Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SCANDALOS DE PENIBIL! DOMNULE DAEA, FIȚI BĂRBAT ȘI RECUNOAȘTEȚI ÎN FAȚA FERMIERILOR CĂ AȚI GREȘIT!

Publicat: 17 octombrie 2018 - 16:24
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A DECLARAT ȘI NU MAI RECUNOAȘTE! Este foarte grav ce se întâmplă! Un ministru al agriculturii care nu-și mai recunoaște o declarație transmisă live, în direct, de la conferința de presă, susținută pe 28 august 2018, chiar de domnia-sa la Ministerul Agriculturii. Atunci, Petre Daea a declarat răspicat, și vă invităm să urmăriți din nou imaginile, că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar din suma care i-a revenit României din rezerva agricolă pentru situații de criză, constituită la nivel european, și care nu a fost cheltuită în 2017.

Comisia Europeană a decis, la sfârșitul anului trecut, să împartă statelor membre UE banii care nu s-au cheltuit din rezerva agricolă pentru situații de criză, constituită pentru anul 2017, la nivel european. După ce s-a făcut împărțirea și au fost alocate sumele, țările membre UE i-au rambursat fermierilor. României i-au revenit 16.451.931,77 euro, bani care trebuie să ajungă la fermieri. Când au venit banii în țară, ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat câți fermieri vor beneficia de acești bani care sunt un supliment la subvenții, un bonus, o corecție financiară, spuneți cum vreți, și ce sumă vor primi fermierii pe hectar.

Declarația ministrului agriculturii despre numărul de fermieri care vor beneficia de acest bonus și despre suma pe hectar care va fi plătită a fost făcută în conferința de presă de la Ministerul Agriculturii, din data de 28 august 2018 și a fost transmisă live, adică în direct. Inserăm imaginile ca să le reamintim tuturor, inclusiv domnului ministru Daea, ce a spus domnia-sa în data de 28 august 2018.

VIDEO AICI CU MINISTRUL AGRICULTURII PETRE DAEA CÂND DECLARĂ CĂ FERMIERII VOR PRIMI 23 DE EURO PE HECTAR!

Declarația ministrului agriculturii despre cei 23 de euro pe hectar o găsiți de la minutul 12 al înregistrării. În imagini îl aveți pe ministrul agriculturii, Petre Daea. În fața ministrului sunt puzderie de microfoane de la aproape toate posturile de televiziune. Toate aceste posturi tv au transmis declarația ministrului. Oricât de neverosimil, de incredibil ar părea, în ciuda imaginilor transmise live, acum, șeful de la Agricultură nu-și mai recunoaște în ruptul capului această declarație. Chiar mai mult, domnia-sa crede că este potrivit și nimerit să acuze jurnaliștii că sunt niște toboșari care au interpretat răutăcios ce a spus domnia-sa.

daea-conf-28-august_b

Ministrul agriculturii, Petre Daea, în timpul conferinței de presă din 28 august 2018. Imaginile au fost transmise live de privesc.eu și postate pe Facebook.

Problema este, și este gravă, că pe imaginile transmise în direct, nimeni nu a interpretat nimic. Pe imaginile transmise live se aude limpede declarația ministrului agriculturii, care spune clar că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar, bani proveniți din suma alocată României din rezerva agricolă pentru situații de criză. Repetăm, conferința de presă a fost transmisă în direct. Nu sunt imagini editate sau care să fi trecut printr-un montaj tv unde să se taie din declarația ministrului agriculturii. Sunt imagini  brute, care au fost transmise în direct și pe care le-au văzut și fermierii chiar în timpul în care erau transmise. Declarația ministrului agriculturii, cuvânt cu cuvânt, o inserăm mai jos, iar dumneavoastră, cititorii, o puteți confrunta cu imaginile:

Cu câtva timp în urmă, dând un anumit semnal de îngrijorare că România ar fi pierdut 16 milioane de euro, ca urmare a corecțiilor financiare, știindu-se mecanismele de lucru care se folosesc la nivelul Comisiei Europene, vă spun acum, aici, că acești bani nu s-au pierdut, iar interesul nostru a fost tot timpul acolo unde modul de lucru și de interpretare merită să-l aplici pentru a aduce ultimul cent cuvenit țării în buzunarul fermierului.

Vă spun astăzi că cele 16 milioane sunt aprobate de Comisia Europeană, deci nu sunt bani pierduți, iar fermierii îi vor avea în conturi de săptămâna aceasta. Mai precis, am informațiile tehnice cum că la mijlocul săptămânii ce vine să pornească banii, iar fermierii vor avea săptămâna viitoare acești bani în conturi. Care înseamnă un număr de 93.000 de fermieri și ca sumă pe fiecare hectar undeva în jur de 23 de euro. Sunt banii fermierilor, merită să fie la ei, merită să facem orice efort oricât de mare ca banii să fie la ei, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul conferinței de presă, susținută la Ministerul Agriculturii pe data de 28 august 2018.

Să vedem ce a declarat acum ministrul agriculturii, Petre Daea, la două luni după ce chiar domnia-sa i-a anunțat în direct pe fermierii români că vor primi acești 23 de euro pe hectar. Șeful de la Agricultură a fost prezent marți seara, 16 octombrie 2018, în studioul TVR 1, invitat în emisiunea România 9. Nu vom interpreta în niciun fel declarațiile ministrului agriculturii. Vă lăsăm pe dumneavoastră să confruntați cele două declarații, ambele aparțin ministrului agriculturii, Petre Daea, și să trageți concluziile.

VIDEO DISCUȚIA DIN STUDIOUL TVR 1 CÂND MINISTRUL AGRICULTURII ÎȘI NEAGĂ VEHEMENT PROPRIA DECLARAȚIE PE CARE A FĂCUT-O PE 28 AUGUST!

Explicațiile ministrului agriculturii despre cei 23 de euro pe hectar, vehemența cu care neagă că a declarat în direct că este vorba despre un bonus de 23 de euro pe hectar, le găsiți de la minutul 19 al înregistrării. Le inserăm mai jos, transcrise de pe imagini:

MODERATOR EMISIUNE: Dacă puteți să-l întrebați pe domnul ministru de ce au fost astăzi cazuri de fermieri care lucrează suprafețe mari de teren și au primit 8 lei, respectiv 9 lei, de la APIA. (este un mesaj transmis în timpul emisiunii de către un fermier n.r.)

MINISTRUL PETRE DAEA: Nu, păi, haideți că acum am văzut un fel de interpretări. Ascultați-mă puțin. Au fost discuții și au fost... 

MODERATOR EMISIUNE: Au fost erori de sistem sau ce se întâmplă?

MINISTRUL PETRE DAEA: Trebuia din 2016 să introducem în sistem o corecție financiară. Cei care aveau peste 2.000 de euro ca sumă ce i se cuvine în condițiile în care este fermier, avea o anumită corecție și sistemul respectiv trebuia să răspundă. Și i-au afectat pe unii cu anumite sume. S-au pierdut atunci sumele respective, de ordinul, în total, de 16 milioane la nivelul țării. Au fost afectați cam 93.000 de fermieri. Cam 10%. Ce am făcut noi? Toată lumea a zis că am pierdut banii, ia uite... Ne-am dus pe firul banilor respectivi, am motivat, ne-am dus la Uniunea Europeană, am luat banii, am creat sistemul și acum le dăm banii. Ăia care se considerau pierduți.

MODERATOR EMISIUNE: Domnule ministru, ca să o lămurim, înțeleg că astăzi lumea aștepta undeva la 23 de euro pe hectar.

MINISTRUL PETRE DAEA: Nu, nu,nu! Este o interpretare răutăcioasă și pe care vreau să o scot din discuție. Sunt banii pe care trebuiau să-i primească fermierii din 2016. Acești bani s-au recuperat, s-au dat acum. În fluxul acesta de plăți sunt anumite corecții. Corecții care înseamnă mecanisme pe care le-au creat la nivelul Uniunii Europene. Dacă ai o anumită sumă, și spuneam de peste 2.000, s-a luat o corecție din subvenția respectivă.

MODERATOR EMISIUNE:  Deci, au fost oameni care au încasat mai puțin?

MINISTRUL PETRE DAEA: Exact! Și acum acești bani, practic, s-au recuperat. Nu are treabă cu subvenția actuală, nu are treabă cu plățile de acum. Sunt separate.

MODERATOR EMISIUNE: Sunt două chestiuni diferite? Deci, toți care vor primi bani acum, vor primi sumele promise?

MINISTRUL PETRE DAEA: Evident că da!

MODERATOR EMISIUNE: Și mărunțișurile astea sunt sume suplimentare?

MINISTRUL PETRE DAEA: Da. Dar au pus întrebarea unii pentru că a fost o interpretare greșită.

MODERATOR EMISIUNE: Dar a fost o isterie pe baza acestei informații.

MINISTRUL PETRE DAEA: 23 de euro pe hectar, când mi-a spus că 23 de euro pe hectar (și ministrul râde minunându-se de așa sumă bonus pe hectar, pe care, vă reamintim, chiar domnia-sa a anunțat-o în conferința de presă din 28 august, transmisă în direct n.r.) a pornit o asemenea..iată că lucrurile au intrat în...

MODERATOR EMISIUNE: Domnule ministru, ca să fie foarte clar. Vorbim o dată de corecții din urmă și subvențiile care sunt altă poveste pentru că lumea le-a amestecat astăzi. Uitați, aici, vă dau câte titluri de presă vreți: Scandal major în agricultură! Fermierii îl acuză pe șeful de la APIA că  i-a mințit.

MINISTRUL PETRE DAEA: Știu. Sunt unii toboșari care...

MODERATOR EMISIUNE: Agroinfo. Vă erau prieteni?

MINISTRUL PETRE DAEA: O, ce-i cunosc pe ei. Îi cunosc și iată că mă ajută vârsta. Îi cunosc și până acum și-i cunosc și acum.

MIRCEA DINESCU (prezent și el în emisiune): Înainte ce făceau?

MINISTRUL PETRE DAEA: Unii dintre ei ce fac și azi. Păi, ce să facem, dacă în lipsă de altceva bun caută interpretările acestea. E dreptul lor să o facă și e dreptul meu să răspund, și e dreptul meu să le spun, și să-i asigur pe fermieri că ministrul Daea cât va fi ministru ia toți banii de la Uniunea Europeană. Toți! Absolut! Cum i-a luat anul trecut și anul acesta și îi dă la timp fermierilor, indiferent de greutățile care sunt enorme.

Om fi noi toboșari, domnule ministru, dar dumneavoastră cine sunteți?! Dacă pe 28 august 2018, chiar în sediul ministerului pe care-l conduceți ați afirmat că veți da 23 de euro pe hectar fermierilor, iar acum ați uitat sau vă prefaceți că ați uitat. Dumneavoastră, domnule ministru, cum vă puteți numi, dacă noi suntem toboșari?  


Vizualizat: 11149 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
honolulu
|
10. 24, 2018. Wednesday 00:35
ma doare capul de cati 4,66 lei au intrat dupa 16 octombrie , adica nimic
1.
Nnd
|
10. 18, 2018. Thursday 15:16
Niste jigodii.Jos psd
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii