădătorii dăunătorilor culturilor agricole.

Pentru mai multe detalii cu privire la atacul celor doi dăunători,  inclusiv numărul de insecte capturate de către fiecare capcană din zona dumneavoastră, descărcați și verificați aplicația Arc™ farm intelligence:

Apple Store: https://apple.co/3Nm6qG8

Google Play: https://bit.ly/3x9gvQ3

Vizualizat: 585 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii