Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SCHEME ECOLOGICE, NOI SUBVENȚII PENTRU FERMIERI!

Publicat: 27 ianuarie 2019 - 19:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DIRECT DE LA BRUXELLES! Schemele ecologice sunt noi subvenții care vor fi puse la dispoziția fermierilor în noua Politică Agricolă Comună (PAC), sub forma unor angajamente pentru un an. Statele membre UE sunt obligate să elaboreze una sau mai multe scheme ecologice, atractive pentru fermieri, anunță Comisia Europeană, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Viitoarea PAC încorporează un sistem nou și inovator, cunoscut sub numele de "scheme ecologice", pentru a spori acțiunile naționale de protecție a mediului și a climei în funcție de nevoile și condițiile locale. Este obligatoriu ca statele membre să elaboreze și să ofere agricultorilor una sau mai multe scheme ecologice. Ele sunt totuși facultative pentru fermieri. Schemele ecologice implică un angajament anual, "un an la un moment dat", făcându-le să fie flexibile și atractive pentru fermieri. Schemele ecologice reprezintă o ocazie unică pentru statele membre să investească, să stimuleze și să recompenseze agricultorii pentru depășirea cerințelor obligatorii și de bază ale condiționalității și pentru îmbunătățirea performanțelor de mediu și climatice pe baza nevoilor și condițiilor locale.

Dat fiind că schemele ecologice sunt finanțate din bugetul național de plăți directe, statele membre se pot asigura că sistemele corespund cu exactitate nevoilor specifice ale mediului local și ale fermierilor. Schema ecologică presupune o plată anuală pe hectarul eligibil și ar putea fi plătită ca un supliment al plăților directe ale agricultorilor sau ca sisteme independente cu plăți bazate pe pierderile de venituri și costurile suplimentare suportate de agricultori. Aceste subvenții ar putea fi extinse și consolidate prin măsuri ambițioase de dezvoltare rurală.

Statele membre pot să elaboreze scheme ecologice pentru practicile agricole, cum ar fi gestionarea mai bună a pășunilor și pajiștilor permanente, gestionarea nutrienților, pentru speciile polenizante, agroecologia și agricultura ecologică.

Vizualizat: 2516 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!