KWS+
Reclama header after big part 2

REVOLTA ANGAJAȚILOR APIA! SINDICATUL AMENINȚĂ CU PROTESTE!

Publicat: 14 martie 2020 - 06:44
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUNTEM ÎN PERICOL! Anunțul Ministerului Agriculturii, publicat vineri seara de AGROINFO, în legătură cu adeverințele de la registrele agricole care vor fi preluate de la primării direct de APIA, a stârnit un val uriaș de revoltă în rândul angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Mesajele la știrea AGROINFO au curs cu zecile!

Ministerul Agriculturii a anunțat vineri seara că fermierii nu vor mai fi nevoiți să meargă la primării pentru obținerea adeverinței de la registrul agricol, necesară la depunerea cererii unice pentru subvenții APIA. În această perioadă, la APIA se desfășoară campania de depunere a cererii unice. Adeverințele vor fi transmise de luni, 16 martie 2020, de primării direct la APIA. Decizia a fost luată în scopul evitării răspândirii Coronavirus în rândul fermierilor. VEZI AICI: ADEVERINȚA PENTRU APIA! ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ MINISTERUL AGRICULTURII!

Anunțul a produs o explozie de revoltă la APIA. Angajații spun că sunt cei mai expuși la contaminare cu Coronavirus COVID-19 dat fiind afluxul de fermieri care vin zilnic la sediile APIA cu zecile pentru depunerea cererii unice de plată aferentă anului 2020.

APIA este la ora actuala cea mai expusa institutie lucreaza cu un numar mare de fermieri care cu siguranta au avut deja contact cu persoane reântoarse acasa din tarile afectate

Angajatii APIA nu conteaza, cantitate neglijabila, importanti sunt fermierii!

Bineînțeles, funcționarii APIA sunt din nou "caii de bătaie" ai Ministerului!

E bine ca s-au luat masuri la APIA aparat central....consilierii de la centrele locale, care intra in contact cu fermierii ar trebui imunizati cumva pana luni

apia-corona_bapia-corona-2_b

Cat de nesimțiți pot fi cei de la Minister. Sa înțeleg ca ministrul protejează funcționarii de la primarii, dar de noi îl doare undeva?
Pt noi nu se vor lua masuri pana când nu creapa cel puțin un funcționar apia? Pt toți vad ca se iau masuri de protejare dar pt noi? Vin sute pe zi la centru.
Noi vom fi acuzați că vin fermierii și nu vin adeverințele de la primării, iar noi vom fi trași la răspundere că nu colaborăm bine cu primăriile.
Este suficient să se îmbolnăvescă un singur angajat APIA și în două zile mai îmbolnăvește 200 de fermieri,câte 100 pe zi plus însoțitorii!
daca se îmbolnăvește un singur angajat de la primire cereri,paralizează toata activitatea in Centru Local/Cj
Protejarea fermierilor,a funcționarilor din primării,dar a funcționarilor APIA ?? și apoi dacă nu merg la primărie cine le digitizează la marea majoritate a fermierilor ???
Mi se pare corect ! Pentru cei din APIA se vor lua masuri dupa primele 50 de infestari ! Multumim pentru grija pe care ne-o purtati !!

Șocant! Văd o abordare salutara. Ramanem la faza de KAMIKAZE !?
Oare inserarea cererii online, acum, după ce ați scos din joben gestul cu adeverința? Sau semnarea cererii unice la domiciliul fermierului și returnarea spre Apia a acesteia, fără implicarea financiară a fermierului.
Fiindcă nu e de-ajuns cu dezinfectarea sediilor in timpul depunerii. E greoaie, fermierii nu inteleg sa stea la rând in afara incintelor. Le creăm panica, stres, nervozitate. Sunt mulți care lasă o amprenta nesatisfăcătoare la capitolul igiena, in protejarea lui și a semenului de contact.
Va rog sa mergeți pe teren sa vedeți toate astea nu sa apăsați spre noi emblema: “voi sunteți cei mai buni și suntem alături de voi!”.
Hai cu “Noi suntem alături de noi!”

apia-corona-3_b

Trebuie sa înțelegeți ca trebuie intrerupt “lucrul cu publicul” 21 zile. Pentru viitorul sanitar, economic și, de ce nu, al impregnarii sinelui spre sinele semenului.

Nu va spălați pe mâini cu dogma, ea acum nu ajuta precum apropierea umanitara de subordonat sau coleg. Apoi, după, vom munci mai abitir, fiindcă vom supraviețui. Vom fi un spirit al epuizării știind ca am trecut peste ce-i greu acum.Asta o prevede fiecare din noi, apioti.
Am făcut prea multe impreuna ca sa clacam involuntar.
Hai sa fim noi cu noi!

Daniel Cristea, unul dintre liderii Sindicatului APIA, i-a solicitat urgent ministrului agriculturii să suspende preluarea cererilor unice pentru subvenții.

Domnule ministru e dezastru in centrele locale!!!RISCUL E URIAS PENTRU OAMENI.
VA SOLICITAM SA LUATI URGENT ATITUDINE SI SA SUSPENDATI PRELUAREA CERERILOR.

Sindicatul APIA a anunțat deja că va notifica Ministerul Agriculturii. Angajații APIA au ridicat și alte probleme care se pot ivi dacă fermierul nu-și ridică personal adeverința de la primărie. Sunt fermieri care au terenuri pe raza mai multor comune sau suprafețe pe care nu le-au declarat la registrul agricol. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a răspuns aseară unora dintre angajații APIA care au postat comentarii pe pagina sa oficială Facebook. Ministrul Oros este în izolare, așa că a avut răgazul să le răspundă.

O întrebare aș avea, vă rog? Ați luat în calcul și situațiile în care sunt modificări față de anul anterior, respectiv reduceri, creșteri sau chiar schimbarea amplasamentului pentru suprafețele utilizate? S-a interesat Gabriela Cana.

Toate modificarile aduse terenurilor se fac cu înștiințarea primăriei pentru actualizarea Registrului agricol, a răspuns ministrul Adrian Oros.

oros-corona_b

Domnule Ministru,sunt fermieri care au teren pe raza a doua, trei localități.Daca primim adeverință doar din localitatea de domiciliu , va trebui sa sunam la celelalte primarii și se va mari timpul de așteptare. L-a întrebat pe ministru o altă angajată APIA, Pascal Tanța.

Pentru fermierii care au teren pe raza a mai multe localități se va proceda ca in anii anteriori, se vor duce să le ridice astfel încât să respecte termenul din invitația APIA, a răspuns șeful de la Agricultură.

oros-corona-2_b

Am si eu o intrebare, daca fermierii vin cu suprafete in plus pe care inca nu le-au declarat la registrul agricol? Cum li se elibereaza? Si cum ar ajunge adeverintele la APIA? Pentru ca se intelege ca functionarii din primarii si fermierii trebuiesc protejati? Intrebari fara raspuns, ca de obicei din partea Ministerului.

Vizualizat: 17084 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Soaisa
|
03. 15, 2020. Sunday 12:57
Și pe cal și pe jos,nu merge! Primăriile trimit adeverințele cu suprafețele de anul trecut. Este situație de urgență, nu este o situație normală. Asta eee!!! Acum este prioritate supraviețuirea, judecati putin dacă tartacuța voastră este înzestrată cu un minim= 1 neuron!!
2.
Agricultor tanar
|
03. 14, 2020. Saturday 10:38
Decalati data pana la potolirea bolii!
1.
Onelian dalmatio
|
03. 14, 2020. Saturday 09:22
O harababura ca în țara asta nu so mai văzut cât îi lumea......, parcă ar fii pe timp de război. ...e jale cu gândirea filozofică a unora ajunși vremelnic la butoane. Sânt habarnisti ce au o gândire scurtă și lasa... (să nu mise întâmple mie în rest....)
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii