KWS+
Reclama header after big part 2

SCANDALOS DE PENIBIL! DOMNULE DAEA, FIȚI BĂRBAT ȘI RECUNOAȘTEȚI ÎN FAȚA FERMIERILOR CĂ AȚI GREȘIT!

Publicat: 17 octombrie 2018 - 16:24
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A DECLARAT ȘI NU MAI RECUNOAȘTE! Este foarte grav ce se întâmplă! Un ministru al agriculturii care nu-și mai recunoaște o declarație transmisă live, în direct, de la conferința de presă, susținută pe 28 august 2018, chiar de domnia-sa la Ministerul Agriculturii. Atunci, Petre Daea a declarat răspicat, și vă invităm să urmăriți din nou imaginile, că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar din suma care i-a revenit României din rezerva agricolă pentru situații de criză, constituită la nivel european, și care nu a fost cheltuită în 2017.

Comisia Europeană a decis, la sfârșitul anului trecut, să împartă statelor membre UE banii care nu s-au cheltuit din rezerva agricolă pentru situații de criză, constituită pentru anul 2017, la nivel european. După ce s-a făcut împărțirea și au fost alocate sumele, țările membre UE i-au rambursat fermierilor. României i-au revenit 16.451.931,77 euro, bani care trebuie să ajungă la fermieri. Când au venit banii în țară, ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat câți fermieri vor beneficia de acești bani care sunt un supliment la subvenții, un bonus, o corecție financiară, spuneți cum vreți, și ce sumă vor primi fermierii pe hectar.

Declarația ministrului agriculturii despre numărul de fermieri care vor beneficia de acest bonus și despre suma pe hectar care va fi plătită a fost făcută în conferința de presă de la Ministerul Agriculturii, din data de 28 august 2018 și a fost transmisă live, adică în direct. Inserăm imaginile ca să le reamintim tuturor, inclusiv domnului ministru Daea, ce a spus domnia-sa în data de 28 august 2018.

VIDEO AICI CU MINISTRUL AGRICULTURII PETRE DAEA CÂND DECLARĂ CĂ FERMIERII VOR PRIMI 23 DE EURO PE HECTAR!

Declarația ministrului agriculturii despre cei 23 de euro pe hectar o găsiți de la minutul 12 al înregistrării. În imagini îl aveți pe ministrul agriculturii, Petre Daea. În fața ministrului sunt puzderie de microfoane de la aproape toate posturile de televiziune. Toate aceste posturi tv au transmis declarația ministrului. Oricât de neverosimil, de incredibil ar părea, în ciuda imaginilor transmise live, acum, șeful de la Agricultură nu-și mai recunoaște în ruptul capului această declarație. Chiar mai mult, domnia-sa crede că este potrivit și nimerit să acuze jurnaliștii că sunt niște toboșari care au interpretat răutăcios ce a spus domnia-sa.

daea-conf-28-august_b

Ministrul agriculturii, Petre Daea, în timpul conferinței de presă din 28 august 2018. Imaginile au fost transmise live de privesc.eu și postate pe Facebook.

Problema este, și este gravă, că pe imaginile transmise în direct, nimeni nu a interpretat nimic. Pe imaginile transmise live se aude limpede declarația ministrului agriculturii, care spune clar că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar, bani proveniți din suma alocată României din rezerva agricolă pentru situații de criză. Repetăm, conferința de presă a fost transmisă în direct. Nu sunt imagini editate sau care să fi trecut printr-un montaj tv unde să se taie din declarația ministrului agriculturii. Sunt imagini  brute, care au fost transmise în direct și pe care le-au văzut și fermierii chiar în timpul în care erau transmise. Declarația ministrului agriculturii, cuvânt cu cuvânt, o inserăm mai jos, iar dumneavoastră, cititorii, o puteți confrunta cu imaginile:

Cu câtva timp în urmă, dând un anumit semnal de îngrijorare că România ar fi pierdut 16 milioane de euro, ca urmare a corecțiilor financiare, știindu-se mecanismele de lucru care se folosesc la nivelul Comisiei Europene, vă spun acum, aici, că acești bani nu s-au pierdut, iar interesul nostru a fost tot timpul acolo unde modul de lucru și de interpretare merită să-l aplici pentru a aduce ultimul cent cuvenit țării în buzunarul fermierului.

Vă spun astăzi că cele 16 milioane sunt aprobate de Comisia Europeană, deci nu sunt bani pierduți, iar fermierii îi vor avea în conturi de săptămâna aceasta. Mai precis, am informațiile tehnice cum că la mijlocul săptămânii ce vine să pornească banii, iar fermierii vor avea săptămâna viitoare acești bani în conturi. Care înseamnă un număr de 93.000 de fermieri și ca sumă pe fiecare hectar undeva în jur de 23 de euro. Sunt banii fermierilor, merită să fie la ei, merită să facem orice efort oricât de mare ca banii să fie la ei, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul conferinței de presă, susținută la Ministerul Agriculturii pe data de 28 august 2018.

Să vedem ce a declarat acum ministrul agriculturii, Petre Daea, la două luni după ce chiar domnia-sa i-a anunțat în direct pe fermierii români că vor primi acești 23 de euro pe hectar. Șeful de la Agricultură a fost prezent marți seara, 16 octombrie 2018, în studioul TVR 1, invitat în emisiunea România 9. Nu vom interpreta în niciun fel declarațiile ministrului agriculturii. Vă lăsăm pe dumneavoastră să confruntați cele două declarații, ambele aparțin ministrului agriculturii, Petre Daea, și să trageți concluziile.

VIDEO DISCUȚIA DIN STUDIOUL TVR 1 CÂND MINISTRUL AGRICULTURII ÎȘI NEAGĂ VEHEMENT PROPRIA DECLARAȚIE PE CARE A FĂCUT-O PE 28 AUGUST!

Explicațiile ministrului agriculturii despre cei 23 de euro pe hectar, vehemența cu care neagă că a declarat în direct că este vorba despre un bonus de 23 de euro pe hectar, le găsiți de la minutul 19 al înregistrării. Le inserăm mai jos, transcrise de pe imagini:

MODERATOR EMISIUNE: Dacă puteți să-l întrebați pe domnul ministru de ce au fost astăzi cazuri de fermieri care lucrează suprafețe mari de teren și au primit 8 lei, respectiv 9 lei, de la APIA. (este un mesaj transmis în timpul emisiunii de către un fermier n.r.)

MINISTRUL PETRE DAEA: Nu, păi, haideți că acum am văzut un fel de interpretări. Ascultați-mă puțin. Au fost discuții și au fost... 

MODERATOR EMISIUNE: Au fost erori de sistem sau ce se întâmplă?

MINISTRUL PETRE DAEA: Trebuia din 2016 să introducem în sistem o corecție financiară. Cei care aveau peste 2.000 de euro ca sumă ce i se cuvine în condițiile în care este fermier, avea o anumită corecție și sistemul respectiv trebuia să răspundă. Și i-au afectat pe unii cu anumite sume. S-au pierdut atunci sumele respective, de ordinul, în total, de 16 milioane la nivelul țării. Au fost afectați cam 93.000 de fermieri. Cam 10%. Ce am făcut noi? Toată lumea a zis că am pierdut banii, ia uite... Ne-am dus pe firul banilor respectivi, am motivat, ne-am dus la Uniunea Europeană, am luat banii, am creat sistemul și acum le dăm banii. Ăia care se considerau pierduți.

MODERATOR EMISIUNE: Domnule ministru, ca să o lămurim, înțeleg că astăzi lumea aștepta undeva la 23 de euro pe hectar.

MINISTRUL PETRE DAEA: Nu, nu,nu! Este o interpretare răutăcioasă și pe care vreau să o scot din discuție. Sunt banii pe care trebuiau să-i primească fermierii din 2016. Acești bani s-au recuperat, s-au dat acum. În fluxul acesta de plăți sunt anumite corecții. Corecții care înseamnă mecanisme pe care le-au creat la nivelul Uniunii Europene. Dacă ai o anumită sumă, și spuneam de peste 2.000, s-a luat o corecție din subvenția respectivă.

MODERATOR EMISIUNE:  Deci, au fost oameni care au încasat mai puțin?

MINISTRUL PETRE DAEA: Exact! Și acum acești bani, practic, s-au recuperat. Nu are treabă cu subvenția actuală, nu are treabă cu plățile de acum. Sunt separate.

MODERATOR EMISIUNE: Sunt două chestiuni diferite? Deci, toți care vor primi bani acum, vor primi sumele promise?

MINISTRUL PETRE DAEA: Evident că da!

MODERATOR EMISIUNE: Și mărunțișurile astea sunt sume suplimentare?

MINISTRUL PETRE DAEA: Da. Dar au pus întrebarea unii pentru că a fost o interpretare greșită.

MODERATOR EMISIUNE: Dar a fost o isterie pe baza acestei informații.

MINISTRUL PETRE DAEA: 23 de euro pe hectar, când mi-a spus că 23 de euro pe hectar (și ministrul râde minunându-se de așa sumă bonus pe hectar, pe care, vă reamintim, chiar domnia-sa a anunțat-o în conferința de presă din 28 august, transmisă în direct n.r.) a pornit o asemenea..iată că lucrurile au intrat în...

MODERATOR EMISIUNE: Domnule ministru, ca să fie foarte clar. Vorbim o dată de corecții din urmă și subvențiile care sunt altă poveste pentru că lumea le-a amestecat astăzi. Uitați, aici, vă dau câte titluri de presă vreți: Scandal major în agricultură! Fermierii îl acuză pe șeful de la APIA că  i-a mințit.

MINISTRUL PETRE DAEA: Știu. Sunt unii toboșari care...

MODERATOR EMISIUNE: Agroinfo. Vă erau prieteni?

MINISTRUL PETRE DAEA: O, ce-i cunosc pe ei. Îi cunosc și iată că mă ajută vârsta. Îi cunosc și până acum și-i cunosc și acum.

MIRCEA DINESCU (prezent și el în emisiune): Înainte ce făceau?

MINISTRUL PETRE DAEA: Unii dintre ei ce fac și azi. Păi, ce să facem, dacă în lipsă de altceva bun caută interpretările acestea. E dreptul lor să o facă și e dreptul meu să răspund, și e dreptul meu să le spun, și să-i asigur pe fermieri că ministrul Daea cât va fi ministru ia toți banii de la Uniunea Europeană. Toți! Absolut! Cum i-a luat anul trecut și anul acesta și îi dă la timp fermierilor, indiferent de greutățile care sunt enorme.

Om fi noi toboșari, domnule ministru, dar dumneavoastră cine sunteți?! Dacă pe 28 august 2018, chiar în sediul ministerului pe care-l conduceți ați afirmat că veți da 23 de euro pe hectar fermierilor, iar acum ați uitat sau vă prefaceți că ați uitat. Dumneavoastră, domnule ministru, cum vă puteți numi, dacă noi suntem toboșari?  


Vizualizat: 11279 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

13 ianuarie 2021 - 19:58

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în Egipt a anulat licitația de marţi (12.01.2021) după ce ofertele primite au crescut cu 30USD/tonă, comparativ cu licitaţia din decembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
honolulu
|
10. 24, 2018. Wednesday 00:35
ma doare capul de cati 4,66 lei au intrat dupa 16 octombrie , adica nimic
1.
Nnd
|
10. 18, 2018. Thursday 15:16
Niste jigodii.Jos psd
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii