Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Codași la energie regenerabilă! România produce de 30 de ori mai puțin biometan decât media europeană

Publicat: 09 iunie 2015 - 12:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Afirmația îi aparține lui Attila Kovacs, președintele Asociației Europene de Biogaz, și a fost făcută în cadrul forumului organizat de ARBIO în capitală despre energiile  regenerabile.

Există mari diferențe între țările din Europa de Est și restul Europei și nu o spun ca o ofensă. În România sunt milioane de tone de deșeuri care ar putea fi procesate pentru producerea biometanului. Subprodusele și deșeurile pot produce combustibil pentru agricultură. Producția biometanului devine o componentă importantă în agricultură. Este o modalitate de a introduce nutrienți naturali în locul îngrășămintelor chimice. Biometanul se poate produce din deșeurile provenite de la fermele de animale, din nămolul staților de epurare, din subproduse agricole. Folosiți instalații mici care procesează gunoi de grajd și nămoluri. Aveți la dispoziție fonduri alocate prin PNDR 2014-2020. Din punctul meu de vedere acești bani trebuie să fie orientați către proiectele mari de procesare a deșeurilor. În țările bogate, oamenii nu aruncă, nu risipesc nimic. Este motivul pentru care au ajuns să fie state bogate, spune președintele EBA.

attila-kovacs_b

Șirul argumentelor pentru producerea biometanului s-a încheiat cu un sfat pentru țara noastră. Nu trebuie să faceți un lucru pentru că cineva de la Bruxelles a zis să-l faceți.

baciu-si-dumitru_b

Interesant a fost că Attila Kovacs l-a citat, în deschiderea discursului său, pe istoricul român Nicolae Iorga: Natura îți dă zilnic exemplul de a trăi. Ilias Papageorgiadis, președintele ARBIO, a precizat că forumul ARBIO Biomass&Biogas de la hotelul Plaza Capital din București a fost organizat în memoria profesorului dr.ing. Aureliu Leca, un reputat expert din domeniul energiei. care a plecat dintre noi în februarie 2015.

La eveniment au participat secretarul general al Copa Cogeca, Pekka Pesonen, Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, Emil Florian Dumitru, președintele Federației Pro Agro, Costel Olteanu, președintele Confederației Patronale Business România, Ștefan Pădure, președintele Asociației pentru promovarea alimentului românesc, reprezentanți ai Ministerului Energiei, etc.

Vizualizat: 1674 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!