Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PROTEST SUSPECT LA MADR! ANGAJAȚII UNUI IMPERIU AGRICOL, FORȚAȚI SĂ PROTESTEZE PENTRU SUBVENȚIA PATRONILOR!

Publicat: 21 mai 2018 - 20:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AMENINȚAȚI CĂ VOR FI CONCEDIAȚI! Noii proprietari moldoveni ai Grupului agricol Racova din Vaslui, vândut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, și-ar fi obligat angajații să protesteze ASTĂZI în fața Ministerului Agriculturii din București. Aproximativ 150 de oameni au fost îmbarcați la 5 dimineața în autocare și aduși în capitală. Protestatarii au avut o singură cerință: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să le achite patronilor subvenții de 4 milioane de euro.

Angajații Comcereal, parte a Grupului Racova din Vaslui, au ajuns luni, la ora 10, în București, în fața Ministerului Agriculturii, înarmați cu pancarte pe care erau scrise lozincile: Ajutați fermierii români! Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Voi ne dați afară din agricultura vasluiană! Subvenția este oxigenul agriculturii!

Protestatarii au venit pentru a cere subvenții restante de 4 milioane de euro. Dar nu pentru ei! Pentru noul proprietar din Republica Moldova al Grupului Racova, compania Trans Oil, care a preluat afacerea din agricultură de la fermierul român Adrian Porumboiu și care vrea acum să recupereze și de la APIA subvenții restante de vreo patru ani.

“Luni, pe 21 mai, este zi de lucru în fata Guvernului. Toatã lumea merge la protest. Care nu vine, este concediat, cã nu a venit la treabã și nu mai are ce cãuta la serviciu!”. Le-ar fi spus angajaților Valeriu Cojocaru, directorul Comcereal, scrie Vremea Nouă.

În mijlocul angajaților care protestau s-a aflat chiar Valeriu Cojocaru, directorul Comcereal, care ar fi și organizatorul protestului, și care în timpul manifestației ar fi dirijat vacarmul de strigăte și vuvuzele, iscat sub fereastra ministrului agriculturii, Petre Daea. Când directorul ridica mâna, grupul de protestatari striga ca la comandă: “hoții,  hoții”! Susțin jurnaliștii de la cotidianul Vremea Nouă.

protest-comcereal_b

Valeriu Cojocaru este cel îmbrăcat în costum și cu ochelari de soare

Autoritățile refuză să ne elibereze sumele de bani necesare programului agricol, și anume înființarea de culturi sau lucrări specifice campaniei de primăvară. Nu ni se dă nicio explicație pentru această întârziere. Termenul trebuia să fie înainte de Paște. Toate societățile din Vaslui au primit această subvenție. Considerăm că este o practică anticoncurențială și anume determinarea arendatorilor să înceteze contractele de arendă cu noi și să meargă spre acele societăți mai mici, care, și-mi asum ce spun, au o relație relaxată cu primăriile și cu factorii de decizie din județ, a declarat, la protest, Liviu Matieș, șef Departament Juridic Comcereal.

Tocmai când vuvuzelele sunau mai puternic, Cojocaru ar fi cerut jandarmilor să fie condus la o discuție cu ministrul agriculturii. Directorul moldovean al Comcereal ar fi fost primit de directorul general APIA, Adrian Pintea, și de secretarul de stat Claudiu Sorin Roșu Mareș. Discuțiile au durat cam jumătate de oră, iar Cojocaru a spus la ieșire că a primit promisiunea că vor primi banii pe subvenții, motiv pentru care suspendă protestul. Cojocaru a recunoscut că directorul APIA i-a spus că va vira banii, după ce se vor lămuri sesizările care sunt făcute în acest caz. 

protest-comcereal-cop_b

 “Le-am spus reprezentaților Ministerului Agriculturii că banii din subvenții vor merge la partenerii noștri, care au finanțat culturile (AB Wine, Comision Trade si Federal Business, n.r.) și la plata salariilor angajaților noștri”, a susținut Cojocaru, citat de Vremea Nouă. Înainte de acest protest, Cojocaru le-ar fi promis celor 12.000 de proprietari de la care compania a luat terenurile în arendă că în momentul achitării subvențiilor și ei își vor primi arenda. Se pare că nu se va întâmpla așa.

Mii de proprietari au cerut să reintre în posesia terenurilor, după trei ani în care ar fi fost amenințați de cei de la Trans Oil.
Se estimează că din cele 50.000 de hectare pe care le dețineau firmele din Grupul Racova, în jur de 20.000 s-au pierdut, fiind retrase de proprietari. Pe parcursul celor trei ani de când au intrat în posesia terenurilor, cei de la Trans Oil nu ar fi investit nimic pentru a lucra aceste terenuri și nu au plătit nici arenda oamenilor. S-au încasat peste 12 milioane de euro despre care nu s-ar mai ști nimic.

Surse: București TV, Vremea Nouă

 

 

Vizualizat: 3815 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA MAI MICI PENTRU FERMELE MARI, SUBVENȚII APIA MAI MARI PENTRU FERMELE MICI!

SUBVENȚII APIA MAI MICI PENTRU FERMELE MARI, SUBVENȚII APIA MAI MARI PENTRU FERMELE MICI!

26 octombrie 2020 - 09:18

OFICIAL PARLAMENTUL EUROPEAN! Mai mult sprijin pentru cei care practică o agricultură mai favorabilă pentru climă și mediu. Plățile directe anuale sunt plafonate la 100.000 euro, iar IMM-urile vor beneficia de sprijin suplimentar. Se introduc măsuri personalizate pentru a ajuta fermierii să facă față crizelor. Se aplică sancțiuni mai severe celor care încalcă normele în mod repetat (de ex. regulile legate de mediu sau calitatea vieții animalelor), anunță oficial Parlamentul European, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

26 octombrie 2020 - 08:19

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele limită pentru plata subvențiilor agricole pe hectar pentru luna noiembrie 2020. Aceste termene pentru depunerea unor acte la APIA trebuie respectate de fermierii care au accesat subvenția pe hectar dacă vor să beneficieze de acești bani în anul 2020.

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

26 octombrie 2020 - 07:23

NENOROCIRE! Pagubă uriașă pentru fermieri, acum, la final de recoltă. O ploaie acidă și bruma căzute zilele trecute în zona Mehedinți au compromis complet o producție de câteva sute de tone de tomate. Ar fi trebuit să ajungă la vânzare și să atingă cantitatea impusă pentru a primi subvenții de la stat. Acum, oamenii au pierdut totul.

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

26 octombrie 2020 - 06:36

FELICITĂRI, ROMÂNIA! Cercetătoarei științifice dr. Angela Monica Ionică din cadrul colectivului Disciplinei de Parazitologie și Boli parazitare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca i-a fost decernat prestigiosul Premiu Memorial ”Odile Bain”.

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

26 octombrie 2020 - 06:02

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat duminică, 25 octombrie 2020, că fermierii români vor beneficia de o nouă schemă de ajutor în valoare maximă de 6.000 de lei lunar. Proiectul de Ordonanță de Urgență este în consultare publică pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene.

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii