Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PRIMARUL și PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI DE FERMIERI, SUBVENȚII APIA ILEGALE pentru PĂȘUNE!

Publicat: 15 ianuarie 2020 - 16:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ANCHETA DIRECȚIEI NAȚIONALE ANTICORUPȚIE. Primarul comunei Tătăranu, județul Vrancea, și președintele Asociației comunale a crescătorilor de taurine Tătăranu sunt acuzați că au încasat ilegal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvențiile pentru pășunea comunei, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție transmis media.

În rechizitoriul întocmit, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2014, prima persoană fizică, în calitate de reprezentant legal al Asociației comunale a crescătorilor de taurine Tătăranu ar fi depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (contracte de concesionare, tabel cu deținătorii de bovine, declarații de eligibilitate, etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de pășune pe care nu le deținea în realitate.

O parte din aceste documente, respectiv cele două contracte, ar fi fost puse la dispoziție de către primarul comunei Tătăranu Pavel Nicolae.

Prin aceste demersuri, reprezentantul legal al Asociației ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 728.219 lei.

Într-un context asemănător, în cursul anului 2015, președintele Asociației, la instigarea primarului, ar fi depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false (act adițional la un contract de concesiune, centralizator privind membrii asociației, etc.) demersuri în urma cărora ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 127.089 lei.

Și de această dată o parte din documentele respective au fost puse la dispoziție de către primarul Pavel Nicolae.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 855.307 lei, la care se adaugă dobânzile și penalitățile prevăzute de legislația în vigoare.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin primarului Pavel Nicolae, Asociației comunale a crescătorilor de taurine Tătăranu și unuia dintre reprezentanții acesteia.  Aceeași persoană a pus la dispoziția DNA suma de 127.089 lei, asupra căreia s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului.

Reprezentantul legal al Asociației comunale a crescătorilor de taurine Tătăranu, jud. Vrancea este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Președintele Asociației comunale a crescătorilor de taurine Tătăranu  este acuzat de comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene.

Asociația comunală a crescătorilor de taurine Tătăranu este acuzată de comiterea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Primarul comunei Tătăranu, jud. Vrancea, Pavel Nicolae este acuzat de comiterea infracțiunilor de:
- complicitate la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
- instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente sau declarații false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
- fals intelectual în formă continuată.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vrancea cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Vizualizat: 5104 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

General Leasing la Indagra 2019

General Leasing la Indagra 2019

Alături de gama completă de tractoare şi combine Massey Ferguson, pentru care General Leasing este distribuitor autorizat, în standul companiei de la Indagra 2019 au mai fost evidenţiate: presa Massey Ferguson RB 4160 V Xtra pentru baloţi cilindrici, semănătoarea pentru păioase Junkkari M400 Plus şi plugul Moro Aratri EXA 16A PRO Warrior. Campaniile promoţionale General Leasing pentru maşini şi utilaje agricole cuprind garanţie extinsă şi soluţii de finanţare cu dobândă subvenţionată. Interviu cu Victor Sandu - director general, General Leasing. Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe Operator imagine: Claudiu Borobei


Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii