Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

S-au aprobat plăţile în sectorul ecologic. Vezi când ar putea fi deschisă o nouă sesiune de depunere a cererilor!

Publicat: 11 noiembrie 2014 - 09:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Guvernul a adoptat Hotărârea nr. 864/2014 potrivit căreia se acordă ajutorul specific de minimis compensatoriu exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică.

Ministerul Agriculturii precizează că obiectivul schemei este de a se asigura un echilibru al ajutoarelor care se acordă pentru operatorii aflați în perioada de conversie în 2013, comparativ cu 2012, pentru exploatațiile înscrise în sistemul de agricultură ecologică - sector vegetal, cu dimensiuni cuprinse între 0,3 - 5 ha și 5,1 - 20 ha.

Iată cuantumul sprijinului financiar!
• 1.180 lei - contravaloarea a 270 euro a compensației financiare a sumelor acordate în anul 2013, față de anul 2012, operatorilor din agricultura ecologică - sectorul vegetal cu exploatații cuprinse între 0,30 ha – 5 ha, inclusiv.
• 845 lei - contravaloarea a 192 euro a compensației financiare a sumelor acordate în anul 2013, față de anul 2012, operatorilor din sectorul ecologic vegetal cu exploatații cuprinse între 5,1 ha – 20 ha, inclusiv. Bugetul total estimat al acestei scheme este de 10.600.000 lei.

O nouă sesiune în decembrie?
În comunicatul dat publicităţii, Ministerul Agriculturii subliniază că „având în vedere numărul de 7.676 solicitări înregistrate la centrele judeţene ale APIA, comparativ cu numărul maxim estimat de beneficiari de 9.600, precum și bugetul total alocat acestei scheme, MADR are în vedere instituirea unei noi sesiuni de depunere de cereri, pentru această schemă, în cursul lunii decembrie a.c.”.

Agricultura bio – brand de ţară
La ediţia din acest an a târgului Indagra, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin a apreciat că acest sector s-a dezvoltat din punct de vedere al calităţii şi al marketingului şi că ar fi indicat drept brand de ţară. „România este în căutarea unui brand de ţară, iar cel mai bun pe care îl putem avea este în această zonă, a produselor bio, care s-a dezvoltat din punct de vedere al calităţii dar şi al marketingului, însă aici mai avem încă de lucrat. Sprijinul în acest sector a crescut din 2010 până în 2013, de la 3 milioane de euro la 7 milioane de euro, însă în 2014 acest sprijin din fonduri europene a scăzut la 4 milioane de euro. Am făcut un efort la insistenţele sectorului şi am reuşit la rectificarea din septembrie să mai dăm încă 10,6 milioane de lei pentru ca agricultura ecologică să aibă acelaşi sprijin din 2013”, a declarat Daniel Constantin la conferinţa Romanian Organic Forum desfăşurată în cadrul târgului IndAgra 2014.

Vizualizat: 3797 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii