KWS+
Reclama header after big part 2

PROTEST SUSPECT LA MADR! ANGAJAȚII UNUI IMPERIU AGRICOL, FORȚAȚI SĂ PROTESTEZE PENTRU SUBVENȚIA PATRONILOR!

Publicat: 21 mai 2018 - 20:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AMENINȚAȚI CĂ VOR FI CONCEDIAȚI! Noii proprietari moldoveni ai Grupului agricol Racova din Vaslui, vândut de omul de afaceri Adrian Porumboiu, și-ar fi obligat angajații să protesteze ASTĂZI în fața Ministerului Agriculturii din București. Aproximativ 150 de oameni au fost îmbarcați la 5 dimineața în autocare și aduși în capitală. Protestatarii au avut o singură cerință: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să le achite patronilor subvenții de 4 milioane de euro.

Angajații Comcereal, parte a Grupului Racova din Vaslui, au ajuns luni, la ora 10, în București, în fața Ministerului Agriculturii, înarmați cu pancarte pe care erau scrise lozincile: Ajutați fermierii români! Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Voi ne dați afară din agricultura vasluiană! Subvenția este oxigenul agriculturii!

Protestatarii au venit pentru a cere subvenții restante de 4 milioane de euro. Dar nu pentru ei! Pentru noul proprietar din Republica Moldova al Grupului Racova, compania Trans Oil, care a preluat afacerea din agricultură de la fermierul român Adrian Porumboiu și care vrea acum să recupereze și de la APIA subvenții restante de vreo patru ani.

“Luni, pe 21 mai, este zi de lucru în fata Guvernului. Toatã lumea merge la protest. Care nu vine, este concediat, cã nu a venit la treabã și nu mai are ce cãuta la serviciu!”. Le-ar fi spus angajaților Valeriu Cojocaru, directorul Comcereal, scrie Vremea Nouă.

În mijlocul angajaților care protestau s-a aflat chiar Valeriu Cojocaru, directorul Comcereal, care ar fi și organizatorul protestului, și care în timpul manifestației ar fi dirijat vacarmul de strigăte și vuvuzele, iscat sub fereastra ministrului agriculturii, Petre Daea. Când directorul ridica mâna, grupul de protestatari striga ca la comandă: “hoții,  hoții”! Susțin jurnaliștii de la cotidianul Vremea Nouă.

protest-comcereal_b

Valeriu Cojocaru este cel îmbrăcat în costum și cu ochelari de soare

Autoritățile refuză să ne elibereze sumele de bani necesare programului agricol, și anume înființarea de culturi sau lucrări specifice campaniei de primăvară. Nu ni se dă nicio explicație pentru această întârziere. Termenul trebuia să fie înainte de Paște. Toate societățile din Vaslui au primit această subvenție. Considerăm că este o practică anticoncurențială și anume determinarea arendatorilor să înceteze contractele de arendă cu noi și să meargă spre acele societăți mai mici, care, și-mi asum ce spun, au o relație relaxată cu primăriile și cu factorii de decizie din județ, a declarat, la protest, Liviu Matieș, șef Departament Juridic Comcereal.

Tocmai când vuvuzelele sunau mai puternic, Cojocaru ar fi cerut jandarmilor să fie condus la o discuție cu ministrul agriculturii. Directorul moldovean al Comcereal ar fi fost primit de directorul general APIA, Adrian Pintea, și de secretarul de stat Claudiu Sorin Roșu Mareș. Discuțiile au durat cam jumătate de oră, iar Cojocaru a spus la ieșire că a primit promisiunea că vor primi banii pe subvenții, motiv pentru care suspendă protestul. Cojocaru a recunoscut că directorul APIA i-a spus că va vira banii, după ce se vor lămuri sesizările care sunt făcute în acest caz. 

protest-comcereal-cop_b

 “Le-am spus reprezentaților Ministerului Agriculturii că banii din subvenții vor merge la partenerii noștri, care au finanțat culturile (AB Wine, Comision Trade si Federal Business, n.r.) și la plata salariilor angajaților noștri”, a susținut Cojocaru, citat de Vremea Nouă. Înainte de acest protest, Cojocaru le-ar fi promis celor 12.000 de proprietari de la care compania a luat terenurile în arendă că în momentul achitării subvențiilor și ei își vor primi arenda. Se pare că nu se va întâmpla așa.

Mii de proprietari au cerut să reintre în posesia terenurilor, după trei ani în care ar fi fost amenințați de cei de la Trans Oil.
Se estimează că din cele 50.000 de hectare pe care le dețineau firmele din Grupul Racova, în jur de 20.000 s-au pierdut, fiind retrase de proprietari. Pe parcursul celor trei ani de când au intrat în posesia terenurilor, cei de la Trans Oil nu ar fi investit nimic pentru a lucra aceste terenuri și nu au plătit nici arenda oamenilor. S-au încasat peste 12 milioane de euro despre care nu s-ar mai ști nimic.

Surse: București TV, Vremea Nouă

 

 

Vizualizat: 3868 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: SUMA ALOCATĂ ÎN 2021-2022 pentru PLATA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

17 ianuarie 2021 - 09:27

BANI PENTRU FERMIERI! Ministerul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că România dispune de 6,61 miliarde de euro pentru anii de tranziție 2021-2022, bani noi pentru măsuri vechi de sprijin a fermierilor români. Șeful de la Agricultură a mai spus că acestei sume i se vor adăuga bani de la bugetul național pentru continuarea anul acesta a unor programe de minimis destinate fermierilor.

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

CE ESTE O FERMĂ SOCIALĂ!

16 ianuarie 2021 - 08:35

COMUNICAT. Pandemia a venit cu noi provocări în toate domeniile de activitate economică, însă niciuna nu a împiedicat dezvoltarea fermei bio&co, ba chiar a stimulat creșterea cu 25% a productivității și a crescut numărul locurilor de muncă bazate pe modelul inserției sociale.

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii