Adama
Agreena
AGRICOVER

China depinde de porumbul american

Publicat: 20 iunie 2011 - 16:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru a face faţă cererilor de pe piaţa internă, China va importa anul acesta o cantitate record de porumb din Statele Unite.

În total, China, care este al doilea mare consumator de porumb din lume, va achiziţiona de pe piaţa americană cel puţin 2 milioane tone de porumb, pentru refacerea stocurilor şi rotaţia rezervelor. Pe de altă parte, analiştii susţin că importurile de porumb ar stabiliza preţul de pe piaţa internă şi ar crea un echilibru între cerere şi ofertă în acest sector.

Anul trecut, China a importat 1,5 milioane tone de porumb din SUA, ceea ce reprezintă circa 95 la sută din volumul total al importurilor de porumb efectuate. Statele Unite, cel mai mare producător şi consumator de porumb din lume, este principalul furnizor al Chinei în domeniul agricol.

Peste 75 la sută din cantitatea de porumb de care dispune China este destinată să satisfacă cererile industriale, în special producătorii de alcool etilic şi de amidon, respectiv companiile care se ocupă de prelucrarea hranei pentru animale.

Potrivit statisticilor oficiale, în 2010, sectorul creşterii animalelor a „înghiţit” peste o sută de milioane tone de porumb, o creştere de 27% faţă de anul precedent. Alte 54 milioane tone au fost destinate industriei bio-chimice, cu 12% mai mult decât în 2009.

În primul trimestru din 2011, importurile chineze de porumb nu au depăşit însă 14.000 tone, marile achiziţii fiind aşteptate aşadar în a doua parte a anului.

Producţia de porumb a Chinei a totalizat anul trecut 117 milioane tone, o creştere de 8 procente comparativ cu 2009. Cu toate acestea, limitarea resurselor de apă, urbanizarea accentuată şi diminuarea suprafeţelor de teren arabil disponibil au afectat capacitatea de producţie a acestei ţări.

Vizualizat: 2105 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii