Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Produse testate, cu rezultate confirmate

Publicat: 20 martie 2022 - 22:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Aproape 50.000 de măsurători supravegheate de specialiştii Malagrow în 70 de ferme, pe 18 culturi agricole şi nenumărate soiuri au demonstrat efectele concrete ale produselor noastre.

Acesta este Sistemul de Monitorizare Malagrow Demo, iniţiat acum doi ani şi jumătate, pentru a arăta impactul ţintit şi tangibil al produselor pe care le comercializăm.

Acestora li se adaugă rezultatele testelor realizate în ferme din toată lumea de specialiştii Valagro şi, desigur, efectele observate şi confirmate de fermierii români care utilizează produsele noastre.

 malagrow 2022_b


MEGAFOL: fără fitotoxicitate

 

Rezultatele măsurate în 2021 au arătat că pierderile cauzate de erbicidarea tardivă în post-emergenţă pot ajunge până la 1 tonă/ha la porumb şi 1,5-2,5 tone/ha la floarea soarelui, într-un an nefavorabil. Jumătate din pierdere poate fi salvată utilizând 1 l/ha de Megafol, datorită efectului special detoxifiant al acestui produs, ce oferă plantelor protecţie fiziologică împotriva fitotoxicităţii cauzate de majoritatea erbicidelor.

 

Protecţie la îngheţ


Un alt efect demonstrat al Megafol este creşterea cu până la 2oC a toleranţei la îngheţ a florilor. Din 2.000 de flori de cais, măr şi cireş evaluate, peste 90% din cele expuse la -3oC timp de 4 ore în camera climatică au îngheţat. În schimb, pe ramurile tratate cu 3 l/ha de Megafol, 15-25% din flori au rămase intacte.

Teste realizate de producătorul Valagro într-o fermă din Italia arată că două tratamente cu Megafol alternate cu două tratamente cu MC Cream+Benefit PZ, într-un interval cu temperaturi nocturne de până la -6oC în perioada de înflorire a merilor Golden, au redus considerabil pierderile: merii trataţi cu produsele Valagro au dat, în medie, 75 de mere de calibrul I pe pom, faţă de 12 mere/pom, la pomii fără tratament.

 

VIVA + MASTER crește producţia de cereale


Rapiţa tratată cu Viva a dat o producţie mai mare cu 9-11%. La grâu, cu 3 l/ha Viva+5 kg/ha Master 13.40.13, la începutul primăverii, spicele au avut 10-12 boabe, în loc de 6-8 boabe, iar producţia a fost de 10 tone/ha, faţă de 8,2 tone/ha pe suprafaţa netratată.

 

BENEFIT PZ + MC CREAM: calibru și recolte mărite


Aproape 30.000 de date măsurate de specialiştii Malagrow în peste 30 de ferme arată că utilizarea Benefit PZ + MC Cream a generat producţii cu peste 10% mai mari şi creşterea calibrului la cartofi, mere, vişine, cireşe, pepeni verzi, ardei, căpşune, mazăre, varză şi morcovi, spune József Takács, specialistul care coordonează programul Malagrow Demo.

La pepenele verde Mirto F1, volumul a crescut cu 8-9%, însă cantitatea recoltată a fost mai mare cu 13%, deoarece densitatea miezului a crescut cu 4%. Structura mai densă a redus şi pierderile cauzate de crăparea miezului.

La morcovi, creşterea diametrului cu doar 1 mm a generat un plus de 13,6% la cantitatea recoltată.

 

un articol de

MALAGROW

Mai multe pe această temă www.malagrow.ro

Vizualizat: 470 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ploaie torenţială

Ploaie torenţială
Un beţiv se împiedică şi cade într-o băltoacă. Cineva vrea să-l ridice, dar el protestează: Detalii