Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SCANDAL ÎNTRE MARII FERMIERI!

Publicat: 31 ianuarie 2018 - 19:46
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERILOR FURIOȘI! Acuze, vorbe grele, schimb de replici dure între fermierii mari, membri în cea mai mare organizație a agricultorilor din România, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). Totul a pornit de la o postare pe Facebook, publicată pe pagina LAPAR, în care este atacat fermierul român de origine franceză Arnaud Perrein, președintele Asociației Producătorilor de Porumb.

AGROINFO a primit două scrisori din partea a doi dintre cei mai mari fermieri din România, Nicolae Sitaru, care exploatează aproximativ 6.000 ha în Ialomița, vicepreședinte LAPAR, și Cornel Stroescu, care exploatează aproximativ 2.000 ha în Mehedinți, membru LAPAR și președinte al Asociației Producătorilor Agricoli. Cei doi agricultori au simțit nevoia să iasă public și să-și apere colegul, pe fermierul Arnaud Perrein, cetățean francez stabilit de ani buni în Ialomița, căsătorit cu o româncă și naturalizat, practic, în România.

sitaru-perrein-stroescu_b

În foto: mijloc - Arnaud Perrein, fermierul atacat, dreapta - Cornel Stroescu; stânga - Nicolae Sitaru

Ca să înțeleagă toată lumea de unde a pornit conflictul, vă spunem că pe pagina oficială LAPAR, pe rețeaua de socializare Facebook, a apărut , în urmă cu câteva zile, o postare pe care nu și-ar asuma-o acum nimeni. Concret, nu se știe cine a scris și postat textul în care este atacat Arnaud Perrein. Inserăm atât postarea cu pricina, cât și scrisorile trimise redacției noastre de cei doi fermieri.

POSTAREA APĂRUTĂ PE PAGINA LAPAR

atac-perrein_b

SCRISOAREA TRANSMISĂ CĂTRE AGROINFO DE FERMIERUL NICOLAE SITARU

Dragi colegi fermieri din LAPAR,
Stimali membri ai Comitetului Director LAPAR,
Domnule Laurențiu Baciu, președinte LAPAR,
Sunt nevoit să fac acest demers dintr-un simplu motiv: pentru că nu mi-aș ierta-o niciodată dacă acum, în aceste momente, în care toată lumea vorbește, deschis sau pe la colțuri, eu aș tăcea. scris-sitaru_bscris-sitaru-doi_bReprezint de mulți ani interesele fermierilor români, au fost urcușuri și coborâșuri, am avut multe realizări și câteva eșecuri, am făcut lucruri bune dar și ceva greșeli. Așa e în viață. Dar tocmai viața m-a învățat că trebuie să iei poziție atunci când consideri că situația a ajuns într-un punct în care riscurile sunt mari, în care s-a trecut de o linie roșie, în care lucrurile nu mai pot fi tolerate.
Consider că mișcarea de reprezentare a fermierilor români a ajuns într-o situație extrem delicată. Am văzut în urmă cu câteva zile un atac plin de calomnii împotriva președintelui APPR, atacuri care veneau din partea LAPAR. Sau cel puțin așa a înțeles toată lumea. O postare pe Facebook pe o pagină personală care este folosită pentru comunicarea instituțională și oficială a LAPAR este  în discuție și cred că trebuie siăvorbim deschis despre asta.
În afară de faptul că nu este în discuție România, consider că Arnaud Perrein are toate însușirile unui bun fermier român: plătește taxe statului român, contribuie la dezvoltarea unei comunități locale din România, vorbește limba română, copiii și-i educă aici, în școli românești, se bate pentru fermierii români și vrea ca aceștia să nu fie mai prejos decât cei din Franța, Germania sau Spania. Sigur, asta nu înseamnă că trebuie să fim toți de acord cu ceea ce spune sau ce vrea să facă. Dar de aici și până la revărsarea de ură, xenofobie și injurii din postarea menționată este un drum lung.

Ca vicepregșdinte, atât al LAPAR, cât și membru fondator al APPR, fondator al A.C.C.P.T lalomita și prin aceasta, al LAPAR, este datoria mea să solicit public o lămurire urgentă: Domnule președinte al LAPAR, Laurențiu Baciu, dumneavoastră vă asumați postarea respectivă? Este o postare personală sau una oficială a LAPAR? Cine este semnatarul acestei postări?

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră public. Vă atrag respectuos atenția că dacă nu veți binevoi să oferiți membrilor LAPAR aceste lămuriri publice, voi considera că dumneavoastră, ca președinte al LAPAR, vă asumați această comunicare publică, cu implicații grave, care a fost făcută fără a avea un mandat din partea Comitetului Director
LAPAR.

Cu stimă,
Nicolae Sitaru
Fermier român

 


SCRISOAREA FERMIERULUI CORNEL STROESCU

Stimați colegi,

În calitatea mea de fermier român, vă aduc în atenție că punctul de vedere comunicat pe pagina de Facebook a LAPAR nu reprezintă opinia mea, nici din poziția de membru LAPAR, președinte APA Mehedinți sau simplu fermier. Consider că acest atac rușinos față de colegul nostru de origine franceză, A. Perrein, ne dezonorează. Repet, nu reprezintă opinia mea chiar dacă sunt membru LAPAR și acest atac la adresa colegului nostru a fost răspândit pe rețeaua de socializare chiar de pagina oficială LAPAR. Pe această pagină sunt postate, de obicei, participări la conferințe sau întâlniri ale președintelui LAPAR, Laurențiu Baciu.

Consider că o organizație de talia LAPAR trebuie să fie concentrată pe problemele reale din agricultură și pe necazurile pe care le întâmpină fermierii noștri. Și dau doar câteva exemple: despăgubirile pentru fermieri în caz de calamitare a culturilor agricole, fiscalitatea și birocrația sufocante pentru agricultori, cele 17 milioane de euro, din rezerva de criză constituită la nivel UE pentru anul 2017, bani care ar fi trebuit să ajungă la fermierii noștri în decembrie 2017 și nu au ajuns nici acum. Ce facem noi, ca organizație mare și cu reprezentativitate națională?! Ne adâncim în nepăsare?! Discriminăm fermieri fluturând un pseudo-naționalism?! Nu vreau să procedez în același fel,  nu vreau să lansez un atac la persoană. Din acest motiv, transmit public conducerii LAPAR să-și revizuiască atitudinea.

Să ne ajute Dumnezeu să avem un an roditor!

Cu stimă,
Cornel Stroescu, președinte APA Mehedinți

Facem precizarea că fermierul Cornel Stroescu ne-a transmis pe e-mail această scrisoare.

AGROINFO nu-și asumă nicio responsabilitate pentru afirmațiile liderilor acestor organizații din agricultură. Nu reprezintă poziția AGROINFO.

Vizualizat: 2881 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

CRESCĂTOR DE ANIMALE: NU MAI PUTEM SĂ FIM SCLAVI! AM CHEMAT MAȘINA DE LA ABATOR SĂ DUCĂ VACILE!

29 septembrie 2020 - 20:07

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Crescătorul de bovine Ștefan Muscă din județul Giurgiu spune că a chemat mașina de la abator să ducă vacile. Nu mai putem să fim sclavi, nu că nu mai vrem, că ne-am obișnuit să fim sclavi, dar nu mai putem, nimeni nu ne mai dă pe datorie, spune cu amărăciune crescătorul. A vândut laptele în februarie, dar nu și-a primit nici acum banii. Ștefan Muscă a trimis deja o parte din bovinele din fermă la abator.

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

BURSE AGRICOVER ÎN VALOARE DE 100.000 EURO PENTRU TINERII DIN FAMILII DE FERMIERI DIN ROMÂNIA!

29 septembrie 2020 - 11:22

PREGĂTIM O NOUĂ GENERAȚIE DE LIDERI ÎN AGRICULTURĂ! Grupul Agricover continuă strategia de responsabilitate socială și lansează programul “Burse Agricover 2020” în cadrul căruia vor fi oferite 10 burse de studiu, în valoare de 100.000 de euro, pentru tinerii fermieri din România care doresc să asigure continuitatea afacerii de familie și să se specializeze urmând cursurile celei a doua serii a Programului Tineri Lideri pentru Agricultură (2020-2021) al Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă.

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

29 septembrie 2020 - 09:49

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, în această perioadă, ajutorul de stat pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019 și distruse de secetă. Ajutorul este plătit în procent de 81%, deci nu integral. Ministerul Agriculturii le-a promis agricultorilor un ajutor și pentru culturile de primăvară afectate grav de secetă. Când vor fi plătite diferența de 19% pentru culturile de toamnă și ajutorul pentru culturile de primăvară?

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

29 septembrie 2020 - 07:58

TERMEN LIMITĂ CERERE. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță tinerii fermieri că termenul limită pentru depunerea cererii pentru obținerea ajutorului de 50.000 de euro la instalarea ca șefi de exploatație agricolă este 15 octombrie 2020, ora 15:59.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 06:32

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care au solicitat anul acesta subvenția APIA pentru pășune că trebuie să prezinte până la data de 15 octombrie 2020 documentele în baza cărora vor încasa banii. Informațiile de care au nevoie fermierii, pentru a respecta acest termen, au fost comunicate de APIA pentru AGROINFO.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ing.Traian Ghinoiu
|
02. 01, 2018. Thursday 07:48
Cred ca e umflata prea mult suprafata ce o lucreaza N.Sitaru ! Oricum, nu asta -i da forta lui !
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou...

Cadou...
De sărbători, o familie a găsit în cutia poştală două bilete la un concert şi un bileţel pe care scria “Ghici de la cine?”. Detalii