KWS+
Reclama header after big part 2

SCRISOAREA LUI DAEA pentru CIOBANII CARE AU DEZVĂLUIT LA BRUXELLES și DNA FRAUDE CU SUBVENȚII!

Publicat: 17 ianuarie 2018 - 21:27
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CIOBANII CARE-ȘI SPUN ADEVĂRAȚI ÎI FAC NOPȚI ALBE MINISTRULUI AGRICULTURII! Ministrul agriculturii, Petre Daea, ne-a transmis o replică pentru cei trei oieri care au reclamat, în decembrie 2017, la Bruxelles, și astăzi la DNA, cum sunt fraudate fondurile europene și cum subvențiile mari ajung doar la băieții deștepți din oierit. Încolțit de ciobanii care-și spun adevărați, ministrul Daea le-a scris o adevărată epistolă.  

Referitor la materialele de presă recent publicate de mass-media privind revendicările unor crescători de ovine, pentru buna informare a opiniei publice Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Biroul de Presă, se vede îndreptățit a face următoarele precizări:

Cei patru crescători de ovine, respectiv Dănulețiu Gheorghe, Coc Marius, Petrescu Daniel, Sterp Ioan, au fost de mai multe ori la MADR prezentând conducerii Ministerului o serie de probleme cu care se confruntă sectorul din care provin.ciobanii-si-ministru_b
De fiecare dată, prezența lor la MADR a fost după alte întâlniri ai reprezentanților crescătorilor de ovine cu conducerea Ministerului. Cu toate că MADR a susținut un dialog constant și permanent cu toți crescătorii de ovine din România, sugerându-le să participe împreună la dialogul instituțional, din nefericire, acest lucru nu a fost posibil.
MADR, interesat fiind de realizarea unui dialog permanent și constructiv cu toți fermierii, și în mod particular cu crescătorii de ovine, a dat curs tuturor solicitărilor, indiferent de numărul participanților și modul de organizare.ciobani-olaf_b
În data de 15 ianuarie 2018, la MADR, a fost organizată o întâlnire cu reprezentații Federației de crescători de ovine, care reprezintă 72% din totalul crescătorilor de ovine din România și lanțurile de supermarket-uri în vederea găsirii soluțiilor concrete privind valorificarea internă în lanțurile de magazine a cărnii de oaie, brânzeturi, întâlnirea desfășurându-se timp de două ore, într-un interes comun, cu un dialog constructiv, MADR informând opinia publică despre această întâlnire.

În cadrul întâlnirii au fost puse în discuție mijloacele de realizare a unui parteneriat între crescătorii de ovine și supermarketuri pentru comercializarea, valorificarea, stabilind concret ce trebuie să facă crescătorul și unde să sacrifice ovinele. În acest fel, s-a reușit să se pună în contact crescătorul de ovine cu lanțurile de comercializare, urmând ca până pe 1 martie 2018 să se încheie și contracte între producători și lanțurile de comercializare, înțelegându-se prin aceasta că toate detaliile privind calitatea produselor, cu locul și condițiile de sacrificare și de pregătire a mărfurilor, să fie stabilite de comun acord.

Federațiile au prezentat soluții în interesul tuturor crescătorilor de ovine. Cele stabilite cu această ocazie urmează a fi puse în practică până la data de 1 martie 2018. minister-ciobani-aug_b
În aceeași dată, 15.01.2018, la solicitarea dlui. Răduț Florin, președinte al Asociației ”Țigaie cu cap negru” din Teleorman și a domnului Coman Cătălin de la Asociația Crescătorilor de ovine din Teleorman, în prezența ministrului Petre Daea și a aparatului tehnic din MADR a fost discutată posibilitatea sacrificării în puncte autorizate sanitar-veterinar și a desfacerii în perioada pascală 2018 pe raza municipiului București.

În data de 16 ianuarie 2018, ministrul Petre Daea a fost contactat telefonic de crescătorul de ovine Daniel Petrescu, pentru a avea o întâlnire în vederea discutării unor probleme ale sectorului.

Această întâlnire a fost programată pentru ziua următoare, respectiv pentru 17 ianuarie 2018, și a avut loc în prezența ministrului Agriculturii precum și a Directorului General Adjunct a Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții, Marian Avram, a domnului Ion Roșu, Director General Adjunct al Direcției Generale Politici Agricole, a Directorului General al Agenției Naționale a Zootehniei, Iacob Lelior și specialiști din cadrul MADR, punând în discuție următoarele:

1.Conflictul domnului Dan Petrescu privind modul în care s-a atribuit contractul de concesiune al suprafețelor de pajiști existente în UAT Curtea de Argeș, manifestându-și nemulțumirea că el a pierdut procedura de achiziție publică și nu are pajiști în concesiune. (a deținut în concesiune aproximativ 600 ha până în 2015)
2. Ce sumă este repartizată la ANT pentru ovine și când încep plățile efective.
3. Lipsa abatoarelor pentru sacrificarea ovinelor
4. Prezentarea unui tabel cu nume și prenume privind înscrierea unor cetățeni în Registrul Unic pe programul de minimis pentru lână
5. Program Scrapie
6. Legea nr 86/2014 pentru aprobarea OUG nr.34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991

Ca răspuns la problemele ridicate de crescătorii de ovine s-au făcut următoarele precizări punctuale:

1. S-a dispus de către ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale deplasarea la fața locului a domnului director general adjunct din cadrul Direcției Generale Control, Antifraudă și Inspecții, Marian Avram, pentru a constata cele reclamate la punctul 1.
2. Li s-a comunicat suma rezervată pentru ANT 24,01 lei/cap de ovine și faptul că acestea vor începe de mâine, 18 ianuarie 2018.
3. a) S-a dispus în continuarea discuțiilor din 15 ianuarie 2018, care au fost într-o abordare mai largă, inventarierea tuturor punctelor de sacrificare și autorizarea acestora în condițiile legii, pe care să le punem la dispoziția crescătorilor de ovine pentru a fi cunoscute ca locuri unde își pot sacrifica animalele.
b) Stabilirea zonală a punctelor de sacrificare ce trebuie construite în parteneriat public privat în 2018 prin fondurile FSDI (Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții), întrebându-l concret pe Gheorghe Dănuleţiu, dacă este dispus să construiască, prin formele de sprijin alocate.

4. Ministrul Agriculturii le-a solicitat să lase informațiile cu privire la înscrierea în programul de minimis lână a acelora care nu au ovine, dar facem precizarea clară că niciunul dintre cei înscriși nu a beneficiat și nu pot să beneficieze dacă nu au și nu depun documente justificative conform HG nr.500/2017. Înscrierea pur și simplu în registru nu înseamnă și acordarea de sprijin.
5. Cu privire la programul de scrapie, problema ridicată de domnul Coc Marius din Mureș, considerând-o demult o problemă foarte importantă și care trebuie rezolvată de către autoritățile statului și crescătorii de animale, directorul ANZ, Iacob Lelior, a prezentat stadiul realizării programului de genotipare pe care l-a început din anul 2017 și în care până la această data sunt 137 probe recoltate, pe anul 2018, precizându-li-se că acțiunea continuă împreună cu ANSVSA urmând prioritizarea acțiunilor întrucât acest program trebuie susținut cu bani de la bugetul de stat pentru despăgubirea cazurilor concrete depistate cu sensibilitate la scrapie – tema discutată în principal cu Marius Coc, care se află în situația eradicării unui focar de boală în județul Mureș.
6.Cu privire la legea nr 86/2014 pentru aprobarea OUG nr.34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente și pentru modificarea și completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 care prevede condițiile de acordare a suprafețelor de pășune pentru crescătorii de animale s-a convenit a se analiza în detaliu posibilitatea amendării legii pentru a crea condiții clare, pentru a se da claritate și rigoare, astfel interpretările să nu mai aibă loc, acestea urmând a fi discutate în comisiile de specialitate din Parlament, la reluarea sesiunii parlamentare.
Acestea au foste temele și discuțiile purtate la MADR pentru informare corectă a opiniei publice.

Ministerul Agriculturii mai precizează:
Niciodată nu s-a refuzat dialogul cu orice persoană care și-a dorit.
Cei trei crescători de ovine, respectiv Dănulețiu Gheorghe, Petrescu Daniel, Sterp Ioan au fost tot timpul primiți și ascultați de conducerea MADR, ocazie cu care s-au întocmit note cu realizarea unui grafic de urmărire a ducerii la îndeplinire a celor stabilite în comun.

Așa se face că Ministerul Agriculturii a pus în mișcare structurile abilitate (control, direcția zootehnică, toate celelalte cu răspundere în domeniu, etc.) angrenând și alte instituții în rezolvarea problemelor sesizate. Actele de control care au fost încheiate și unde s-au dovedit nereguli au fost transmise organelor de drept (a se vedea adresa MADR 244850/1/10.08.2017 adresată IPJ Argeș și care face obiectul DP R 617933/24.08.2017)

La fiecare întâlnire pe care oficialii MADR au avut-o cu cei în discuție, primul element prins în agendă a fost acela de a spune ce s-a făcut concret față de cele stabilite în întâlnirea anterioară.

Noi, MADR, așa înțelegem și practicăm dialogul, în respect pentru toți cei cu care interacționăm, indiferent din ce sector, pe cine reprezintă sau cine sunt și aceasta pentru că așa considerăm noi că suntem în slujba agricultorilor.

Nu înțelegem de ce în urma discuțiilor pe care le-am purtat de fiecare dată la MADR cu Dănulețiu Gheorghe, Petrescu Daniel, Sterp Ioan, acestea se încheie cu o prezentare trunchiată în mass-media. Este dreptul lor să se exprime liber, dar și al MADR să detalieze în respect pentru corecta informare a opiniei publice subiectele abordate în cadrul ședințelor.

AGROINFO a prezentat, de fiecare dată, corect, echilibrat și în amănunt, fără distorsionarea realității, fiecare pas pe care l-au făcut cei trei oieri care-și cer drepturile, dar și declarații ale liderilor crescătorilor de ovine și  chiar ale ministrului agriculturii, Petre Daea. Dar prima condiție, domnule ministru, pentru a insera în publicația noastră poziția domniei-voastre, față de toate nemulțumirile acestor crescători de ovine, este să ne răspundeți întrebărilor. Din păcate,  domnule Daea, domnia voastră comunicați doar cu acele publicații care abundă de laude la adresa activității ministerului și, onor, a domniei voastre.

Vizualizat: 6781 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PREMIERĂ pentru FERMIERII ROMÂNI! CIOBANII ASCULTAȚI la BRUXELLES, la DG AGRI unde se NEGOCIAZĂ SUBVENȚIILE APIA!

PREMIERĂ pentru FERMIERII ROMÂNI! CIOBANII ASCULTAȚI la BRUXELLES, la DG AGRI unde se NEGOCIAZĂ SUBVENȚIILE APIA!

PENTRU PRIMA OARĂ, FERMIERII ROMÂNI AU ÎNDRĂZNIT SĂ-ȘI SPUNĂ PUNCTUL DE VEDERE!  Oameni simpli, fără să cunoască pe nimeni din Comisia Europeană, Bruxelles, trei crescători de ovine din România au avut curajul să facă propuneri la DG Agri, Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, pentru alocarea subvențiilor în sectorul ovin.

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! "CIOBANII ADEVĂRAȚI" PLEACĂ SPRE BRUXELLES!

EXCLUSIV AGROINFO! MERGEM PÂNĂ LA CAPĂT! PÂNĂ VOM TREZI DIN SOMN AUTORITĂȚILE DIN ROMÂNIA! Ciobanii adevărați din România, cum îşi spun ei, pleacă spre Bruxelles, să-și caute dreptatea! Fermierii Dan Petrescu, crescător de ovine de la Curtea de Argeș, Ghiță Ciobanul, cum îl știe toată lumea, Gheorghe Dănulețiu, din Jina Sibiu, și Ionică Sterp, crescător de oi din Bihor, sunt pregătiți să-i dezvăluie Comisiei Europene cum sunt fraudați banii de subvenții în România.

Alte articole in aceasta categorie

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii