KWS+
Reclama header after big part 2

SE DEZBATE BUGETUL PENTRU PLĂȚILE FERMIERILOR! BANI MAI PUȚINI pentru SPRIJINUL CUPLAT!

Publicat: 24 octombrie 2018 - 18:55
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

BUGETUL UE! Mai puțini bani pentru sprijinul cuplat acordat fermierilor europeni, ajutoare pentru agricultorii care au de suferit de pe urma secetei și 20 de milioane de euro în plus la Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), plăți menținute la nivelul din 2018 pentru apicultori, anunță Raportul referitor la poziția Consiliului privind proiectul de buget general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2019 al Comisiei pentru bugete.

Potrivit acestui document UE, dezbătut pe 22 octombrie 2018, avizat de mai multe comisii printre care și Comisia pentru agricultură, sunt suplimentate fondurile pentru sprijinul de urgență în special pentru sectorul cărnii de porc lovit de pesta porcină africană pentru a reduce impactul negativ asupra fermierilor și angajaților din regiunile cele mai afectate de boală. România este țara UE cu cele mai multe focare de pestă porcină africană (PPA), peste 1.000 de focare.

De asemenea, decide să majoreze cu 20 de milioane euro peste nivelul din proiectul de buget pentru 2019 (PB 2019) a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) cu scopul de a promova inovarea în sectoarele agricol și forestier și de a asigura rentabilitatea și sustenabilitatea acestor mijloace de subzistență în viitor.

Decide, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020 și cu angajamentele sale internaționale în materie de combatere a schimbărilor climatice, să propună o majorare cu 15,6 milioane EUR peste nivelul din PB 2019 a creditelor destinate acțiunilor legate de climă. În plus, reamintește angajamentele asumate de Uniune pentru stoparea și inversarea declinului biodiversității și subliniază că această creștere contribuie, de asemenea, la protejarea biodiversității.

Atrage atenția asupra efectelor secetei extreme care a afectat statele membre în ultimele luni, provocând pierderi considerabile în sectorul agricol și punând în pericol un mare număr de întreprinderi și evidențiază, în acest sens, necesitatea de a garanta măsuri de sprijin menite să-i ajute pe fermierii cei mai afectați, se arată în acest Raport.

În avizul depus la acest raport, Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European spune că regretă reducerea substanțială a bugetului pentru sprijinul cuplat acordat fermierilor și insistă pentru ajutoare date fermierilor afectați de secetă.

Pentru plățile directe ale fermierilor, Comisia a propus suma de 60 miliarde euro în credite de angajament și de 57,8 miliarde euro în credite de plată, aceste alocări reprezentând, în comparație cu bugetul pe 2018, o majorare cu 1,2 % și respectiv 3,0 %.

Totuși, în ceea ce privește FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă n.r.), această creștere se datorează nivelului mai scăzut al veniturilor alocate estimate a fi disponibile pentru FEGA în cadrul PB pentru 2019 comparativ cu bugetul pe 2018. Recomandă să se depună toate eforturile pentru a evita acumularea de plăți restante pentru următorul cadru financiar multianual (CFM) (2021-2027);

Regretă reducerea anunțată a bugetului PAC; subliniază, în special, că politica agricolă este o politică comună și că orice reducere a bugetului PAC ar avea efecte disproporționate, deoarece ea nu poate fi compensată prin fonduri naționale din cauza normelor privind ajutoarele de stat.

Subliniază importanța identificării unor măsuri de sprijin pentru consolidarea rolului agricultorilor în lanțul de aprovizionare, precum și a unor noi modalități de încurajare a organizațiilor de fermieri.

Regretă că nu s-a decis prelungirea duratei de aplicare a măsurilor de sprijin în contextul embargoului impus de Rusia, având în vedere faptul că numeroși producători din Uniune, în special în sectorul produselor lactate și al fructelor și legumelor, sunt în continuare afectați în mod negativ, deși nu au nicio vină, dat fiind că fermierii nu pot fi considerați responsabili pentru politica diplomatică a Uniunii; solicită, prin urmare, menținerea la nivelurile actuale a măsurilor de sprijin pentru producătorii agricoli, în cazul în care persistă dificultăți pe piață în urma interdicției impuse de Rusia; solicită, de asemenea, crearea unei noi rezerve pentru situațiile de criză, a cărei finanțare să nu se bazeze pe un mecanism de disciplină financiară anuală, astfel încât să poată reacționa în timp util la situațiile de criză care apar; recunoaște că unele state membre care nu au avut relații comerciale cu Rusia au fost afectate indirect de embargo și insistă ca sprijinul să acopere și pierderile produse prin inundarea piețelor cu produse destinate pieței rusești.

Atrage atenția asupra efectelor secetei extreme care a afectat statele membre în ultimele luni, provocând pierderi considerabile în sectorul agricol și punând în pericol un mare număr de întreprinderi și subliniază, în acest sens, necesitatea de a garanta măsuri speciale de sprijin menite să-i ajute pe fermierii cei mai afectați.

Salută angajamentul Comisiei Europene de a menține nivelul actual de finanțare pentru sectorul apicol, acest lucru fiind esențial pentru a contribui la acoperirea cheltuielilor aferente programelor naționale.

Consideră că Uniunea poate avea o contribuție vitală la promovarea unor obiceiuri alimentare sănătoase bazate pe o producție sustenabilă, în special în rândul copiilor, și, prin urmare, consideră că este esențial să se utilizeze pe deplin fondurile disponibile sub plafoanele prevăzute pentru programele desfășurate de Uniune în școli în cadrul de reglementare actual; invită, prin urmare, statele membre să își consolideze programele naționale pentru a asigura utilizarea integrală a alocărilor maxime disponibile (250 de milioane EUR pentru Uniune).

Regretă faptul că, în ultimii ani, rata de execuție a plăților către tinerii fermieri a fost insuficientă și încurajează statele membre să promoveze utilizarea creditelor respective în exercițiul următor, pentru a încuraja reînnoirea generațiilor și a evita concentrarea și acapararea terenurilor; atrage atenția asupra faptului că lipsa lucrătorilor în agricultură reprezintă un factor ce limitează dezvoltarea sectorului agricol și insistă asupra necesității de a se introduce măsuri de sprijin pentru a atrage lucrătorii în domeniul agricol.

Regretă reducerea substanțială a liniei bugetare aferente schemei de sprijin cuplat facultativ, dat fiind că ajutoarele cuplate reprezintă un instrument esențial pentru conservarea culturilor care aduc mai multe beneficii agricole și de mediu.

Își exprimă satisfacția cu privire la creșterea cu 25 % a creditelor destinate combaterii bolilor animalelor și organismelor dăunătoare plantelor, deoarece Uniunea se confruntă cu riscuri semnificative și cu un număr din ce în ce mai mare de focare, se arată în Avizul Comisiei pentru agricultură.

Vizualizat: 4969 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii