Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

REVOLTA ANGAJAȚILOR APIA! SINDICATUL AMENINȚĂ CU PROTESTE!

Publicat: 14 martie 2020 - 06:44
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUNTEM ÎN PERICOL! Anunțul Ministerului Agriculturii, publicat vineri seara de AGROINFO, în legătură cu adeverințele de la registrele agricole care vor fi preluate de la primării direct de APIA, a stârnit un val uriaș de revoltă în rândul angajaților Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Mesajele la știrea AGROINFO au curs cu zecile!

Ministerul Agriculturii a anunțat vineri seara că fermierii nu vor mai fi nevoiți să meargă la primării pentru obținerea adeverinței de la registrul agricol, necesară la depunerea cererii unice pentru subvenții APIA. În această perioadă, la APIA se desfășoară campania de depunere a cererii unice. Adeverințele vor fi transmise de luni, 16 martie 2020, de primării direct la APIA. Decizia a fost luată în scopul evitării răspândirii Coronavirus în rândul fermierilor. VEZI AICI: ADEVERINȚA PENTRU APIA! ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ MINISTERUL AGRICULTURII!

Anunțul a produs o explozie de revoltă la APIA. Angajații spun că sunt cei mai expuși la contaminare cu Coronavirus COVID-19 dat fiind afluxul de fermieri care vin zilnic la sediile APIA cu zecile pentru depunerea cererii unice de plată aferentă anului 2020.

APIA este la ora actuala cea mai expusa institutie lucreaza cu un numar mare de fermieri care cu siguranta au avut deja contact cu persoane reântoarse acasa din tarile afectate

Angajatii APIA nu conteaza, cantitate neglijabila, importanti sunt fermierii!

Bineînțeles, funcționarii APIA sunt din nou "caii de bătaie" ai Ministerului!

E bine ca s-au luat masuri la APIA aparat central....consilierii de la centrele locale, care intra in contact cu fermierii ar trebui imunizati cumva pana luni

apia-corona_bapia-corona-2_b

Cat de nesimțiți pot fi cei de la Minister. Sa înțeleg ca ministrul protejează funcționarii de la primarii, dar de noi îl doare undeva?
Pt noi nu se vor lua masuri pana când nu creapa cel puțin un funcționar apia? Pt toți vad ca se iau masuri de protejare dar pt noi? Vin sute pe zi la centru.
Noi vom fi acuzați că vin fermierii și nu vin adeverințele de la primării, iar noi vom fi trași la răspundere că nu colaborăm bine cu primăriile.
Este suficient să se îmbolnăvescă un singur angajat APIA și în două zile mai îmbolnăvește 200 de fermieri,câte 100 pe zi plus însoțitorii!
daca se îmbolnăvește un singur angajat de la primire cereri,paralizează toata activitatea in Centru Local/Cj
Protejarea fermierilor,a funcționarilor din primării,dar a funcționarilor APIA ?? și apoi dacă nu merg la primărie cine le digitizează la marea majoritate a fermierilor ???
Mi se pare corect ! Pentru cei din APIA se vor lua masuri dupa primele 50 de infestari ! Multumim pentru grija pe care ne-o purtati !!

Șocant! Văd o abordare salutara. Ramanem la faza de KAMIKAZE !?
Oare inserarea cererii online, acum, după ce ați scos din joben gestul cu adeverința? Sau semnarea cererii unice la domiciliul fermierului și returnarea spre Apia a acesteia, fără implicarea financiară a fermierului.
Fiindcă nu e de-ajuns cu dezinfectarea sediilor in timpul depunerii. E greoaie, fermierii nu inteleg sa stea la rând in afara incintelor. Le creăm panica, stres, nervozitate. Sunt mulți care lasă o amprenta nesatisfăcătoare la capitolul igiena, in protejarea lui și a semenului de contact.
Va rog sa mergeți pe teren sa vedeți toate astea nu sa apăsați spre noi emblema: “voi sunteți cei mai buni și suntem alături de voi!”.
Hai cu “Noi suntem alături de noi!”

apia-corona-3_b

Trebuie sa înțelegeți ca trebuie intrerupt “lucrul cu publicul” 21 zile. Pentru viitorul sanitar, economic și, de ce nu, al impregnarii sinelui spre sinele semenului.

Nu va spălați pe mâini cu dogma, ea acum nu ajuta precum apropierea umanitara de subordonat sau coleg. Apoi, după, vom munci mai abitir, fiindcă vom supraviețui. Vom fi un spirit al epuizării știind ca am trecut peste ce-i greu acum.Asta o prevede fiecare din noi, apioti.
Am făcut prea multe impreuna ca sa clacam involuntar.
Hai sa fim noi cu noi!

Daniel Cristea, unul dintre liderii Sindicatului APIA, i-a solicitat urgent ministrului agriculturii să suspende preluarea cererilor unice pentru subvenții.

Domnule ministru e dezastru in centrele locale!!!RISCUL E URIAS PENTRU OAMENI.
VA SOLICITAM SA LUATI URGENT ATITUDINE SI SA SUSPENDATI PRELUAREA CERERILOR.

Sindicatul APIA a anunțat deja că va notifica Ministerul Agriculturii. Angajații APIA au ridicat și alte probleme care se pot ivi dacă fermierul nu-și ridică personal adeverința de la primărie. Sunt fermieri care au terenuri pe raza mai multor comune sau suprafețe pe care nu le-au declarat la registrul agricol. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a răspuns aseară unora dintre angajații APIA care au postat comentarii pe pagina sa oficială Facebook. Ministrul Oros este în izolare, așa că a avut răgazul să le răspundă.

O întrebare aș avea, vă rog? Ați luat în calcul și situațiile în care sunt modificări față de anul anterior, respectiv reduceri, creșteri sau chiar schimbarea amplasamentului pentru suprafețele utilizate? S-a interesat Gabriela Cana.

Toate modificarile aduse terenurilor se fac cu înștiințarea primăriei pentru actualizarea Registrului agricol, a răspuns ministrul Adrian Oros.

oros-corona_b

Domnule Ministru,sunt fermieri care au teren pe raza a doua, trei localități.Daca primim adeverință doar din localitatea de domiciliu , va trebui sa sunam la celelalte primarii și se va mari timpul de așteptare. L-a întrebat pe ministru o altă angajată APIA, Pascal Tanța.

Pentru fermierii care au teren pe raza a mai multe localități se va proceda ca in anii anteriori, se vor duce să le ridice astfel încât să respecte termenul din invitația APIA, a răspuns șeful de la Agricultură.

oros-corona-2_b

Am si eu o intrebare, daca fermierii vin cu suprafete in plus pe care inca nu le-au declarat la registrul agricol? Cum li se elibereaza? Si cum ar ajunge adeverintele la APIA? Pentru ca se intelege ca functionarii din primarii si fermierii trebuiesc protejati? Intrebari fara raspuns, ca de obicei din partea Ministerului.

Vizualizat: 16675 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

12 iulie 2020 - 16:41

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit apelul disperat al unui tânăr fermier din județul Vaslui. Cerem Ministerului Agriculturii să vină în sprijinul nostru și să nu ne abandoneze, altfel acesta va fi ultimul an ca și fermieri pentru noi, lucru dorit de companiile străine cu profil agricol care au venit în ultimul an aici și care dispun de capital străin aproape nelimitat, ne-a scris tânărul fermier.

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

11 iulie 2020 - 08:45

ȘEDINȚĂ GUVERN. În ședința Guvernului din data de 9 iulie 2020 a fost adoptată o Hotărâre privind aprobarea susținerii financiare a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sunt 57 de licee agricole finanțate de MADR, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

10 iulie 2020 - 15:10

TÂNĂR FERMIER ROMÂN PASIONAT DE AGRICULTURĂ. De când mă știu lucrez pământul, am grijă de animale și gospodărie și am cultivat legume împreună cu familia, spune tânărul fermier Andrei Ionuț Moldovan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. Părinții lui se ocupă de agricultură de peste 25 de ani. Andrei Ionuț Moldovan, pasionat de agricultură, și-a făcut propria fermă cu ajutorul fondurilor europene.

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

GHID INSTALARE TINERI FERMIERI! AJUTOR DE 50.000 DE EURO LA PACHET CU TEREN AGRICOL!

09 iulie 2020 - 16:53

INFORMAȚII UTILE! AGROINFO vă pune la dispoziție informațiile utile, care vă ajută să obțineți sprijinul financiar, din Ghidul final pentru submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Informațiile ne sunt furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

MINISTRUL OROS: ZILIERII DIN AGRICULTURĂ, PLĂTIȚI CU SALARII ÎNTRE 800 ȘI 1.000 DE EURO!

09 iulie 2020 - 14:31

CUM NE ȚINEM FORȚA DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ! Ca să rămână în țară, zilierii din agricultură trebuie plătiți cu salarii similare celor pe care le primesc în alte țări unde merg să muncească, între 800 și 1.000 de euro. Atât vor trebui să le ofere fermierii români, a declarat ministrul agriculturii Adrian Oros, la TVR 1. Pentru ca fermierii români să ofere astfel de salarii, va fi modificată legea, iar fermierii vor beneficia de ajutoare de stat și scutiri la taxele pentru salarii.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

CONCLUZIILE EUROSTAT PRIVIND VÂNZĂRILE DE PESTICIDE

09 iulie 2020 - 10:42

Portugalia este statul din Uniunea Europeană care a înregistrat cea mai mare reducere a vânzărilor şi a utilizării produselor agrochimice între 2011 şi 2018, înregistrând o scădere de 43%.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Soaisa
|
03. 15, 2020. Sunday 12:57
Și pe cal și pe jos,nu merge! Primăriile trimit adeverințele cu suprafețele de anul trecut. Este situație de urgență, nu este o situație normală. Asta eee!!! Acum este prioritate supraviețuirea, judecati putin dacă tartacuța voastră este înzestrată cu un minim= 1 neuron!!
2.
Agricultor tanar
|
03. 14, 2020. Saturday 10:38
Decalati data pana la potolirea bolii!
1.
Onelian dalmatio
|
03. 14, 2020. Saturday 09:22
O harababura ca în țara asta nu so mai văzut cât îi lumea......, parcă ar fii pe timp de război. ...e jale cu gândirea filozofică a unora ajunși vremelnic la butoane. Sânt habarnisti ce au o gândire scurtă și lasa... (să nu mise întâmple mie în rest....)
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii