Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Sancțiuni mai mici pentru fermieri! Ce modificări face Comisia Europeană?

Publicat: 20 ianuarie 2016 - 09:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii care greșesc în cererea unică de plată vor suporta sancțiuni mai blânde. Penalizările vor fi reduse, în unele cazuri, chiar la jumătate. Ca să pună capăt „climatului de frică” pentru fermierii care solicită subvenții în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC), comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan a decis să simplifice anumite aspecte legate de pățile directe. Iată propunerile, care vor fi, cel mai probabil, aplicate de anul viitor, pentru anul de cerere 2016!

Pe 19 ianuarie 2016, comisarul Phil Hogan a prezentat Comisiei de Agricultură din Parlamentul European un set de propuneri pentru simplificarea Politicii Agricole Comune. Modificările, trei la număr, vizează sistemul de sancțiuni aplicate schemelor de plăți directe:

1. Verificarea preliminară a cererilor de plată;
2. Un sistem simplificat pentru sancțiunile administrative;
3. Un „cartonaș galben” pentru prima abatere;

1. Verificarea preliminară a cererilor de plată

Verificarea preliminară a cererilor de plată permite fermierilor să-și corecteze cererea de plată în următoarele 35 de zile după data limită de depunere, fără să fie penalizați.

Agroinfo v-a informat deja despre această măsură: Cum reușesc fermierii români să rămână cu subvențiile întregi! 

2. Un sistem simplificat pentru sancțiunile administrative

Actualul sistem de calcul al sancțiunilor privind plățile pe suprafață este bazat pe diferite categorii de erori, ce pot genera penalizări de plată care, în unele cazuri, sunt de peste două ori mai mari decât suprafața supradeclarată de fermier. Acest sistem va fi înlocuit cu o sancțiune unică: de 1,5 ori suprafața supradeclarată. Odată aprobat, noul sistem de sancțiuni va fi aplicat pentru anul de cerere 2016!

Ca și până acum, NU vor fi penalizate la plată supradeclarările ce privesc suprafețe mici, de până la 3% din totalul suprafeței declarate sau 2 ha, a precizat comisarul european pentru Agricultură.

Citiți cum sunt penalizați în prezent fermierii pentru erorile din cererea unică de plată!

3. „Cartonaș galben” pentru prima abatere

A treia modificare aduce mai multă indulgență pentru fermierii care se află la prima eroare și au supradeclarat sub 10% din suprafața determinată pentru plată: aceștia vor primi din partea Agenției de Plăți un „cartonaș galben”, care le reduce penalizarea la jumătate! Totuși, fermierii care primesc din partea APIA cartonașul galben, vor intra la controlul pe teren în anul următor celui în care au primit cartonașul.

Iată cum va fi aplicat noul sistem de sancțiuni pentru un fermier care lucrează 10 ha, dar care declară în cererea de plată o suprafață de 11 ha.

 

Vizualizat: 4273 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cel mai ecologic oraș din UE! 100% din alimentele din grădiniţe, şcoli și cantine publice sunt ecologice!

Cel mai ecologic oraș din UE! 100% din alimentele din grădiniţe, şcoli și cantine publice sunt ecologice!

25 septembrie 2022 - 16:46

Comisia Europeană i-a prezentat, pe 23 septembrie 2022, pe cei opt câştigători ai primelor premii UE pentru produse alimentare ecologice.

Marius Micu, ales vicepreședinte al COPA

Marius Micu, ales vicepreședinte al COPA

25 septembrie 2022 - 11:54

Marius Micu, vicepreședinte al Federației Naționale PRO AGRO și fost secretar de stat în MADR, va reprezenta România în conducerea COPA, cea mai importantă organizație a fermierilor europeni.

Date oficiale ANIF: Ce suprafață a fost irigată în 2022!

Date oficiale ANIF: Ce suprafață a fost irigată în 2022!

22 septembrie 2022 - 23:38

Ce suprafață cu culturi agricole a fost irigată în România în cel mai secetos an din istorie.

MADR: Doar 37 de județe au raportat suprafețe afectate de secetă

MADR: Doar 37 de județe au raportat suprafețe afectate de secetă

22 septembrie 2022 - 20:20

Suprafaţa agricolă afectată de secetă înregistrată până pe 22 septembrie a ajuns la 630.378 de hectare, în 37 de judeţe, potrivit datelor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

Scheme de ajutor de stat în valoare de 4 miliarde euro!

21 septembrie 2022 - 20:37

Premierul României, Nicolae Ionel Ciucă a anunțat semnarea convențiilor de garantare pentru IMM Invest Plus, programul prin care Guvernul alocă 4 miliarde euro pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Scenarii climatice pentru România! Raport ce va fi lansat în decembrie!

Scenarii climatice pentru România! Raport ce va fi lansat în decembrie!

21 septembrie 2022 - 20:02

Peste 120 de reprezentaţi-cheie ai sistemului public, privat, civic şi academic dezbat, pe 21 şi 22 septembrie, în cadrul a opt grupuri de lucru tehnice scenariile climatice pentru România anului 2030, iar concluziile vor fi incluse într-un raport ce va fi lansat în luna decembrie a acestui an.

Primăria unei comune vrea să cedeze 50 ha pășune pentru o centrală fotovoltaică! Crescătorii se opun!

Primăria unei comune vrea să cedeze 50 ha pășune pentru o centrală fotovoltaică! Crescătorii se opun!

21 septembrie 2022 - 08:53

Primăria comunei Gura Foii, județul Dâmbovița, este în negocieri pentru concesionarea unei suprafețe de 50 ha de pășune pentru construirea unei centrale fotovoltaice. Comuna are 130 ha de pășune și-n localitate mai sunt 10 crescători de animale. Crescătorii se opun acestei decizii a primăriei.

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

MADR ASTĂZI: Modificare la plata ajutoarelor excepționale pentru fermieri!

20 septembrie 2022 - 16:40

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, că a modificat Hotărârea Guvernului nr. 1032/2022 privind acordarea unor ajutoare excepţionale producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Modificarea vizează bugetul alocat pentru plata ajutoarelor excepționale de care beneficiază fermierii din sectorul vegetal.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

20 septembrie 2022 - 11:14

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale aduce la cunoștința beneficiarilor publici decizia emisă de Comisia Europeană în data de 12 septembrie 2022 privind aprobarea modificării Programului Național de Dezvoltare Rurală, prin care sunt aplicabile beneficiarilor PNDR prevederile Ordonanței de Urgență (OUG) nr. 64/ 2022 privind ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Șeful ADS: Din noiembrie, atribuim teren tinerilor fermieri!

Șeful ADS: Din noiembrie, atribuim teren tinerilor fermieri!

20 septembrie 2022 - 07:47

Avem sute de cereri din partea tinerilor fermieri, ceea ce ne-a determinat să urgentăm inventarierea suprafețelor, inventariere care este supusă și unor presiuni mari de ordin de fond funciar, de reconstituirea dreptului de proprietate, a spus directorul Agenției Domeniilor Statului, George Sava, la TVR1. Acesta a anunțat că din noiembrie se reiau sesiunile pentru atribuirea de teren tinerilor fermieri. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii