Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PUNEȚI-VĂ ACTELE ÎN ORDINE! OBLIGATORIU DE PREZENTAT LA CONTROLUL APIA!

Publicat: 01 iulie 2018 - 14:24
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENTE OBLIGATORII! Potrivit calendarului stabilit prin Ordinul ministrului agriculturii nr.24 din 23 ianuarie 2018, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează, de la 1 iulie 2018, controlul pe teren al eșantionului selectat dintre fermierii români care solicită subvenții pentru anul 2018. AGROINFO vă pune la dispoziție documentele pe care trebuie să le prezinte inspectorilor APIA fiecare fermier din eșantionul de control.

REGISTRUL FERMIERULUI

REGISTRUL-FERMIERULUI_b

În Registrul Fermierului sau Registrul Exploatației, aveți rubricile: parcela, blocul fizic, suprafața (ha), cultura, arat, pregătire, fertilizat (data, îngrășământ, cantitatea/ha), tratament (data, substanța,doza), semănat (data, hibrid,cantitatea/ha), lucrări de întreținere, recoltat, producție kg/ha.

REGISTRUL DE EVIDENȚĂ A TRATAMENTELOR CU PRODUSE DE PROTECȚIA PLANTELOR

REGISTRUL-EVIDENTA_b

PLAN DE FERTILIZARE

 PLANUL-FERTILIZARE_b

Notă privind calculul cantităţii de azot: Cantitatea de azot planificată (col. 5), înseamnă cantitatea maximă de azot ce poate fi aplicată pe terenul agricol conform standardelor maxime de aplicare a îngrășămintelor cu azot prevăzute de Codul de bune practici agricole. Cantitatea de azot din îngrăşămintele organice aplicate (col 8) = Cantitatea de îngrăşăminte organice aplicate (col. 7) x conţinutul specific de azot (kg N s.a./tonă); Cantitatea de azot din îngrăşămintele minerale aplicate (col. 11) = Cantitatea de îngrăşăminte minerale aplicate (col. 10) x conţinutul specific de azot (kg N s.a./tonă); Cantitatea totală de azot aplicată pe terenul agricol (col. 12) = Cantitatea de azot din îngrăşămintele organice aplicate (col. 8) + Cantitatea de azot din îngrăşămintele minerale aplicate (col. 11); Cantitatea medie de azot aplicată pe unitatea de suprafaţă - kg N s.a./ha (col. 13) = Cantitatea totală de azot aplicată pe terenul agricol raportată la Suprafaţa de teren agricol fertilizată cu azot (col. 12 : col. 3). Cantitatea de azot să nu depășească 170 kg azot/ha.

IMPORTANT PENTRU BENEFICIARII DE PLĂȚI COMPENSATORII! Pe lângă aceste documente, fermierii care au angajamente pentru măsura de agromediu și climă trebuie să dețină borderoul evidență cu îngrășămintele organice distribuite în afara fermei și caietele de agromediu pentru fiecare pachet pentru care au angajamente încheiate.

Sursa: APIA


Vizualizat: 8442 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Adi
|
07. 06, 2018. Friday 06:48
Bună ziua, o plantație pomicolă înscrisă la ecologic ( măsură 11.2) ce registre are nevoie? Mulțumesc
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii