Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCANDALOS DE PENIBIL! DOMNULE DAEA, FIȚI BĂRBAT ȘI RECUNOAȘTEȚI ÎN FAȚA FERMIERILOR CĂ AȚI GREȘIT!

Publicat: 17 octombrie 2018 - 16:24
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A DECLARAT ȘI NU MAI RECUNOAȘTE! Este foarte grav ce se întâmplă! Un ministru al agriculturii care nu-și mai recunoaște o declarație transmisă live, în direct, de la conferința de presă, susținută pe 28 august 2018, chiar de domnia-sa la Ministerul Agriculturii. Atunci, Petre Daea a declarat răspicat, și vă invităm să urmăriți din nou imaginile, că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar din suma care i-a revenit României din rezerva agricolă pentru situații de criză, constituită la nivel european, și care nu a fost cheltuită în 2017.

Comisia Europeană a decis, la sfârșitul anului trecut, să împartă statelor membre UE banii care nu s-au cheltuit din rezerva agricolă pentru situații de criză, constituită pentru anul 2017, la nivel european. După ce s-a făcut împărțirea și au fost alocate sumele, țările membre UE i-au rambursat fermierilor. României i-au revenit 16.451.931,77 euro, bani care trebuie să ajungă la fermieri. Când au venit banii în țară, ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat câți fermieri vor beneficia de acești bani care sunt un supliment la subvenții, un bonus, o corecție financiară, spuneți cum vreți, și ce sumă vor primi fermierii pe hectar.

Declarația ministrului agriculturii despre numărul de fermieri care vor beneficia de acest bonus și despre suma pe hectar care va fi plătită a fost făcută în conferința de presă de la Ministerul Agriculturii, din data de 28 august 2018 și a fost transmisă live, adică în direct. Inserăm imaginile ca să le reamintim tuturor, inclusiv domnului ministru Daea, ce a spus domnia-sa în data de 28 august 2018.

VIDEO AICI CU MINISTRUL AGRICULTURII PETRE DAEA CÂND DECLARĂ CĂ FERMIERII VOR PRIMI 23 DE EURO PE HECTAR!

Declarația ministrului agriculturii despre cei 23 de euro pe hectar o găsiți de la minutul 12 al înregistrării. În imagini îl aveți pe ministrul agriculturii, Petre Daea. În fața ministrului sunt puzderie de microfoane de la aproape toate posturile de televiziune. Toate aceste posturi tv au transmis declarația ministrului. Oricât de neverosimil, de incredibil ar părea, în ciuda imaginilor transmise live, acum, șeful de la Agricultură nu-și mai recunoaște în ruptul capului această declarație. Chiar mai mult, domnia-sa crede că este potrivit și nimerit să acuze jurnaliștii că sunt niște toboșari care au interpretat răutăcios ce a spus domnia-sa.

daea-conf-28-august_b

Ministrul agriculturii, Petre Daea, în timpul conferinței de presă din 28 august 2018. Imaginile au fost transmise live de privesc.eu și postate pe Facebook.

Problema este, și este gravă, că pe imaginile transmise în direct, nimeni nu a interpretat nimic. Pe imaginile transmise live se aude limpede declarația ministrului agriculturii, care spune clar că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar, bani proveniți din suma alocată României din rezerva agricolă pentru situații de criză. Repetăm, conferința de presă a fost transmisă în direct. Nu sunt imagini editate sau care să fi trecut printr-un montaj tv unde să se taie din declarația ministrului agriculturii. Sunt imagini  brute, care au fost transmise în direct și pe care le-au văzut și fermierii chiar în timpul în care erau transmise. Declarația ministrului agriculturii, cuvânt cu cuvânt, o inserăm mai jos, iar dumneavoastră, cititorii, o puteți confrunta cu imaginile:

Cu câtva timp în urmă, dând un anumit semnal de îngrijorare că România ar fi pierdut 16 milioane de euro, ca urmare a corecțiilor financiare, știindu-se mecanismele de lucru care se folosesc la nivelul Comisiei Europene, vă spun acum, aici, că acești bani nu s-au pierdut, iar interesul nostru a fost tot timpul acolo unde modul de lucru și de interpretare merită să-l aplici pentru a aduce ultimul cent cuvenit țării în buzunarul fermierului.

Vă spun astăzi că cele 16 milioane sunt aprobate de Comisia Europeană, deci nu sunt bani pierduți, iar fermierii îi vor avea în conturi de săptămâna aceasta. Mai precis, am informațiile tehnice cum că la mijlocul săptămânii ce vine să pornească banii, iar fermierii vor avea săptămâna viitoare acești bani în conturi. Care înseamnă un număr de 93.000 de fermieri și ca sumă pe fiecare hectar undeva în jur de 23 de euro. Sunt banii fermierilor, merită să fie la ei, merită să facem orice efort oricât de mare ca banii să fie la ei, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul conferinței de presă, susținută la Ministerul Agriculturii pe data de 28 august 2018.

Să vedem ce a declarat acum ministrul agriculturii, Petre Daea, la două luni după ce chiar domnia-sa i-a anunțat în direct pe fermierii români că vor primi acești 23 de euro pe hectar. Șeful de la Agricultură a fost prezent marți seara, 16 octombrie 2018, în studioul TVR 1, invitat în emisiunea România 9. Nu vom interpreta în niciun fel declarațiile ministrului agriculturii. Vă lăsăm pe dumneavoastră să confruntați cele două declarații, ambele aparțin ministrului agriculturii, Petre Daea, și să trageți concluziile.

VIDEO DISCUȚIA DIN STUDIOUL TVR 1 CÂND MINISTRUL AGRICULTURII ÎȘI NEAGĂ VEHEMENT PROPRIA DECLARAȚIE PE CARE A FĂCUT-O PE 28 AUGUST!

Explicațiile ministrului agriculturii despre cei 23 de euro pe hectar, vehemența cu care neagă că a declarat în direct că este vorba despre un bonus de 23 de euro pe hectar, le găsiți de la minutul 19 al înregistrării. Le inserăm mai jos, transcrise de pe imagini:

MODERATOR EMISIUNE: Dacă puteți să-l întrebați pe domnul ministru de ce au fost astăzi cazuri de fermieri care lucrează suprafețe mari de teren și au primit 8 lei, respectiv 9 lei, de la APIA. (este un mesaj transmis în timpul emisiunii de către un fermier n.r.)

MINISTRUL PETRE DAEA: Nu, păi, haideți că acum am văzut un fel de interpretări. Ascultați-mă puțin. Au fost discuții și au fost... 

MODERATOR EMISIUNE: Au fost erori de sistem sau ce se întâmplă?

MINISTRUL PETRE DAEA: Trebuia din 2016 să introducem în sistem o corecție financiară. Cei care aveau peste 2.000 de euro ca sumă ce i se cuvine în condițiile în care este fermier, avea o anumită corecție și sistemul respectiv trebuia să răspundă. Și i-au afectat pe unii cu anumite sume. S-au pierdut atunci sumele respective, de ordinul, în total, de 16 milioane la nivelul țării. Au fost afectați cam 93.000 de fermieri. Cam 10%. Ce am făcut noi? Toată lumea a zis că am pierdut banii, ia uite... Ne-am dus pe firul banilor respectivi, am motivat, ne-am dus la Uniunea Europeană, am luat banii, am creat sistemul și acum le dăm banii. Ăia care se considerau pierduți.

MODERATOR EMISIUNE: Domnule ministru, ca să o lămurim, înțeleg că astăzi lumea aștepta undeva la 23 de euro pe hectar.

MINISTRUL PETRE DAEA: Nu, nu,nu! Este o interpretare răutăcioasă și pe care vreau să o scot din discuție. Sunt banii pe care trebuiau să-i primească fermierii din 2016. Acești bani s-au recuperat, s-au dat acum. În fluxul acesta de plăți sunt anumite corecții. Corecții care înseamnă mecanisme pe care le-au creat la nivelul Uniunii Europene. Dacă ai o anumită sumă, și spuneam de peste 2.000, s-a luat o corecție din subvenția respectivă.

MODERATOR EMISIUNE:  Deci, au fost oameni care au încasat mai puțin?

MINISTRUL PETRE DAEA: Exact! Și acum acești bani, practic, s-au recuperat. Nu are treabă cu subvenția actuală, nu are treabă cu plățile de acum. Sunt separate.

MODERATOR EMISIUNE: Sunt două chestiuni diferite? Deci, toți care vor primi bani acum, vor primi sumele promise?

MINISTRUL PETRE DAEA: Evident că da!

MODERATOR EMISIUNE: Și mărunțișurile astea sunt sume suplimentare?

MINISTRUL PETRE DAEA: Da. Dar au pus întrebarea unii pentru că a fost o interpretare greșită.

MODERATOR EMISIUNE: Dar a fost o isterie pe baza acestei informații.

MINISTRUL PETRE DAEA: 23 de euro pe hectar, când mi-a spus că 23 de euro pe hectar (și ministrul râde minunându-se de așa sumă bonus pe hectar, pe care, vă reamintim, chiar domnia-sa a anunțat-o în conferința de presă din 28 august, transmisă în direct n.r.) a pornit o asemenea..iată că lucrurile au intrat în...

MODERATOR EMISIUNE: Domnule ministru, ca să fie foarte clar. Vorbim o dată de corecții din urmă și subvențiile care sunt altă poveste pentru că lumea le-a amestecat astăzi. Uitați, aici, vă dau câte titluri de presă vreți: Scandal major în agricultură! Fermierii îl acuză pe șeful de la APIA că  i-a mințit.

MINISTRUL PETRE DAEA: Știu. Sunt unii toboșari care...

MODERATOR EMISIUNE: Agroinfo. Vă erau prieteni?

MINISTRUL PETRE DAEA: O, ce-i cunosc pe ei. Îi cunosc și iată că mă ajută vârsta. Îi cunosc și până acum și-i cunosc și acum.

MIRCEA DINESCU (prezent și el în emisiune): Înainte ce făceau?

MINISTRUL PETRE DAEA: Unii dintre ei ce fac și azi. Păi, ce să facem, dacă în lipsă de altceva bun caută interpretările acestea. E dreptul lor să o facă și e dreptul meu să răspund, și e dreptul meu să le spun, și să-i asigur pe fermieri că ministrul Daea cât va fi ministru ia toți banii de la Uniunea Europeană. Toți! Absolut! Cum i-a luat anul trecut și anul acesta și îi dă la timp fermierilor, indiferent de greutățile care sunt enorme.

Om fi noi toboșari, domnule ministru, dar dumneavoastră cine sunteți?! Dacă pe 28 august 2018, chiar în sediul ministerului pe care-l conduceți ați afirmat că veți da 23 de euro pe hectar fermierilor, iar acum ați uitat sau vă prefaceți că ați uitat. Dumneavoastră, domnule ministru, cum vă puteți numi, dacă noi suntem toboșari?  


Vizualizat: 11256 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

01 octombrie 2020 - 21:32

OFICIAL! Guvernul a aprobat astăzi o Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine. Cuantumul sprijinului cuplat la ovine și caprine este 17,9 euro/cap de animal.

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

01 octombrie 2020 - 21:09

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință opiniei publice, situația rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative și a plăților aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare județ în parte.

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 20:17

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
honolulu
|
10. 24, 2018. Wednesday 00:35
ma doare capul de cati 4,66 lei au intrat dupa 16 octombrie , adica nimic
1.
Nnd
|
10. 18, 2018. Thursday 15:16
Niste jigodii.Jos psd
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Stiai că o singură linguriță de sol productiv conține în general între 100 de milioane și 1 miliard de bacterii? Despre sol, sămânță și tratamente, în episodul 3 al ”Fermy Show”!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Bancul zilei

La audieri

La audieri
La audieri, suspecta blondă: Detalii