Adama
Vinasa Rompak

Președinte italian: Românilor, dormiți?! De ce în România nu se mănâncă românește?!

Publicat: 15 martie 2016 - 11:20
6 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

De ce în România nu se mănâncă românește?! De ce nu se vând produsele fermierilor români? Trebuie să fie prima preocupare a ministrului agriculturii din țara voastră! Spune președintele italian al Slow Food International, Carlo Petrini.

Trebuie să aveți mândria de a fi români! România are doar trei produse cu origine protejată. Ce faceți, românilor, dormiți?! Voi, românii, sunteți de limbă latină. Știți ce înseamnă patrimoniu? Ceea ce ne-au dat strămoșii noștri. Pământul, produsele noastre. Noi trebuie să muncim pentru o economie locală, nu pentru una globalizată. Să ne uităm pe masa din restaurant, să vedem câte produse sunt făcute din materie primă românească? De ce nu dați un nume produselor voastre? Pentru o dulceață autentică de prune, pentru o ceapă făcută în România.

Sunt de ieri in Romania și am fost invitat de prieteni în două restaurante din București, în care am mâncat franțuzește și italienește. De ce? De ce la micul dejun din acest hotel nu există produse românești? De ce aveți doar 3 produse protejate și promovate la nivel european când aveți mii de hectare necontaminate, de înaltă valoare naturală  și țărani, mici producători, care se încăpățânează să lupte pentru produsul românesc. De ce dormiți pe o mină de aur?

Voi, tinerii, puteți să păstrați biodiversitatea din România, satele, tradițiile, produsele voastre și să păstrați identitatea românească. Politica trebuie să o facem toți, pornind de la lucruri mărunte. Pornim de jos și construim. Vă rog și vă cer să faceți acest lucru pentru că ceea ce este în România nu se găsește în multe părți din Europa. Să faceți în așa fel încât să găsiți cheia schimbării. Conștientizați și dați valoare produselor vaoastre.Spune președintele Carlo Petrini.

Este binecunoscut că Italia e o țară puternic naționalistă. Italianul de rând va cumpăra întotdeauna produsele de origine italiană. Italianul spune: cumpărăm ca să mișcăm economia națională.

Trebuie să vină un străin, un norvegian, un italian, să ne spună că avem un pământ mănos, că trebuie să fim mândri de produsele noastre, de valoarea noastră, de tradițiile noastre. Că trebuie să ne vindem întâi produsele noastre, să stimulăm mica noastră economie locală și să nu mai acceptăm invazia importurilor.

Președintele Carlo Petrini participă la un eveniment organizat în București de Fundația Adept Transilvania despre zonele de înaltă valoare din țara noastră. La acest eveniment este prezent și ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

carlo-petrini_b

Președintele Carlo Petrini

Vizualizat: 68121 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   
6.
Rica
|
05. 08, 2016. Sunday 17:44

Pentruca n-e impun alți sa Macam produse lor

5.
patru
|
03. 16, 2016. Wednesday 20:34

iubesc natia asta,condusa in stil fanariot.suntem betegi fara relatii,compromisuri,fite si hotii.nu suntem in stare sa luam exemplul altora mai breji ca noi.ne place balaceala in noroi ,de ce sa ai randuiala,unde ar fii naravul nostru?

4.
Stefan Miron
|
03. 16, 2016. Wednesday 15:17

Daca dorim sa exportam produse romanesti este nevoie sa intelegem cum functioneaza acest mecanism. Inainte de toate trebuie sa invatam sa producem mai intai calitativ si apoi cantitativ, si sa intelegem mecanismul prin care vom reusi sa promovam cu toate mijloacele posibile produsele noastre. Trebuie sa avem cunostinte de marketig si nu aere de experti in comertul de taraba pe care il promoveaza inca unele companii. Exemplu: avem unt produs de Dorna si il vindem cu 3-4 Euro la export- produs necunoscut in Europa- in timp ce untul President produs in Franta cunoscut de intreaga populatie europeana se exporta cu 1 Euro....e o mare diferenta de pret si poate chiar de calitate. Nu cu preturi mari si cu produse necunoscute se poate dezvolta si implementa comertul romanesc pe pietele internationale.
Asadar,doar bunul simt, insusirea cunostintelor si o logica de fier pot garanta reusita in acest domeniu

3.
Havrici
|
03. 16, 2016. Wednesday 08:29

Nu macam romaneste pentru ca am fost si suntem vanduti de dregatorii tarii,

2.
Daraban
|
03. 16, 2016. Wednesday 07:43

Noi suntem săraci dar și comozi. Alegem sa mergem în supermarketuri ca le găsim pe toate, în loc sa cumpărăm DOAR produse românești iar celelalte sa zacă acolo pana expira. E singurul mod prin care tragem un semn de alarma.
NOI TREBUIE SA FIM UNIȚI, O LUNA, DOUA cât e nevoie pentru a le deschide ochii.
Sunt producător de ouă de la găini crescute la sol, investiție uriașă, nu pentru a mă îmbogăți peste noapte, ci doar pentru a oferi un produs de calitate mai bun decât ouăle de Polonia care ne împânzesc toate magazinele, luate de dincolo la preturi foarte mici și vândute în supermarketuri la preturi promoționale. Cum sa vând eu, ca prețul pe care mi-l oferă este sub costul de productie, iar eu nu primesc subvenție de la stat. În Germania, Austria, chiar și în Ungaria au impus anumite costuri de verificare a fiecărui lot de produse care intra în tara lor, astfel încât prețul era mult mai ridicat decât al producătorilor autohtoni și i-a obligat sa renunțe. Așadar toată productia lor este la noi în țară. BRAVO AUTORITĂȚILOR. Și noi ne chinuim sa ne vindem produsul și sa concuram cu al lor, pt ca ROMANII NU CAUTĂ CALITATE, doar PREȚ. Astia suntem și nu ne putem schimba.
NOI SUNTEM DE VINA PENTRU CA PRODUCĂTORII DAU FALIMENT, NOI NU ȘTIM SA NE APRECIEM PRODUSELE, NOI AR TREBUI SA SPUNEM STOP PRODUSELOR CANCERIGENE DIN IMPORT ȘI ....
NOI SUNTEM PREA SLABI SA RECUNOAȘTEM ACEST LUCRU.
Uniți pe toate rețelele de socializare, sa tragem un semnal de alarma, exact ca și în cazul Colectiv.

1.
Adrian99
|
03. 15, 2016. Tuesday 16:49

Ca sa consumam de afara. Sa o duca ei bine. Noi sa nu avem nimic al nostru. Sa ii imbogatim pe europeni. E 2 lei o varza de germania in kaufland,in timp ce varza noastra zace pe camp,pt ca iau atat de putin fermierii romani pe ea,incat chiar nu are rost sa o mai culeaga. Strategii europene. Noi sunt CONSUMATORI,atat avem voie.

Rezultate: [6]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii