Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PROPUNERILE FERMIERILOR pentru PLATA de aproape 58 EURO/HA!

Publicat: 15 februarie 2018 - 10:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII PROPUN! Schimbările în criteriile de eligibilitate a schemelor de plată din agricultură au determinat reacții din partea organizațiilor fermierilor români. Proiectul de act normativ fiind în consultare publică, fermierii trimit propuneri Ministerului Agriculturii. Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) ne-a transmis un comunicat cu propunerile pentru plata pe înverzire. Valoarea subvenției pentru anul 2017 este de aproape 58 euro/ha.

Prin aceasta adresa dorim, în numele fermierilor membri ai APPR, câteva clarificări privind două subiecte de interes major: Zonele de Interes Ecologic (ZIE) și culturile fixatoare de azot.

Confirmarea coeficientului 1/1 pentru culturile fixatoare de azot,  modificat de la 1/0.7, asa cum este prevăzut în REGULAMENTUL (UE) 2017/2393 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 13 decembrie 2017 – publicat in MO European in 29 decembrie 2017 și care va fi transpus în modificarea Ordinului 619/2015, anexa 7 ce urmează a fi aprobat de MADR.

Confirmarea posibilității utilizării de către fermieri în aceste culturi a tuturor tipurilor de îngrășăminte

Utilizarea produselor de protectia plantelor in aceste culturi (ZIE) este interzisă de la semănat până la recoltare. Ne este absolut necesara o confirmare a faptului ca un tratament erbicid sau orice alt produs de protecția plantelor înainte de semănat este permis fermierilor pe suprafețele care vor fi ocupate cu aceste culturi.

În completarea clarificărilor care ne sunt necesare din partea MADR, vă atragem din nou atenția asupra propunerilor noastre anterioare (din 2015 si 2016) privind cultivarea, modalitățile de distrugere și amestecurile de culturi din Zonele de Interes
Ecologic.

Propunerile noastre nu au găsit răspuns în acel moment și sperăm că, pe modelul altor țări europene, acestea să fie posibile pentru fermieri. În acest moment avem 12 amestecuri posibile în România, în timp ce în Franța există aproape 900 de amestecuri permise (amestecuri care conțin de exemplu plante care îngheață și/sau pot fi distruse ușor mecanic de către agricultori  (APPR a atașat la adresa trimisă Ministerului Agriculturii paginile dintr-un document al Comisiei Europene în care este expusă PAC în Franța n.r.)

Vom transmite în acest sens și propunerea membrilor APPR pentru susținerea unui sprijin suplimentar pentru cultura de mazăre furajeră.

România trebuie să adapteze aceste norme europene în spiritul legii și nu doar inspirându-se din modele impuse de alte tari. Ca si membru cu drepturi depline în Cadrul Uniunii Europene, România poate și trebuie să propună măsuri adaptate condițiilor
specifice, ținând  cont de caracteristicile pedo-climatice locale și în beneficiul agricultorilor.

Comunicat APPR

Vizualizat: 2593 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Titan Machinery la Agromalim 2019

Bancul zilei

Fericire

Fericire
Soţia se adresează cu indignare soţului: Detalii