KWS+
Reclama header after big part 2

SCANDAL ÎNTRE MARII FERMIERI!

Publicat: 31 ianuarie 2018 - 19:46
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERILOR FURIOȘI! Acuze, vorbe grele, schimb de replici dure între fermierii mari, membri în cea mai mare organizație a agricultorilor din România, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Totul a pornit de la o postare pe Facebook, publicată pe pagina LAPAR, în care este atacat fermierul român de origine franceză Arnaud Perrein, președintele Asociației Producătorilor de Porumb.

AGROINFO a primit două scrisori din partea a doi dintre cei mai mari fermieri din România, Nicolae Sitaru, care exploatează aproximativ 6.000 ha în Ialomița, vicepreședinte LAPAR, și Cornel Stroescu, care exploatează aproximativ 2.000 ha în Mehedinți, membru LAPAR și președinte al Asociației Producătorilor Agricoli. Cei doi agricultori au simțit nevoia să iasă public și să-și apere colegul, pe fermierul Arnaud Perrein, cetățean francez stabilit de ani buni în Ialomița, căsătorit cu o româncă și naturalizat, practic, în România.

sitaru-perrein-stroescu_b

În foto: mijloc - Arnaud Perrein, fermierul atacat, dreapta - Cornel Stroescu; stânga - Nicolae Sitaru

Ca să înțeleagă toată lumea de unde a pornit conflictul, vă spunem că pe pagina oficială LAPAR, pe rețeaua de socializare Facebook, a apărut , în urmă cu câteva zile, o postare pe care nu și-ar asuma-o acum nimeni. Concret, nu se știe cine a scris și postat textul în care este atacat Arnaud Perrein. Inserăm atât postarea cu pricina, cât și scrisorile trimise redacției noastre de cei doi fermieri.

POSTAREA APĂRUTĂ PE PAGINA LAPAR

atac-perrein_b

SCRISOAREA TRANSMISĂ CĂTRE AGROINFO DE FERMIERUL NICOLAE SITARU

Dragi colegi fermieri din LAPAR,
Stimali membri ai Comitetului Director LAPAR,
Domnule Laurențiu Baciu, președinte LAPAR,
Sunt nevoit să fac acest demers dintr-un simplu motiv: pentru că nu mi-aș ierta-o niciodată dacă acum, în aceste momente, în care toată lumea vorbește, deschis sau pe la colțuri, eu aș tăcea. scris-sitaru_bscris-sitaru-doi_bReprezint de mulți ani interesele fermierilor români, au fost urcușuri și coborâșuri, am avut multe realizări și câteva eșecuri, am făcut lucruri bune dar și ceva greșeli. Așa e în viață. Dar tocmai viața m-a învățat că trebuie să iei poziție atunci când consideri că situația a ajuns într-un punct în care riscurile sunt mari, în care s-a trecut de o linie roșie, în care lucrurile nu mai pot fi tolerate.
Consider că mișcarea de reprezentare a fermierilor români a ajuns într-o situație extrem delicată. Am văzut în urmă cu câteva zile un atac plin de calomnii împotriva președintelui APPR, atacuri care veneau din partea LAPAR. Sau cel puțin așa a înțeles toată lumea. O postare pe Facebook pe o pagină personală care este folosită pentru comunicarea instituțională și oficială a LAPAR este  în discuție și cred că trebuie siăvorbim deschis despre asta.
În afară de faptul că nu este în discuție România, consider că Arnaud Perrein are toate însușirile unui bun fermier român: plătește taxe statului român, contribuie la dezvoltarea unei comunități locale din România, vorbește limba română, copiii și-i educă aici, în școli românești, se bate pentru fermierii români și vrea ca aceștia să nu fie mai prejos decât cei din Franța, Germania sau Spania. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să fim toți de acord cu ceea ce spune sau ce vrea să facă. Dar de aici și până la revărsarea de ură, xenofobie și injurii din postarea menționată este un drum lung.

Ca vicepregșdinte, atât al LAPAR, cât și membru fondator al APPR, fondator al A.C.C.P.T lalomita și prin aceasta, al LAPAR, este datoria mea să solicit public o lămurire urgentă: Domnule președinte al LAPAR, Laurențiu Baciu, dumneavoastră vă asumați postarea respectivă? Este o postare personală sau una oficială a LAPAR? Cine este semnatarul acestei postări?

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră public. Vă atrag respectuos atenția că dacă nu veți binevoi să oferiți membrilor LAPAR aceste lămuriri publice, voi considera că dumneavoastră, ca președinte al LAPAR, vă asumați această comunicare publică, cu implicații grave, care a fost făcută fără a avea un mandat din partea Comitetului Director
LAPAR.

Cu stimă,
Nicolae Sitaru
Fermier român

 


SCRISOAREA FERMIERULUI CORNEL STROESCU

Stimați colegi,

În calitatea mea de fermier român, vă aduc în atenție că punctul de vedere comunicat pe pagina de Facebook a LAPAR nu reprezintă opinia mea, nici din poziția de membru LAPAR, președinte APA Mehedinți sau simplu fermier. Consider că acest atac rușinos față de colegul nostru de origine franceză, A. Perrein, ne dezonorează. Repet, nu reprezintă opinia mea chiar dacă sunt membru LAPAR și acest atac la adresa colegului nostru a fost răspândit pe rețeaua de socializare chiar de pagina oficială LAPAR. Pe această pagină sunt postate, de obicei, participări la conferințe sau întâlniri ale președintelui LAPAR, Laurențiu Baciu.

Consider că o organizație de talia LAPAR trebuie să fie concentrată pe problemele reale din agricultură și pe necazurile pe care le întâmpină fermierii noștri. Și dau doar câteva exemple: despăgubirile pentru fermieri în caz de calamitare a culturilor agricole, fiscalitatea și birocrația sufocante pentru agricultori, cele 17 milioane de euro, din rezerva de criză constituită la nivel UE pentru anul 2017, bani care ar fi trebuit să ajungă la fermierii noștri în decembrie 2017 și nu au ajuns nici acum. Ce facem noi, ca organizație mare și cu reprezentativitate națională?! Ne adâncim în nepăsare?! Discriminăm fermieri fluturând un pseudo-naționalism?! Nu vreau să procedez în același fel,  nu vreau să lansez un atac la persoană. Din acest motiv, transmit public conducerii LAPAR să-și revizuiască atitudinea.

Să ne ajute Dumnezeu să avem un an roditor!

Cu stimă,
Cornel Stroescu, președinte APA Mehedinți

Facem precizarea că fermierul Cornel Stroescu ne-a transmis pe e-mail această scrisoare.

AGROINFO nu-și asumă nicio responsabilitate pentru afirmațiile liderilor acestor organizații din agricultură. Nu reprezintă poziția AGROINFO.

Vizualizat: 2967 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ing.Traian Ghinoiu
|
02. 01, 2018. Thursday 07:48
Cred ca e umflata prea mult suprafata ce o lucreaza N.Sitaru ! Oricum, nu asta -i da forta lui !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii