Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

REVOLTA ANGAJAȚILOR APIA! SINDICATUL AMENINȚĂ CU PROTESTE!

Publicat: 14 martie 2020 - 06:44
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUNTEM ÎN PERICOL! Anunțul Ministerului Agriculturii, publicat vineri seara de AGROINFO, în legătură cu adeverințele de la registrele agricole care vor fi preluate de la primării direct de APIA, a stârnit un val uriaș de revoltă în rândul angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Mesajele la știrea AGROINFO au curs cu zecile!

Ministerul Agriculturii a anunțat vineri seara că fermierii nu vor mai fi nevoiți să meargă la primării pentru obținerea adeverinței de la registrul agricol, necesară la depunerea cererii unice pentru subvenții APIA. În această perioadă, la APIA se desfășoară campania de depunere a cererii unice. Adeverințele vor fi transmise de luni, 16 martie 2020, de primării direct la APIA. Decizia a fost luată în scopul evitării răspândirii Coronavirus în rândul fermierilor. VEZI AICI: ADEVERINȚA PENTRU APIA! ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ MINISTERUL AGRICULTURII!

Anunțul a produs o explozie de revoltă la APIA. Angajații spun că sunt cei mai expuși la contaminare cu Coronavirus COVID-19 dat fiind afluxul de fermieri care vin zilnic la sediile APIA cu zecile pentru depunerea cererii unice de plată aferentă anului 2020.

APIA este la ora actuala cea mai expusa institutie lucreaza cu un numar mare de fermieri care cu siguranta au avut deja contact cu persoane reântoarse acasa din tarile afectate

Angajatii APIA nu conteaza, cantitate neglijabila, importanti sunt fermierii!

Bineînțeles, funcționarii APIA sunt din nou "caii de bătaie" ai Ministerului!

E bine ca s-au luat masuri la APIA aparat central....consilierii de la centrele locale, care intra in contact cu fermierii ar trebui imunizati cumva pana luni

apia-corona_bapia-corona-2_b

Cat de nesimțiți pot fi cei de la Minister. Sa înțeleg ca ministrul protejează funcționarii de la primarii, dar de noi îl doare undeva?
Pt noi nu se vor lua masuri pana când nu creapa cel puțin un funcționar apia? Pt toți vad ca se iau masuri de protejare dar pt noi? Vin sute pe zi la centru.
Noi vom fi acuzați că vin fermierii și nu vin adeverințele de la primării, iar noi vom fi trași la răspundere că nu colaborăm bine cu primăriile.
Este suficient să se îmbolnăvescă un singur angajat APIA și în două zile mai îmbolnăvește 200 de fermieri,câte 100 pe zi plus însoțitorii!
daca se îmbolnăvește un singur angajat de la primire cereri,paralizează toata activitatea in Centru Local/Cj
Protejarea fermierilor,a funcționarilor din primării,dar a funcționarilor APIA ?? și apoi dacă nu merg la primărie cine le digitizează la marea majoritate a fermierilor ???
Mi se pare corect ! Pentru cei din APIA se vor lua masuri dupa primele 50 de infestari ! Multumim pentru grija pe care ne-o purtati !!

Șocant! Văd o abordare salutara. Ramanem la faza de KAMIKAZE !?
Oare inserarea cererii online, acum, după ce ați scos din joben gestul cu adeverința? Sau semnarea cererii unice la domiciliul fermierului și returnarea spre Apia a acesteia, fără implicarea financiară a fermierului.
Fiindcă nu e de-ajuns cu dezinfectarea sediilor in timpul depunerii. E greoaie, fermierii nu inteleg sa stea la rând in afara incintelor. Le creăm panica, stres, nervozitate. Sunt mulți care lasă o amprenta nesatisfăcătoare la capitolul igiena, in protejarea lui și a semenului de contact.
Va rog sa mergeți pe teren sa vedeți toate astea nu sa apăsați spre noi emblema: “voi sunteți cei mai buni și suntem alături de voi!”.
Hai cu “Noi suntem alături de noi!”

apia-corona-3_b

Trebuie sa înțelegeți ca trebuie intrerupt “lucrul cu publicul” 21 zile. Pentru viitorul sanitar, economic și, de ce nu, al impregnarii sinelui spre sinele semenului.

Nu va spălați pe mâini cu dogma, ea acum nu ajuta precum apropierea umanitara de subordonat sau coleg. Apoi, după, vom munci mai abitir, fiindcă vom supraviețui. Vom fi un spirit al epuizării știind ca am trecut peste ce-i greu acum.Asta o prevede fiecare din noi, apioti.
Am făcut prea multe impreuna ca sa clacam involuntar.
Hai sa fim noi cu noi!

Daniel Cristea, unul dintre liderii Sindicatului APIA, i-a solicitat urgent ministrului agriculturii să suspende preluarea cererilor unice pentru subvenții.

Domnule ministru e dezastru in centrele locale!!!RISCUL E URIAS PENTRU OAMENI.
VA SOLICITAM SA LUATI URGENT ATITUDINE SI SA SUSPENDATI PRELUAREA CERERILOR.

Sindicatul APIA a anunțat deja că va notifica Ministerul Agriculturii. Angajații APIA au ridicat și alte probleme care se pot ivi dacă fermierul nu-și ridică personal adeverința de la primărie. Sunt fermieri care au terenuri pe raza mai multor comune sau suprafețe pe care nu le-au declarat la registrul agricol. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a răspuns aseară unora dintre angajații APIA care au postat comentarii pe pagina sa oficială Facebook. Ministrul Oros este în izolare, așa că a avut răgazul să le răspundă.

O întrebare aș avea, vă rog? Ați luat în calcul și situațiile în care sunt modificări față de anul anterior, respectiv reduceri, creșteri sau chiar schimbarea amplasamentului pentru suprafețele utilizate? S-a interesat Gabriela Cana.

Toate modificarile aduse terenurilor se fac cu înștiințarea primăriei pentru actualizarea Registrului agricol, a răspuns ministrul Adrian Oros.

oros-corona_b

Domnule Ministru,sunt fermieri care au teren pe raza a doua, trei localități.Daca primim adeverință doar din localitatea de domiciliu , va trebui sa sunam la celelalte primarii și se va mari timpul de așteptare. L-a întrebat pe ministru o altă angajată APIA, Pascal Tanța.

Pentru fermierii care au teren pe raza a mai multe localități se va proceda ca in anii anteriori, se vor duce să le ridice astfel încât să respecte termenul din invitația APIA, a răspuns șeful de la Agricultură.

oros-corona-2_b

Am si eu o intrebare, daca fermierii vin cu suprafete in plus pe care inca nu le-au declarat la registrul agricol? Cum li se elibereaza? Si cum ar ajunge adeverintele la APIA? Pentru ca se intelege ca functionarii din primarii si fermierii trebuiesc protejati? Intrebari fara raspuns, ca de obicei din partea Ministerului.

Vizualizat: 16976 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

26 octombrie 2020 - 08:19

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele limită pentru plata subvențiilor agricole pe hectar pentru luna noiembrie 2020. Aceste termene pentru depunerea unor acte la APIA trebuie respectate de fermierii care au accesat subvenția pe hectar dacă vor să beneficieze de acești bani în anul 2020.

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

26 octombrie 2020 - 07:23

NENOROCIRE! Pagubă uriașă pentru fermieri, acum, la final de recoltă. O ploaie acidă și bruma căzute zilele trecute în zona Mehedinți au compromis complet o producție de câteva sute de tone de tomate. Ar fi trebuit să ajungă la vânzare și să atingă cantitatea impusă pentru a primi subvenții de la stat. Acum, oamenii au pierdut totul.

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

26 octombrie 2020 - 06:36

FELICITĂRI, ROMÂNIA! Cercetătoarei științifice dr. Angela Monica Ionică din cadrul colectivului Disciplinei de Parazitologie și Boli parazitare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca i-a fost decernat prestigiosul Premiu Memorial ”Odile Bain”.

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

26 octombrie 2020 - 06:02

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat duminică, 25 octombrie 2020, că fermierii români vor beneficia de o nouă schemă de ajutor în valoare maximă de 6.000 de lei lunar. Proiectul de Ordonanță de Urgență este în consultare publică pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene.

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Soaisa
|
03. 15, 2020. Sunday 12:57
Și pe cal și pe jos,nu merge! Primăriile trimit adeverințele cu suprafețele de anul trecut. Este situație de urgență, nu este o situație normală. Asta eee!!! Acum este prioritate supraviețuirea, judecati putin dacă tartacuța voastră este înzestrată cu un minim= 1 neuron!!
2.
Agricultor tanar
|
03. 14, 2020. Saturday 10:38
Decalati data pana la potolirea bolii!
1.
Onelian dalmatio
|
03. 14, 2020. Saturday 09:22
O harababura ca în țara asta nu so mai văzut cât îi lumea......, parcă ar fii pe timp de război. ...e jale cu gândirea filozofică a unora ajunși vremelnic la butoane. Sânt habarnisti ce au o gândire scurtă și lasa... (să nu mise întâmple mie în rest....)
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii