KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Proiect de HG: Modificări la Normele metodologice privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente

Publicat: 09 septembrie 2014 - 15:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Noutăţi pentru crescătorii de animale! MADR a publicat pe site-ul propriu Proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor OUG nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente.

Potrivit proiectului de HG, normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şl exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.1064/201, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 833 din data de 24 decembrie 2013, se modifică și se completează astfel:
„autoritatea contractantă are obligaţia de a include în cadrul documentaţiei de concesiune sau închiriere a pajiştilor amenajamentele pastorale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
• în vederea încheierii contractelor de închiriere sau concesiune a pajiştilor aflate în domeniul public/privat al comunelor, oraşelor, respectiv al municipiilor, crescătorii de animale din cadrul colectivităţii locale, depun la compartimentul funcţional din cadrul primăriei unităţii administrativ-teritoriale, documente care atestă că dețin animale din speciile bovine, ovine, caprine şi ecvidee, înscrise în RNE, pentru care solicită pentru pașunat suprafeţe de pajişti.
• în cazul solicitării unei suprafeţe de pajişti aflată în proprietatea publică/privată a unităților administrative teritoriale în vederea utilizării în comun de către o formă asociativă legal constituită, reprezentantul legal al aceasteia depune o cerere la compartimentul funcţional din cadrul primăriei, însoțită de o listă nominală ce cuprinde documente care atestă că fiecare membru deține animale din speciile bovine, ovine, caprine şi ecvidee, înscrise în RNE și suprafaţa agricolă care revine fiecărui membru pentru utilizare proporțional cu numărul de UVM, cu acceptul fiecărui membru, iar contractul se încheie în condițiile legii”, se arată în documentul citat.
De asemenea, membrii formei asociative nu pot depune în mod individual cerere de solicitare pajiște aflată în proprietatea publică/privată a unității administrative teritoriale, dacă şi-au dat acceptul de a aplica prin intermediul formei asociative.

Proiectul precizează că modul de calcul al redevenței/chiriei se stabileşte de către autorităţile administraţiei publice locale, iar concesionari pot fi doar crescătorii care au animalele înscrise în RNE. „Calitatea de concesionar/locatar o au crescătorii de bovine, ovine, caprine și ecvidee, persoane fizice/juridice, având animalele înscrise în RNE.(...) Atribuirea contractului de concesiune a pajiștilor aflate în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale se face prin organizarea unei licitaţii publice, cu respectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2006 cu privire la concesionarea bunurilor aflate în proprietate publică, cu modificările ulterioare. Modalitatea de acordare a contractului de închiriere a pajiștilor aflate în
domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale se face prin procedura licitaţiei publice", se mai arată în documentul citat.

Turmă de oi_b

Alte detalii cu privire la amenajamentele pastorale, întreținerea suprafețelor de pajiști şi metode de conservare, ameliorare și păstrare a biodiversității puteţi găsiţi în proiectul de HG publicat pe site-ul MADR.

Vizualizat: 2191 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

27 iulie 2021 - 09:56

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

27 iulie 2021 - 07:06

Norme simplificate pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor, dar și altor categorii de beneficiari! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

27 iulie 2021 - 06:11

Teodor-Sorin Manole, la data faptei președinte al unei asociații de crescători de animale, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentința este definitivă. Președintele asociației de crescători de animale a încasat ilegal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenții pentru 254 ha de pășune.

Ministrul Oros, declarații în direct ASTĂZI!

Ministrul Oros, declarații în direct ASTĂZI!

27 iulie 2021 - 05:51

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, 27 iulie 2021, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise live, începând de la ora 12:00, pe pagina Facebook Ministerul Agriculturii și a ministrului Adrian Oros.

Agroland Agribusiness, cifră de afaceri de 13,8 milioane lei, în prima jumătate din 2021

Agroland Agribusiness, cifră de afaceri de 13,8 milioane lei, în prima jumătate din 2021

26 iulie 2021 - 21:00

București, 26.07.2021. Agroland Agribusiness (indice bursier AAB) estimează atingerea unei cifre de afaceri de 13,8 milioane lei, în primul semestru (S1) din 2021, în creștere cu 33,4% față de valoarea înregistrată în S1 2020, peste 10 milioane lei. Compania face parte din grupul Agroland, este activă pe piața locală ca entitate de sine stătătoare începând cu 2017, iar pe 15 iunie a.c. a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), printr-un plasament privat pentru vânzarea de acțiuni. 

Comunicat APIA de astăzi pentru apicultori: cuantum ajutor pentru acest an!

Comunicat APIA de astăzi pentru apicultori: cuantum ajutor pentru acest an!

26 iulie 2021 - 18:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că pot depune cererile de plată pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) până la data de 2 august 2021 inclusiv, având în vedere că termenul limită de 31 iulie 2021 este zi nelucrătoare. Valoarea totală a ajutorului acordat anul acesta pentru apicultori este de 59 de milioane de lei.

Calendar luna august plata subvențiilor APIA!

Calendar luna august plata subvențiilor APIA!

26 iulie 2021 - 08:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termene importante pentru plata subvențiilor agricole în luna august 2021, atât pentru fermieri, crescători de animale, dar și pentru apicultori.

Tractor în flăcări!

Tractor în flăcări!

25 iulie 2021 - 07:10

Un tractor a fost mistuit de flăcări, sâmbătă după-amiaza, aproape de Timișoara. Focul s-a extins și la vegetația uscată din jur.

Anunțul ministrului Mediului după ce trei ciobani au fost atacați de urs!

Anunțul ministrului Mediului după ce trei ciobani au fost atacați de urs!

25 iulie 2021 - 06:47

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, sâmbătă, pe pagina sa Facebook, că ursul care a atacat vineri trei ciobani pe o pășune din zona montană, de la granița județelor Suceava și Harghita, va fi împușcat.

Subvenții APIA virate în conturile fermierilor, crescătorilor! Cuantum pe hectar și animal! Termen limită!

Subvenții APIA virate în conturile fermierilor, crescătorilor! Cuantum pe hectar și animal! Termen limită!

24 iulie 2021 - 09:34

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen limită de plată către fermieri, crescători de animale data de 31 decembrie 2020 pentru mai multe scheme de plată pe hectar și pe cap de animal la care se adaugă ajutorul Covid 19 pentru crescătorii de vaci, aferent acestui an. AGROINFO vă pune la dispoziție lista acestor subvenții care vor ajunge în conturile fermierilor și crescătorilor de animale până la sfârșitul acestui an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
vasile traian
|
09. 19, 2014. Friday 11:39

Cind s-au dat la primari subventiile pe suprafete de sute de hectare nu s-au mai cerut o mie de acte si licitatii ,au luat banii si fireste i-au cheltuit dupa bunul plac nici dracu nu i-a verificat ,exemplu,primarul comunei Plataresti Calarasi , se pot constata lucrarile facute pe pajisti-NIMIC- cum a cheltuit banii nu se stie ,s-au imbolnavit toate animalele de mozeriile de pe pasune ,cind trebuie data pasunea la cetateni bineinteles ca necesita acte,aprobari ,asocieri, licitaii publice numai sa nu se incadreze sa poata fi luata de smecheri.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii