Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PROPUNERI pentru PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

Publicat: 24 mai 2018 - 12:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Asociația Producătorilor de Porumb din România a reprezentat țara noastră la o dezbatere la Parlamentul European pe tema : “Reforma PAC - care va fi locul porumbului”. Discuțiile au fost centrate pe modificări la plata pe înverzire, mai ales pentru micii fermieri, schimbările climatice, neonicotinoide, anunță comunicatul APPR transmis către AGROINFO.

La propunerea Ministerului Agriculturii, APPR a reprezentat România la o dezbatere la Parlamentul European pe tema : “Reforma PAC - care va fi locul porumbului”. Evenimentul a fost organizat la inițiativa MAIZE’EUROP’- CEPM (Consiliului European al Porumbului) și s-a bucurat de participarea, în panelul de discuții, a doamnei eurodeputat Angélique Delahaye (PPE, FR), membră a comisiilor specializate de mediu și, respectiv, de agricultură ale PE, “agricultor militant” asa cum s-a autodefinit domnia sa.

Poziția pe care CEPM dorește să o împărtășească cu legislativul european se constituie într-un apel ca dimensiunea de mediu a PAC să fie tratată echilibrat și proporțional în cadrul negocierilor tripartite privind reforma politicii agricole comune, negocieri ce vor avea loc în următoarea perioadă . Există numeroase evaluări că înverzirea, așa cum funcționează în actualul exercițiu financiar, s-a dovedit extrem de complex de pus in practică și nu a fost eficientă ca beneficii pentru mediu.

Prevăzută de pachetul de înverzire, diversificarea obligatorie a culturilor agricole în cadrul exploatațiilor de peste 10 ha ar trebui tratată în mod adaptat diferitelor situații și regiuni ale Europei, după cum au pledat vorbitorii din panelul de la Parlamentul UE.
APPR a reprezentant producătorii de porumb din România și a vorbit despre problemele cu care aceștia se confruntă: condiții naturale tot mai dificile pe fundalul schimbărilor climatice, după cum arată si recentul raport al Băncii Mondiale, care consideră că țara noastră este una dintre cele mai vulnerabile din Europa din această perspectivă; lipsa unor mijloace eficiente de a
combate bolile și dăunătorii specifici arealului nostru agricol, în condițiile în care principiul precauției prevalează în UE atunci când este vorba de aprobarea noilor produse și tehnologii eficiente si sigure în alte părți ale lumii (de exemplu biotehnologiile si produsele de protecția plantelor).

În privința porumbului în monocultură, APPR a arătat că acest sistem nu este o practică obișnuită în România. Totusi, există situații în care flexibilitatea de a cultiva porumb după porumb poate fi extrem de importantă. Cum țara noastră este un mare producător de semințe porumb (al doilea in UE), iar multiplicatorii au investit masiv în echipamente, în special pentru irigații, aceștia trebuie să aibă posibilitatea să-și amortizeze costurile chiar prin practicarea limitată a monoculturii, în condițiile in care legislația europeană oferă soluții variate pentru prezervarea biodiversității prin zone de interes ecologic (culturi leguminoase intercalate în cultura principală, benzi înierbate, zone agro-forestiere, etc.). O alta situație este cea din această primăvară extrem de secetoasă, cu 45-60 de zile fară precipitații in multe regiuni, în care suprafețe extinse cu soia nu au răsărit si au trebuit întoarse, porumbul fiind singura opțiune.

În privința recentei decizii a COM de a interzice utilizarea insecticidelor pe baza de substanțe neonicotinoide, am exprimat surpriza si dezamăgirea agricultorilor din România ca EFSA nu a reaprobat produsele în condiții specifice de utilizare, care să reducă efectele acestora asupra polenizatorilor. Aplicând mecanic principiul precauției, managerii de risc europeni preferă totdeauna cea mai simplă soluție, aceea de a elimina produsele de pe piață, dar nu există tehnologie cu risc zero absolut. Am arătat că țara noastră este o regiune endemică pentru Tanymecus spp. și că până în prezent nu există o soluție alternativă eficientă, ceea ce expune trei recolte principale ale țării (porumb, floarea soarelui si rapița) la pericolul de a fi grav afectate.

Am amintit și de faptul că, în ultimii cinci ani, tratamentul semințelor cu neonicotinoide a fost posibil în România ca urmare a măsurilor de urgență luate de Ministerul Agriculturii, iar fermierii (prin APPR) si apicultorii (Institutul de Cercetare-Dezvolatare pentru Apicultură), sprijiniți de industria de protecția plantelor (AIPROM) si de industria semințelor au conclucrat pentru dezvoltarea unui pachet de bune practici care să permită utilizarea sigură a produselor.

În final, APPR si-a exprimat speranța că fermierii vor fi acceptați ca parteneri de dialog în perioada urmatoarelor 18 luni, când se vor definitiva măsurile de sprijin din noul PAC, pentru că aceștia trebuie ascultați și merită, pentru efortul lor de fiecare zi de a aduce produse sigure și ieftine pe masa a 500 de milioane de consumatori, să-și consolideze un loc de cinste în
societatea europeană.

 

Vizualizat: 2286 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

01 octombrie 2020 - 21:32

OFICIAL! Guvernul a aprobat astăzi o Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine. Cuantumul sprijinului cuplat la ovine și caprine este 17,9 euro/cap de animal.

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

01 octombrie 2020 - 21:09

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință opiniei publice, situația rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative și a plăților aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare județ în parte.

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 20:17

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Stiai că o singură linguriță de sol productiv conține în general între 100 de milioane și 1 miliard de bacterii? Despre sol, sămânță și tratamente, în episodul 3 al ”Fermy Show”!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Bancul zilei

La audieri

La audieri
La audieri, suspecta blondă: Detalii