Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Proiect de HG: Modificări la Normele metodologice privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente

Publicat: 09 septembrie 2014 - 15:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Noutăţi pentru crescătorii de animale! MADR a publicat pe site-ul propriu Proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente.

Potrivit proiectului de HG, normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şl exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1064/201, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 833 din data de 24 decembrie 2013, se modifică și se completează astfel:
„autoritatea contractantă are obligaţia de a include în cadrul documentaţiei de concesiune sau închiriere a pajiştilor amenajamentele pastorale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
• în vederea încheierii contractelor de închiriere sau concesiune a pajiştilor aflate în domeniul public/privat al comunelor, oraşelor, respectiv al municipiilor, crescătorii de animale din cadrul colectivităţii locale, depun la compartimentul funcţional din cadrul primăriei unităţii administrativ-teritoriale, documente care atestă că dețin animale din speciile bovine, ovine, caprine şi ecvidee, înscrise în RNE, pentru care solicită pentru pașunat suprafeţe de pajişti.
• în cazul solicitării unei suprafeţe de pajişti aflată în proprietatea publică/privată a unităților administrative teritoriale în vederea utilizării în comun de către o formă asociativă legal constituită, reprezentantul legal al aceasteia depune o cerere la compartimentul funcţional din cadrul primăriei, însoțită de o listă nominală ce cuprinde documente care atestă că fiecare membru deține animale din speciile bovine, ovine, caprine şi ecvidee, înscrise în RNE și suprafaţa agricolă care revine fiecărui membru pentru utilizare proporțional cu numărul de UVM, cu acceptul fiecărui membru, iar contractul se încheie în condițiile legii”, se arată în documentul citat.
De asemenea, membrii formei asociative nu pot depune în mod individual cerere de solicitare pajiște aflată în proprietatea publică/privată a unității administrative teritoriale, dacă şi-au dat acceptul de a aplica prin intermediul formei asociative.

Proiectul precizează că modul de calcul al redevenței/chiriei se stabileşte de către autorităţile administraţiei publice locale, iar concesionari pot fi doar crescătorii care au animalele înscrise în RNE. „Calitatea de concesionar/locatar o au crescătorii de bovine, ovine, caprine și ecvidee, persoane fizice/juridice, având animalele înscrise în RNE.(...) Atribuirea contractului de concesiune a pajiștilor aflate în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale se face prin organizarea unei licitaţii publice, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2006 cu privire la concesionarea bunurilor aflate în proprietate publică, cu modificările ulterioare. Modalitatea de acordare a contractului de închiriere a pajiștilor aflate în
domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale se face prin procedura licitaţiei publice", se mai arată în documentul citat.

Turmă de oi_b

Alte detalii cu privire la amenajamentele pastorale, întreținerea suprafețelor de pajiști şi metode de conservare, ameliorare și păstrare a biodiversității puteţi găsiţi în proiectul de HG publicat pe site-ul MADR.

Vizualizat: 2291 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nu trebuie să ne distrugem proprii fermieri!

Nu trebuie să ne distrugem proprii fermieri!

04 octombrie 2022 - 08:13

"Solidaritatea trebuie să existe, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne distrugem proprii fermieri!" Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Anunț eurodeputat: Noi ajutoare pentru crescătorii de vaci din România!

Anunț eurodeputat: Noi ajutoare pentru crescătorii de vaci din România!

04 octombrie 2022 - 07:48

"Am atras atenția fermierilor să nu ducă vacile în abator pentru că pentru a înlocui o vacă dusă în abator ai nevoie de 5 ani. Încă puțină răbdare!" Le transmite crescătorilor români europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European. Oficialul de la Bruxelles adaugă că Guvernul  României pregătește noi ajutoare pentru crescătorii de bovine, iar Parlamentul European noi forme de sprijin pentru fermieri. 

Prognoza agrometeorologică 04-10 octombrie 2022!

Prognoza agrometeorologică 04-10 octombrie 2022!

03 octombrie 2022 - 20:43

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, în acest interval, va predomina o vreme normală sub aspect termic, în aproape toate zonele de cultură.

OZ, robotul care înlocuiește lucrătorii din agricultură a ajuns în România

OZ, robotul care înlocuiește lucrătorii din agricultură a ajuns în România

03 octombrie 2022 - 19:26

Autonomous Intelligence Agriculture (AIA), o companie specializată în design-ul, promovarea și distribuția de soluții autonome pentru agricultură prezintă în exclusivitate robotul OZ de la Naio în cadrul Simpozionului Internațional pentru Inginerie Mecanică și Agricolă ISB-INMA TEH 2022.

MADR ASTĂZI: Suprafața afectată de secetă!

MADR ASTĂZI: Suprafața afectată de secetă!

03 octombrie 2022 - 19:02

Ministerul Agriculturii informează astăzi, 3 octombrie 2022, că suprafața afectată de secetă, pentru care s-au întocmit procese-verbale a ajuns la 761.346 ha.

APEL disperat al fermierilor români către ministrul Daea!

APEL disperat al fermierilor români către ministrul Daea!

03 octombrie 2022 - 12:36

Sute de fermieri din nouă județe ale Transilvaniei reuniți într-o asociație a cultivatorilor de sfeclă de zahăr solicită ministrului Agriculturii, Petre Daea, să salveze în ultimul moment fabrica de zahăr de la Luduș, Mureș, scrie adevărul.ro

Ajutor național tranzitoriu, sprijin cuplat, termene plată APIA în octombrie!

Ajutor național tranzitoriu, sprijin cuplat, termene plată APIA în octombrie!

03 octombrie 2022 - 07:41

Fermierii care solicită anul acesta plata ajutorului național tranzitoriu vegetal (ANT) și a sprijinului cuplat vegetal au obligația de a depune documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), pentru a fi eligibili la plata subvențiilor. Agroinfo a obținut informațiile necesare de la APIA.

Ministrul Daea: Noi ajutoare pentru fermieri!

Ministrul Daea: Noi ajutoare pentru fermieri!

02 octombrie 2022 - 17:43

Două programe noi pentru fermieri, Rural Invest și Agro IMM Invest, trebuie aplicate până la sfârșitul acestui an, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. În acest scop, ministrul agriculturii, Petre Daea, a avut o discuție vineri, 30 septembrie, cu reprezentanții mai multor bănci comerciale.

Șeful APIA: Plăți APIA în octombrie pentru fermieri, crescători animale!

Șeful APIA: Plăți APIA în octombrie pentru fermieri, crescători animale!

02 octombrie 2022 - 17:13

"În debutul lui octombrie, intensificăm ritmul pregătirii Campaniei de plăți în avans, aferentă anului de campanie 2022," a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în mesajul adresat fermierilor, crescătorilor de animale, la sfârșitul acestei săptămâni.

Ministrul Mediului ACUM: Creștem amenzile la 15.000 lei și 50.000 lei!

Ministrul Mediului ACUM: Creștem amenzile la 15.000 lei și 50.000 lei!

30 septembrie 2022 - 08:55

Creștem amenzile pentru cei care încalcă legea în Rezervația Biosferei Delta Dunării, anunță ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe Facebook. Guvernul a aprobat joi, 29 septembrie, o hotărâre care stabilește amenzi de până la 15.000 lei/persoană fizică și 50.000 lei/persoană juridică.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
vasile traian
|
09. 19, 2014. Friday 11:39

Cind s-au dat la primari subventiile pe suprafete de sute de hectare nu s-au mai cerut o mie de acte si licitatii ,au luat banii si fireste i-au cheltuit dupa bunul plac nici dracu nu i-a verificat ,exemplu,primarul comunei Plataresti Calarasi , se pot constata lucrarile facute pe pajisti-NIMIC- cum a cheltuit banii nu se stie ,s-au imbolnavit toate animalele de mozeriile de pe pasune ,cind trebuie data pasunea la cetateni bineinteles ca necesita acte,aprobari ,asocieri, licitaii publice numai sa nu se incadreze sa poata fi luata de smecheri.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ce apreciază clienții la tractoarele și combinele Massey Ferguson

Ce apreciază clienții la tractoarele și combinele Massey Ferguson

Un interviu cu Marius Preda, șef fermă Agricola Internațional SRL, Brebeni, jud. Olt și Robert Săraru, reprezentant vânzări SIGMA România.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii